14 Ekim 2021

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 1

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 1

Yaz sezonunun bitmesine yakın 4 gün 3 gece her şey dahil ve dinlenme içerikli bir tur olan Datça turuna 30 Eylül'de katılma fırsatım oldu. Daha önce Karadeniz Turu için katıldığım tur firması olan ve Ayvalık merkezli Meis Turizm ile bu tur organizasyonuna tekrar katılma fırsatım oldu. Toplamda 4 gün ve 3 gece süren Datça turunda yaşadıklarımı sizinle de paylaşacağım. Öncelikle şunu söylemeliyim Datça turu tam bir kafa dinleme ve dinlenme turu olup Karadeniz Turu gibi yoğun ve yorucu değildir. Zaten zamanın büyük çoğunluğunu Muğla Datça'da bulunan ve mimarisi ile göz büyüleyen Perili Bay Resort Hotel'de kalıyorsunuz. Eylül sonu ve Ekim aylarında Balıkesir'de soğuktan ötürü denize giremezken Datça'da denize rahat rahat girebildik. Muğla'da bulunan ve yarımada üzerine kurulu bu ilçe pek rüzgâr almadığı için denizde o kadar soğuk olmuyor. Özellikle önümüzdeki seneler Datça turu düşünürseniz Eylül ayını sizlere kesinlikle öneririm. Hem yaz sezonu gibi aşırı kalabalık ve fiyat olarak pahalı olmuyor hem de denizin sıcaklığı daha girilebilir seviyeye geliyor.

Meis Turizm bildiğiniz gibi Ayvalık Balıkesir merkezli bir tur olup Sarımsaklı, Pelitköy, Adyar, Edremit, Gömeç ve civarındaki kişileri evlerinden veya evlerine en yakın ortak bir noktadan servisleri ile alıp Ayvalık eski otogara getirerek tur otobüsüne getiriyor ve yolculuğa buradan kalkış yaparak başlıyoruz. Eğer siz de Ayvalık değil de civarında oturuyor ve ulaşım problemini düşünüyorsanız boşuna endişelenmeyin Meis Turizm ulaşım hizmetini sizler için sağlıyor. Datça yolculuğuna akşam 23:00 sularında Ayvalık'tan kalkış yaparak başladık ve ilk durağımız İzmir Şakran oldu. Çandar'lı gişelerini geçtikten sonra Şakran merkezine doğru gittik ve Şakran'ın böreği meşhur olup burada akşam kıymalı börek yedim. Kesinlikle Şakran'a uğradığınızda böreğini tatmanızı tavsiye ederim. Sonra İzmir, Aydın yol güzergâhından ilerleyerek otobüs yolculuğumuza devam ediyoruz.

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 1

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 1

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 1

Sabah saatlerinde Muğla'nın Marmaris ilçesine giriş yaptık ve Marmaris Seyir Terası kısmında durarak Marmaris manzarasını fotoğrafladık. Marmaris Milli Parkı içerisinde bulunan bu terastan tüm denizi ve Marmaris'i görebilir, Marmaris kalesini fotoğraflayabilirsiniz. Kahvaltı içinse Marmaris girişinde bulunan ve fiyatları uygun olan Hacı'nın Yeri'ne (Yiğit Lokantası) gittik. Sabah erken saatlerde Muğla'ya vardığımız için direkt otele geçmek yerine önce Eski Datça'yı gezdik. Eski Datça veya diğer asıyla Antik Datça, Muğla'da bulunan ve taş evler, taş yapılardan oluşan bir bölgedir. Deniz kıyısında bir yer olmayıp içeri kısımda kurulmuştur. M.Ö 1100 yıllarına kadar tarihi uzanan Eski Datça'nın bugün içerisinde Apart Oteller ve kafeler bulunmaktadır. Cunda'yı ve Ayvalık'ın dar taş yollarını size anımsatır. Datça'ya gittiğinizde yarım gününüzü burada geçirebilirsiniz. Eski Datça'yı dolaşıp ortasında bulunan kafelerde kahvenizi içerek burayı fotoğraflayıp ayrılabilirsiniz. Tek gecelik konaklama için tercih edilir mi diye sorarsanız ben tercih etmezdim.

Antik Datça içerisinde eski Datça evleri, Can Yücel'in Evi ve yakın bir bölgede mezarı, taş konak evleri, tarihi taş cami vardır. Aynı zamanda Marmaris Datça yolu üzerinde Tarihî Yel Değirmeni ve Datça Bağcılık ve Şarapçılık tesisini de görebilirsiniz. Eski Datça gezimizden sonra öğlen 12:00 gibi otelimize yerleşmek için yola çıktık. Kalacağımız otel dört yıldızlı Perili Bay Resort Hotel olup taş evlerden oluşan ve mimarisi İngiliz-Osmanlı mimarisi karışımından oluşan güzel bir oteldir. Otel'den biraz bahsedecek olursam; kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği sınırsız ve açık büfe olup hizmet kalitesi oldukça iyidir. Hele ki bu ekonomik şartlarda bu fiyatlara bu hizmet oldukça beni şaşırtmıştı. Sadece üç öğün yemekle kalmıyorsunuz öğle arası hamburger servisi, dondurma, tatlı, Doughnut servisi, yerli ve yabancı ücretsiz içki servisi ve sıcak içecekler olan çay, kahve gibi alkollü ve alkolsüz tüm içecekler neredeyse otelde ücretsizdir. Otel içerisinde para vermeye gerek duyacağınız tek ürün sigara olabilir onun dışında isteseniz de para harcayacağınız bir durum yoktur.

Perili Bay Resort Datça oteli kendine has koyu olan ve taş konutlardan oluşan bir oteldir. Mimarisi Nail Çakırhan tarafından yapılmış olup yeni Datça'nın da merkezi Nail Çakırhan tarafından tasarlanmıştır. Otel konaklamalarına giderken ve sezon yaz ise mutlaka yanınıza iki adet plaj havlusu, kulak pamuğu, bone, birkaç adet mandal, deniz şortu, deniz terliği, kişisel ev terliğiniz, şampuan, diş fırçası ve macunu, tırnak makası, tarak gibi kişisel eşyalar almanızı öneririm. Ayrıca alkollü içkiler ücretsiz olduğu için hem gündüz plajda bira, cin tonik içebilir, akşamları ise müzikli kulüp tarzı eğlence olup şarap, viski tüketebilirsiniz. Akşamları giyim için yanınızda gömlek, spor ayakkabı ve Jean Pantolon bulundurmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Eylül aylarında gideceğiniz için bir adet Kapşonlu Sweatshirt'de götürmenizi tavsiye edebilirim. Normalde otellerde sadece bira ve rakı verilir yerel içki olarak fakat Perili Bay Resort'da yabancı içkilerde ücretsiz olarak veriliyordu. Gerçi içtiğim viski markası %37,5 alkol oranına sahip Rags 1934 marka viski olup bu fiyatlara bu hizmeti oldukça kabul edilebilirdi.

Perili Köşk Plajı

Perili Köşk Plajı

Otel'de denize girebileceğiniz Perili Köşk Plajı bulunmaktadır. Plajda hem Şeyzong alanları hem de loca alanları mevcuttur. Ayrıca açık havuzda bulunmaktadır fakat deniz varken pek tercih etmedim. Belki sabah kahvaltı öncesi veya sonrası bir kez havuza girdikten sonra gün boyu denizde vakit geçirebilirsiniz. Tur boyunca Cuma ve Pazar günleri tüm gün otelde kaldığımız için Datça Turu tam bir kafa dinleme ve tatil turu oldu. Ayrıca 4 gün 3 gece için tek kişilik fiyatlar 1375 TL olup kaldığımız odalar ise 61 ve 63 numaralı odalardı, odalar üç kişiliktir. Bu arada oda seçiminde çok tepelerde olan odaları seçmenizi tavsiye etmem çünkü rampa çıkması zor olabiliyor. Biraz daha aşağıda ve manzaralı odaları tercih etmeninizi öneririm. Bizim kaldığımız odalar bu konuda oldukça başarılı ve makuldü. Otelin odaları taş yapıda olup biraz eskidir, bu sene sezon sonu el değiştireceği için önümüzdeki yıllarda yenilenmiş olarak hizmet vereceğini düşünüyorum.

Otel'de gün içerisinde otel önünden kalkan minibüsler ile Datça merkeze gidebilirsiniz. Pazar günü kahvaltıdan sonra birçok kişi Datça merkeze giderek orayı gezdi ve tekrar minibüsler ile otele kadar geldi. Ben o gün otelde dinlenmeyi tercih ettim. Tur gezimin ikinci bölümünde ise Datça'da yaptığımız tekne turunu, yeni Datça gezisini ve sonrasında Otelden ayrılarak son gün gittiğimiz Akyaka ve Ula Gölet gezisini anlatacağım. Son olarak Perili Bay Resort Datça oteli gerçekten bundan sonraki zamanlarda da tercih edebileceğim harika bir dinlenme ve tatil yeridir.

Burak AVCI - Update: 19.10.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.