25 Eylül 2021

Erkek Sonbahar Sweatshirt Marka ve Model Önerileri, Moncler Gui Model Puff Yelek

Erkek Sonbahar Sweatshirt Marka ve Model Önerileri

Bu yıl eylülün üçüncü haftası itibarıyla artık sonbahar mevsimine giriş yapmış bulunmaktayız. Sonbahar sezonu olarak geçireceğimiz Eylül, Ekim ve Kasım ayları için bu yazımda uzun kollu ve kapşonlu erkek Sweatshirt marka ve model önerilerinde bulunacağım. Yine yazının devamında daha öncede yazdığım yelek montlar kategorisine girebilecek bir ürün olan Moncler markasının Gui model Puff yeleğinden ve güncel fiyatından bahsedeceğim. Mevsim geçişleri sırasında birden kalın mont veya anorak benzeri dış giyim ürünleri giyemiyoruz. Çünkü hava halen ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğu için daha ince giyim ürünleri ile ara mevsim geçişlerini sağlıyoruz. Sweatshirt ürünü de tam bu tür mevsimler için bize lazımdır. Özellikle tişört giyerken hava biraz serinlediği zaman hemen üzerinize giyebileceğiz bir Sweatshirt ile günü kurtarabilirsiniz. Genelde kapşonlu olanları tercih etmemin sebebi de yine bu havalarda çisi ve yağmur çok olduğu için dışarıda hazırlıksız yakalanmamak içindir.

Sweatshirt olarak genelde modellerini takip ettiğim marka isimleri; Guess, FILA Men, Tommy Hilfiger ve Calvin Klein olup bu markaların modellerini incelemenizi tavsiye edebilirim. Özellikle Tommy Hilfiger markasının ön tarafta fermuarsız model olarak çıkardığı ve model numarası MW0MW18366 olan Sweatshirt'lerin siyah, lacivert ve beyaz modellerini inceleyebilirsiniz. Aynı şekilde Türkiye'de satışı olmayan fakat ileride gelebilecek MW0MW20952 modeline de bakabilirsiniz. Ben marka tercihimi bu sene Guess olarak yaptım ve Guess'in Brooks Hoodie Truck modeli olan siyah, fermuarlı ve kapşonlu modelini satın aldım. Ürün detaylarını aşağıda paylaşmadan önce üründen biraz bahsedecek olursam; kumaş kalitesi oldukça iyi olup sadece içinize tişört giyerek sonbaharda rahatlıkla dışarıda dolaşabilirsiniz. Sağ ön göğüs kısmında Guess logosu olup dışta iki cebi vardır. Ayrıca aynı modelin beyaz ve kırmızı versiyonları da bulunmaktadır. Aynı Sweatshirt modelinin fermuarsız versiyonunu incelemek için Christian Hoodie modellerine bakabilirsiniz.

Guess Brooks Hoodie Truck

Guess Brooks Hoodie Truck

Ürün: Guess Brooks Hoodie Truck (M1RQ48K6ZS1-JBLK)
Tedarik ve Fiyat: 02 Eylül 2021'de Trendyol'dan 558 TL'ye satın aldım.
Açıklama: Siyah Renk, Fermuarlı, Kapüşonlu, Yurt dışı Fiyatı 89 Euro.
Ham madde: %95 Pamuk ve %5 Elastan.
Barkod: 7618483124972
Beden: L (Large) Slim Fit.
Beyaz Modeli: Guess Beyaz Brooks Hoodıe Truck (M1RQ48K6ZS1)
Kırmızı Modeli: Guess Kırmızı Brooks Hoodie Truck (M1RQ48K6ZS1)

Guess Brooks Hoodie Truck

Sweatshirt seçerken mont veya herhangi bir dış giyimdeki bedeniniz neyse aynısını alabilirsiniz. Ben montlarda Large beden giyiyorum ve Guess Sweatshirt alırken de aynı bedende aldım. Sadece kol kısmı biraz uzun geldi onu da iade etmek yerine terzide tadilat yaptırdım ve şimdi üzerime tam oluyor. Önemli olan kıyafetin omuz kısmının size tam oturmasıdır. Eğer omuz ve göğüs kısımları tam oluyorsa kol veya boy kısmını terzide tadilata verebilirsiniz. İnternet üzerinde Hoodie olarak aratırsanız Kapüşonlu Sweatshirt modellerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Moncler Gui Model Puff Yelek

İkinci ürünümüz ise yelek mont kategorisinde benim görüşüm zirveye oynayan ve giyimde sürdürülebilirlik açısından kaç sezon giyerseniz giyin asla modeli eskimeyecek olan Moncler markasının Gui model Puff yeleğidir. Yelek mont kategorisi için birçok markayı inceledim fakat bu kategoriye cuk oturan marka bence Moncler'dir. Normal uzun kollu Outwear montlarını bu kadar övmem çünkü orada birçok seçenek var fakat mont yelekte bence şu an hem model hem de kalite olarak en iyisi diyebilirim.

Moncler Gui Model Puff Yelek

Moncler'in resmi sitesine girerseniz yeleklerini Vests kategorisinde bulabilirsiniz. Moncler Gui Model Dik Yaka Puff Yelek kıyafetinin yurt dışı fiyatı 780-800 dolar civarlarındayken, Türkiye'de Beymen'deki satış fiyatı ise 5000 TL civarındadır. Yelek modellerde kapüşon ayrıntısını pek sevmediğim için Moncler markasında da bu modelleri pek önermiyorum fakat fikir edinmek amacıyla inceleyebilirsiniz. Moncler montlarda bedenler Amerikan standartlarına göre olup numara ile sınıflandırılmaktadır. Örneğin 1 numara 46 beden Small iken 2 numara 48 beden Medium, 3 numara 50 beden Medium, 4 numara 52 beden Large, 5 numara 54 beden XLarge, 6 numara 56 beden XLarge ve 7 numara 58 beden XXLarge olarak kategorize edilmiştir.

Moncler Yelek Mont

Moncler Yelek Mont

Ürünün siyah ve gece mavisi renkleri mevcuttur, ben siyah renk tercih etmenizi öneririm. Benim bedenime göre 3 veya 4 numara yani L(Large) beden daha uygundur. Ham madde olarak yelek tamamen Polyamid (Polyamide)'den yapılmıştır. Yaka tipi dik olup, fermuarlı ve göğüs kısmında Moncler logosu mevcuttur. İki adet dış cebi vardır ve mont boyu olarak da vücuda tam oturmaktadır. Moncler'in tüm yelek modellerini Moncler Vests olarak aratırsanız internet üzerinde bulabilirsiniz. Bir de birinci sınıf Türkiye'de üretilen ve Instagram üzerinden satılan Moncler yelekler vardır. Bunlar Replica ürün olup piyasa fiyatları ortalama 400 TL civarlarındadır birinci kalite olanların. Genelde Replica ile gerçeği ayırmanın en iyi yolu beden bilgisidir. Çünkü Replica Moncler ürünlerinde bedenler numara şeklinde değil de bizim alışık olduğumuz S,M,L,XL olarak yapılmaktadır.

Moncler Bisiklet Yaka Kazak

Moncler Bisiklet Yaka Kazak

Son olarak örnek birinci kalite Moncler Bisiklet Yaka Kazak ekledim. Genelde Triko, kazak ve benzeri giyim kategorisinde de birinci kalite duruma göre tercih edebilirsiniz. Yukarıdaki ürün Large - 4 Beden olup 200 TL'dir. Bu arada orijinal Lacoste kazak ile karşılaştırma fırsatım oldu ve kumaş kalitesi olarak ikisi de aynı diyebilirim. Zaten gerçek birinci kalitelerin fiyatı da normal Orta Segment bilindik markaların orijinal ürünlerinden pahalı olabiliyor.

Burak AVCI - Update: 12.10.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.