10 Mayıs 2021

Rainsnow Erkek Kolsuz Yelek Mont İncelemesi ve Diğer Erkek Kolsuz Yelek Önerileri

Rainsnow Erkek Kolsuz Yelek Mont İncelemesi ve Diğer Erkek Kolsuz Yelek Önerileri

İlkbahar döneminin gelmesi ve yaz aylarına gireceğimiz şu yakın zamanlarda havaların yavaştan ısınması ile birlikte kolsuz yelek mont modellerine hepimiz geçiş yaptık. Genelde kolsuz mont ve yelek modelleri havaların ne tam ısınması ne de tam soğuması zamanı giyilen, ara geçiş dönemlerinde daha çok tercih edilen bir dış giyim türüdür. Genel olarak ilkbahar ve yaz aylarının ortası olan Nisan ve Mayıs ayları ile birlikte yaz ve sonbahar aylarının sonları olan Eylül ayı gibi bu mont modeli daha çok tercih edilmektedir. Aslında baktığınızda yıl içerisinde ortalama iki veya üç ay gibi bir süre zarfında kullandığımız bir mont türüdür. Bundan dolayı alacağınız kolsuz yelek montun kaliteli ve uzun süre size hitap edebilecek ve model olarak da gidebilecek olması önemlidir. Alacağınız ürünün kaliteli malzeme ve markadan olmasına özen göstermenizi tavsiye ederim.

İlk olarak bu sene aldığım Rainsnow markasına ait kolsuz yelek monttan bahsederek ürün incelemelerine ve tanıtımına başlayacağım. Öncelikle şunu söylemeliyim; kolsuz yelek mont olarak Beymen Club markasına ait bir modeli almayı düşünüyordum fakat L (Large) bedeni tüm renklerde tükendiği için biraz araştırma yaptım ve fiyat performans olarak nitelendirebileceğim Rainsnow markasında bu sene karar kıldım. Hem modeli hem de renk ve malzeme kalitesi hoşuma gittiği için tercih ettim.

1) Rainsnow RSW12004 Erkek Yelek Mont
Rainsnow markası Avrupa'da satış yapan bir markadır. Kolsuz yelek mont modelinde Gore-Tex teknolojisi kullanılmıştır. Yeleğin için pullu ve gri şeklinde olup Columbia Sportswear markası ile aynıdır diyebilirim. Ürünü giydiğiniz zaman gerçekten malzeme kalitesini hissediyorsunuz. Ayrıca kesimleri ve tasarımı da iyi ayarlanmış olup doğru beden alırsanız vücudunuza tam oturacaktır. Mesela beden olarak L (Large) bana tam oluyor fakat nasılsa kolsuz yelek mont, önünü kapatmayacağım M (Medium) veya XL alsam da olur diye düşünmeyin. Göğüs ölçünüz neyse kollu montlarda olduğu gibi aynı şekilde kolsuz montlarda da aynı bedeni tercih ediniz.

Rainsnow RSW12004 Erkek Yelek Mont

Rainsnow RSW12004 Erkek Yelek Mont

Ürün: Rainsnow RSW12004 Erkek Yelek Mont
Renk: Haki (Koyu Yeşil)
Fiyat: 337 TL (03.05.2021)
Malzeme: %100 Polyester Yelek ve Gore-Tex Teknolojisi
Beden: L (Large)

Rainsnow RSW12004 Erkek Yelek Mont

Rainsnow RSW12004 Erkek Yelek Mont

Yeleğin aynı zamanda haki renk dışında siyah, krem, gri, lacivert, turuncu, kırmızı ve sarı renk modelleri de mevcuttur. Aynı modelin krem ve turuncu renklerini de almayı ileride düşünebilirim. Markanın logosu ise hem iç tarafta hem de ön göğüs tarafında olup kar ve yağmur simgelerini temsil eden güzel bir logosu vardır. İçerisinde bir cep dışarı kısmında ise standart iki yan cebi olmak üzere toplamda üç geniş cebe sahiptir. Cüzdan, telefon, anahtar gibi birçok malzemenizi rahatlıkla mont üzerinde taşıyabilirsiniz. Bütün cepleri bir malzeme koyduğunuzda aşağı doğru sarkma ve gereksiz dengelenmeme yani ağırlık yapmaz. Mesela AVVA ve Pierre Cardin markalarında bu kullanışsızlığı çok yaşamıştım. Bu yüzden bu markaların asla kolsuz yelek mont modellerini tercih etmiyorum.

Diğer satın aldığım ve kullandığım kolsuz yelek mont modellerine geçmeden önce takip etmenizi önerdiğim ve tavsiye etmediğim markaları sizlerle paylaşmak isterim;

* Kolsuz Yelek Mont Marka Önerileri: Layyagosta, The Wild Walking, Rainsnow, Beymen Club, Lufian, Norway Geographical, George Hogg olup bu markaların modellerini inceleyebilirsiniz.

* Kolsuz Yelek Mont Kategorisinde Önermediğim Markalar: Nautica, NetWork, Columbia Sportswear, U.S. Polo Assn., Jack Wolfskin, Barbour, Colmar, Kiğılı, Bad Bear, AVVA, Pierre Cardin olup tercih etmeme sebebim modelleri kötü veya aşırı standarttır ya da malzeme kalitesi birçok markanın gerçekten başarısızdır.

2) NetWork Dik Yaka Saks Yelek
NetWork markasının cidden malzeme kalitesi iyidir fakat kolsuz yelek modellerinin kesimleri ve modelleri maalesef o kadar iyi değildir. Aslında NetWork markasını önerilen listesine almak istiyorum hatta modellerini geliştirirse alabilirim fakat hem benim satın aldığım model hem de sitesinden son baktığım modellerde gerçekten başarısızlardı. Aşırı standart ve göz alıcı olmayan kesimlere sahiptir.

NetWork Dik Yaka Saks Yelek

NetWork Dik Yaka Saks Yelek

NetWork Dik Yaka Saks Yelek

NetWork Dik Yaka Saks Yelek

Ürün: NetWork Dik Yaka Saks Yelek
Renk: Saks Mavisi
Fiyat: 216 TL (21.05.2019 NetWork Mağazası)
Ürün Kodu: 1065800
Beden: L (Large)
Açıklama: Üç sezon kullandıktan sonra elden çıkardım. Malzeme ve kumaş kalitesi güzel bir yelektir.

3) Pierre Cardin Krem Yelek Mont
Pierre Cardin markasından ilk üründe de bahsettiğim gibi malzemesi aşırı kalitesiz ve cep kısımlarına herhangi bir ürün konulunca sarkma yaptığı için kolsuz yelek mont modellerinde asla tavsiye etmediğim bir markadır. Kesinlikle tekrardan hiçbir modelini artık takip etmem ve satın almam. Aldığım ürünü de zaten bir süre kullandım ve sonradan satmıştım. Beden hakkında da şunu söylemeliyim; 52 beden numarası tam olarak L (Large) olmayıp biraz daha XL bedene yakındır. Eğer alacağınız üründe sadece beden numarası bilgisi verildiyse ve L (Large) giyen birisiyseniz kesinlikle 50 beden alınız. 48 beden numarası ile M (Medium) bedene tekabül etmektedir.

Pierre Cardin Krem Yelek Mont

Ürün: Pierre Cardin Krem Yelek Mont
Renk: Krem
Fiyat: 225 TL (Ekim 2019 Pierre Cardin Mağazası ve 150 TL Satıldı)
Beden: 52/L Beden

4) Lufian ve Beymen Club Yelek Mont Önerileri
Lufian ve Beymen Club markalarına ait kapüşonlu ve kapşonsuz kolsuz yelek mont modellerinin bazılarını aşağıda paylaştım. Özellikle almayı düşündüğüm Beymen Club kolsuz yelek montun bildiğim kadarıyla kırmızı lacivert ve siyah modelleri vardır. Eğer tekrardan üretimi olursa lacivert olanını almayı düşünüyorum.

Lufian ve Beymen Club Yelek Mont Önerileri

* Lufian Litus Erkek Tekno Yelek Mont (Kırmızı, Lacivert ve Siyah)

* Lufian Marlon Tekno Yelek (Siyah ve Yeşil)

* Beymen Club 101398791 Erkek Kırmızı Yelek Mont (Kırmızı Dik Yaka Puff Yelek)

* Beymen Club Erkek Lacivert Yelek Mont

Havaların kararsız olduğu ve ne sıcak ne de soğuk olan bu geçiş evrelerinde umarım kaliteli ve doğru marka kolsuz yelek mont model seçimini yapabilirsiniz. Eğer ben de yeni bir model kolsuz yelek mont alacak olursam bunu sizle paylaşacağım.

Burak AVCI - Update: 25.09.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.