16 Haziran 2021

Netflix Dizileri: Shooter (Tetikçi), Gerçek Gangster, Kayıp Korsan Krallığı ve Giri/Haji

Netflix Dizileri: Shooter (Tetikçi), Gerçek Gangster, Kayıp Korsan Krallığı ve Giri/Haji

Netflix'de 2021 yılı Mayıs ve Haziran ayları içerisinde izlediğim ve elediğim yeni dizilerden sizlere bahsedeceğim ve önerilerde bulunacağım. Bildiğiniz gibi genelde Türkçe Dublaj olan dizi ve filmleri seyretmeye çalışıyorum. Alt yazılı dizileri pek seyretmiyorum, eğer çok iyi bir yapım değilse veya güzel bir senaryosu yoksa genelde eliyorum. Yapımlar hakkında detaylı bilgi vermeden önce hangi dizi ve filmler hakkında bilgilendirme yapacağımı makaleye başlamadan önce sıralamak isterim.

* Kayıp Korsan Krallığı (The Lost Pirate Kingdom)
* Giri/Haji (Duty/Shame)
* Gerçek Gangster (Dealer - Caid)
* Fugitiva
* Shooter (Tetikçi)

1) Kayıp Korsan Krallığı (The Lost Pirate Kingdom)
Kayıp Korsan Krallığı veya orijinal adıyla The Lost Pirate Kingdom, 1 sezonluk belgesel tarzında 2021 yapımı Türkçe Dublaj bir dizidir. Dizide Karayip Korsanları filminde bahsedilen ünlü korsanlardan ve hayat hikayelerinden bahsetmektedir. 18. yüzyılın başlarında İngiliz ve Fransız gemilerine korsan saldırı düzenleyen ve Kraliyet Donanması gemilerini genelde hedef alan korsanların hikayeleri anlatılmaktadır. Korsan Cumhuriyeti olarak bilinen Bahamalar'daki Nassau adası genelde korsanların uğrak yeri olup kendileri için inşaa ettikleri bir yerleşkedir. İspanya Veraset Savaşları zamanında başlayan korsan akınları; Karasakal, Benjamin Hornigold, Charles Vane, "Black Sam" Bellamy gibi birçok ünlü korsanın oluşmasına imkan tanımıştır. İngiliz donanması yağmalanan gemileri karşısında Woodes Rogers'ı görevlendirir ve sonrasında tüm korsanları yok ederek korsan cumhuriyetinin yükselişini bitirmiştir. Korsanların en ünlüsü ve sonu kötü biten ise Edward Thatch yani Karasakal olmuştur.

Netflix Dizileri: Shooter (Tetikçi), Gerçek Gangster, Kayıp Korsan Krallığı ve Giri/Haji

2) Giri/Haji (Duty/Shame)
Giri/Haji veya orijinal adıyla Duty/Shame, 1 sezonluk İngiliz ve Japon yapımı bir Netflix dizisidir. Türkçe Dublaj olarak seyredebileceğiniz dizide japonca konuşmalar alt yazılı olarak verilmektedir. Japonya'da yaşayan iki kardeşin Yakuza japon mafyası ile bulaştığı macera anlatılmaktadır. Küçük kardeş Yuto Yakuza mafyasına üye olur ve burada mafya liderinin kızına aşık olarak onla evlenmek ister. Yakuza buna izin vermez ve Yuto İngiltere'ye gitmek zorunda kalır. Yuto Londra'da bir Yakuza üyesini öldürür ve olaylar başlar. Büyük kardeşi Kenzo ise Japonya polis teşkilatında çalışmaktadır ve kardeşinin peşine düşerek onu Yakuza'dan kurtarmak ister. Fikrimi soracak olursak biraz sürükleyici ve ortalama bir dizidir. Dizide Japon kültürünü bolca görebilirsiniz. Özellikle eski Yakuza mafya arabaları olan Nissan President ve Toyota Century araç modelleri o dönemin en iyi araçları olup ilgimi çekti diyebilirim. Dizi toplamda sekiz bölümden oluşmaktadır ve 2019 yapımıdır.

Netflix Dizileri: Shooter (Tetikçi), Gerçek Gangster, Kayıp Korsan Krallığı ve Giri/Haji

3) Gerçek Gangster (Dealer - Caid)
Gerçek Gangster veya orijinal adıyla Dealer/Caid, tek sezonluk ve kısa bölümlerden oluşan Fransız yapımı bir dizidir. Dizinin temel konusu Fransa'da uyuşturucu satıcısı yapan bir liderin aynı zamanda rap müzikte yapmasıdır ve bu müziği için bir klip çekmek istemesidir. Anlaştığı plak şirketi klip çekimi için iki kişi gönderir fakat dizi gerçekçi bir dizi olup tüm çekim kişisel tripod kameradan çekildiği için dakikası dakikasına heyecan dolu kısa film tadında bir yapım olmuştur. Ayrıca dizideki Fransız rap müzikleri de oldukça iyidir dinlemenizi tavsiye ederim. Dizi 2021 yapımı olup Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz.

Fugitiva

4) Fugitiva
Fugitiva dizisi İspanyol yapımı yerel bir dizidir. Dizi RTVE İspanyol kanalında da yayınlanmıştır. Tek sezonluk ve 2018 yapımı olan bu diziyi Türkçe Dublaj olarak Netflix'de izleyebilirsiniz. Dizinin temel konusu zengin ve yasa dışı işler ile uğraşan zengin ve varlıklı bir adam ile zamanında model olan kadının evliliğini ve hayat hikayesini anlatmaktadır. Kadın, kocasından kaçmak için üç çocuğu ile birlikte onlardan habersiz bir kaçış planı hazırlar ve olaylar bunun üzerine gelişir. Pembe dizi tadında bir yapım izlemek isteyenlere önerebilirim. Orta kalitede yerel bir dizidir ben pek beğenmedim.

Shooter (Tetikçi)

5) Shooter (Tetikçi)
Tetikçi veya orijinal adı ile Shooter dizisi toplamda üç sezonluk aksiyon dolu ve sürükleyici bir dizidir. Dizi Amerikan yapımı olup 2016 ve 2018 yılları arasında çekilmiştir. Diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Dizinin temel konusu Amerikan donanmasında keskin nişancı olan bir askere inzivada iken gizli bir birim tarafından gelen Amerikan Başkanına suikast görevini önleme görevi verilir. Fakat bu koruma görevinde başka bir keskin nişancı Ukranya Başkanın öldürerek suç Bob Lee Swagger'ın üzerine kalır. Bob Lee bu işin arkasını öğrenmeye çalışınca devlet içinde yuvalanmış gizli ve resmi olmayan Atlas adında bir birime ulaşır. Atlas birimi de zamanında Vietnam'da görev yapmış ve Viet Cong generallerini öldürmekle görevli Phoenix ekibinden doğduğunu öğrenir. Bob Lee'nin babası da bu birimde asker ve komutan olduğu için bu olaylar ve Atlas birimi başına bela olmuştur. Özetle sürükleyici ve Amerikan dizisi severler için önerebileceğim bir dizidir.

6) Netflix'de İzlemediğim İptal Yapımlar
* Magic For Humans (Reality Programı) Türkçe Dublaj Var.
* Dad Stop Embarrassing Me (Sitcom) Türkçe Dublaj Var.
* Disenchantment (Çizgi Film)
* Final Space (Çizgi Film)
* Betaal (Türkçe Altyazı)
* Pet Stars (Reality Programı) Türkçe Dublaj Var.
* 46 Yok Olan (Türk Dizisi)
* Community (Sitcom)
* Awake: The Million Dollar Game (Reality Programı)
* Beat Bugs (Animasyon)
* True: Terrific Tales (True: Müthiş Masallar)
* Special (Muzip)
* The Last Kids on Earth (Dünya Üzerindeki Son Çocuklar)
* Orange Is the New Black (Muzip)
* Rita (Muzip)
* Karakomik Filmler 2 (Türk Film ve Dizi)
* F Is for Family (Çizgi Film)
* Grace and Frankie (Muzip)
* Chef's Table (Reality Programı)
* Pokemon: Sun & Moon (Pokemon: Güneş ve Ay)
* The Smurfs (Şirinler)
* Star Trek: Deep Space Nine
* Peppa Pig (Çizgi Film)
* Greenhouse Academy (Gençlik ve Ergen)
* Big Mouth (Çizgi Film)
* Magic for Humans (Reality Programı)
* Trailer Park Boys (Animasyon)
* Good Morning, Veronica (Türkçe Altyazılı)
* StartUp (Türkçe Altyazılı)

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.