1 Mayıs 2021

Samsung Galaxy M51 (SM-M515F/DSN) Cihazının Özellikleri ve Detaylı İncelemesi

Samsung Galaxy M51

Samsung marka telefonlardan yeni model olan ve fiyat performans telefonu olarak da bilinen Galaxy M51 serisinden yakın zamanda bir adet almaya karar verdim. Telefonun Super AMOLED ekran teknolojisi, 7000 mAh değerindeki batarya kapasitesi, fiyatı, Samsung marka kalitesi ve malzemesi bir araya gelince bu modelde karar kıldım. Özellikle piyasada 3500 TL civarlarında bir telefon modeli almayı düşünenlere bu cihazı incelemelerini kesinlikle öneririm. İlerleyen zamanlarda Çin markaları olan Xiaomi, Oppo, Huawei, Honor gibi markaların gelecekleri çok parlak olmadıkları için uygun fiyatlara Android cihaz olarak marka tercihiniz Samsung'dan yana olsun. Bildiğiniz gibi kısa süre önce LG markası da telefon pazarından çekildiğini duyurmuştu bu yüzden Android pazarında şu an Samsung ve OnePlus dışında kaliteli ve güvenilir marka pekte kalmadı diyebilirim.

Samsung Galaxy M51 telefonunu 30 Nisan 2021 tarihinde internet üzerinden Hepsiburada'da Samsung Türkiye Garantili olarak 3613 TL'ye satın aldım. Telefonun kutu içeriğinde ise; SIM Kart İğnesi, Hızlı Şarj Adaptörü ve Type-C Kablosu, 3.5 MM'lik Kablolu Samsung Kulaklık vardır. Merak edenler için söyleyeyim telefonun içinden silikon kılıf çıkmamaktadır. Kılıfı dışardan kendiniz temin etmeniz gerekmektedir. Ben de Galaxy M51 modeli için Samsung Galaxy M51 Zebana Lens Kırmızı Renk Deri Kılıf'dan 50 TL'ye bir adet satın aldım. Telefonun şarj kısmı Type-C girişi ile sağlanırken kulaklık içinse 3.5 MM Jack ses girişi bulunmaktadır.

Samsung Galaxy M51 (SM-M515F/DSN)

Samsung Galaxy M51 (SM-M515F/DSN)

Samsung Galaxy M51 modeli 7000 mAh batarya kapasitesinden dolayı biraz büyük ve en olarak 1-2 MM kalın gözükmektedir fakat bu kalınlık çok abartılı olmamıştır ve yerinde bir tasarıma sahiptir. Yeni bir Samsung telefona geçiş yapmak isteyenler verilerini taşıma sırasında; uygulamalar, resimler, rehberdeki kişiler, video ve fotoğraflarınız gibi tüm verilerini aktarmanın en kolay yolu ise iki Android cihazda da Samsung'un Smart Switch Mobile uygulamasının kurulu olması yeterli olacaktır. Smart Switch Mobile zaten Samsung'lar da yüklü gelmektedir fakat Xiaomi, Oppo veya Huawei gibi bir Android cihazdan Samsung'a geçiş yapabilmek için öncelikle eski telefonunuza Google Play marketten Samsung'un Smart Switch Mobile uygulamasını kurunuz ve iki telefon arasındaki bağlantıyı Type-C kablo ile sağlayarak tüm verileriniz 10-15 dakika içerisinde hızlıca atabilirsiniz.

Samsung Galaxy M51 Cihazının Donanım ve Teknik Özellikleri

1) Ekran Teknolojisi: Ekran boyutu olarak büyük olan Galaxy M51 modeli 6.7 İnç'lik bir ekrana sahiptir. Ekran teknolojisi olarak Super AMOLED barındıran cihaz ekran kalitesini cidden fark edilir biçimde gösteriyor. Özellikle Xiaomi ve Huawei gibi telefonlardaki IPS LCD ekran teknolojisine boş para vermektense Samsung'un bu fiyat ve performans cihazını kesinlikle öneririm. Samsung'un orta segment telefonlarındaki ekran teknolojisi bile birçok Çinli Android marka telefonun Amiral gemisinden daha iyidir.

Cihazın ekran çözünürlüğü ise Default olarak 1080x2400 (FHD+) Piksel ayarında olup ekran çözünürlüğünü ayarlardan değiştiremiyorsunuz. Telefonun ekran çözünürlüğü ve kaydırma hızı Default olarak ayarlanmıştır. Aynı şekilde piksel yoğunluğu 393 PPI olup ekran yenileme standart hızı ise 60 Hz'dir. Zaten birçok orta ve orta üst cihazlarda 60 Hz kaydırma hızı ve FHD+ ekran çözünürlüğü standarttır. Ekran dayanıklılığı içinse telefonda Corning Gorilla Glass 3 Plus mevcuttur.

2) Batarya (Pil) Teknolojisi: Galaxy M51 modelinin en övündüğü konu ise 7000 mAh kapasiteli batarya teknolojisidir. Normal kullanımda 2-3 gün rahat götürebilen telefon şu an piyasada en uzun şarjı giden cihazlardan biri konumundadır. Şarj tipi USB Type-C olup Lithium Ion (Li-Ion) pil teknolojisi kullanılmıştır. Hızlı şarj özelliği olup Hızlı Şarj (25W) gücündedir. Maalesef kablosuz şarj özelliği bulunmamaktadır.

Samsung Galaxy M51 (SM-M515F/DSN)

3) Kamera: Galaxy M51 modelinin arka kamerası dört adet olup sırasıyla (64 MP + 12 MP + 5 MP + 5 MP) şeklindedir. Ayrıca Led Flaş'da bulunmaktadır. Orta segment bir telefon için oldukça kamera teknolojisi ileridedir.

4) Donanım Özellikleri: Galaxy M51 cihazı işlemci teknolojisi olarak sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 730G (SM7150-AB) modelini kullanmaktadır. Snapdragon işlemci modeli Samsung'un Exynos işlemci modeline göre daha doğru bir tercih olmuştur. Grafik kartı (GPU) teknolojisi ise Adreno 618 olup cihazda 8 GB LPDDR4x Ram Bellek vardır. Aslında performans olarak fiyatına göre oldukça iddialı bir telefondur. Dahili depolaması 128 GB olup ekstradan 512 GB hafıza kartı alma kapasitesi vardır.

Samsung Galaxy M51

Samsung Galaxy M51

Samsung Galaxy M51

Samsung Galaxy M51

5) Tasarım Özellikleri: Galaxy M51 modelinin Beyaz, Mavi ve Siyah seçenekleri olup ben Siyah renk olanından satın aldım. Kapak ve çerçevedeki gövde malzemesi ise Polikarbonat olup iyi bir kılıf ile telafi edilebilir düzeydedir. Eğer malzeme olarak Metal veya Alüminyum kullanılsaydı fiyatı büyük ihtimal 4000 TL civarlarında olurdu. Cihazın boyutları ise; eni 76.3 MM iken boyu ise 163.9 MM'dir. Ağırlığı ise 213 Gramdır. Samsung Galaxy M51 cihazının Türkiye'de satılan tam model adı ise (SM-M515F/DSN) olarak belirlenmiştir.

Samsung Galaxy M51 (SM-M515F/DSN)

6) Diğer Bilgiler: Galaxy M51 cihazında Radyo dinleme özelliği vardır. Telefonda işletim sistemi olarak Android 11 sürümü mevcuttur. Çıkış yılı ve tarihi 2020 Eylül ayı olup cihazda 5G desteği bulunmamaktadır. Parmak izi okuyucu mevcuttur.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim, 3500 TL civarında alabileceğiniz en iyi modellerden biridir Samsung Galaxy M51 telefonu. Eğer bütçeniz biraz daha uygunsa Samsung Galaxy A71 modeline bakabilirsiniz. Daha düşük bütçeli telefon modelleri içinse Samsung Galaxy M31s veya Samsung Galaxy M31 cihazlarını inceleyebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 13.04.2022

2 yorum:

  1. Bazı M51 kutusunda SM-M515F/DSN yazarken bazılarında ise SM-M515FZKETUR yazıyor. Farkları ne söyler misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. M515FZKETUR Çift SIM temsil edenlerde genelde yazıyor.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.