15 Mayıs 2021

KFC(Kentucky Fried Chicken) Hakkında Genel Bilgiler ve KFC Türkiye Menü Tavsiyeleri

KFC(Kentucky Fried Chicken) Hakkında Genel Bilgiler ve KFC Menü Tavsiyeleri

Kentucky Fried Chicken veya bilinen kısa adı ile KFC, Amerika merkezli bir Fast Food restoran zinciridir. Dünya çapında birçok şubeye sahip olan firmanın Türkiye'deki ilk şubesi 1989 yılında İstanbul'da açılmıştır. Bugün birçok il ve ilçede şubeleri bulunmaktadır. KFC firması 1952 yılında Colonel Sanders tarafından kurulmuş olup soslu tavuk kızartması ürünleri satan bir restoran idi. Logosundaki sakallı ve yaşlı amcada onu temsil etmektedir. Firmanın ilk şubesi Amerika'daki Louisville, Kentucky bölgesinde kurulduğu için adını burdan almaktadır. Normalde tavuk eti ucuz bir et türü olup sade olarak pek tercih edilmeyen ve Fast Food olarak da zor satılan bir üründür. Fakat tavuğa bulanan özel bir sos sayesinde tavuk eti daha lezzetli ve yenilebilir hale geldiği için bugün KFC önemli bir restoran zinciri haline gelmiştir.

KFC firmasının en büyük rakipleri McDonald's, Burger King gibi firmalar olup aynı kulvarda tavuk eti olarak Fast Food hizmeti veren diğer bilinen firmalar ise Popeyes, Church's Chicken, Arby's gibi işletmelerdir. Özellikle KFC'ye tavuk konusunda rakip olabilecek Türkiye'deki restoran zinciri ise Popeyes'dir. Açıkçası tavuk eti pek sevmem fakat KFC'nin sosu ve sıcak gelen paket servis menüsü ile birlikte ben de son zamanlarda bazı menülerini sever oldum. KFC menüsünü paket servis olarak söylemek için Yemeksepeti sitesini kullanabilirsiniz fakat ben KFC Türkiye'nin kendi sipariş sitesi olan www.kfcturkiye.com adresini kullanıyorum. Çünkü hem ilk siparişte hem de diğer siparişlerde size ek hediyeler ve kupon kodu veriyor. Örneğin ilk siparişimde Zinger Burger hediye etmişlerdi. Kova menü söylediğim zamanda %25 kupon vermişlerdi ve bir sonraki siparişimde kullanmıştım. Ayrıca siparişiniz ile ilgili acil bir durum olduğunda direkt KFC merkezinden sizi arıyorlar. Eğer KFC düşkünü iseniz, KFC Türkiye'ye üye olup adresinizi tanımlatıp siparişlerinizi buradan söylemenizi tavsiye edebilirim.

KFC menü tavsiyelerine geçecek olursak; ben tavuk menülerinde genelde But pek sevmiyorum. İçerisinde But olan menüleri direkt eliyorum. Kemiksiz olan menülerde açıkçası pek damak zevkime hitap etmiyor. Favori tavuk yiyeceğim acılı kanat olup tavsiye edeceğim menüler bu minvalde olacaktır. Acılı kanat ve KFC sosunu bir araya getirdiğinizde gerçekten çok tavuk eti içerisinde olmayıp sos ve et ile harmanlanmış kıtır kıtır bir damak tadı yakalıyorsunuz. Oysaki but yerken bir süre sonra sadece mideyi şişirmek için boş ve yavan tavuk eti yiyormuş hissiyatına kapılıyorum. Bundan dolayı but asla tercih etmiyorum. Kemiksiz tavuk eti ise yemek zevki hiç vermiyor.

KFC'nin kendi sitesinde kategori olarak kutu menüler ve tavuk menüler olup bunlardan sizlere öneriler yapacağım. Ayrıca sitesinde fırsatlar bölümü olup bazı sevdiğiniz menüleri uygun fiyata buradan siparişte verebilirsiniz. KFC'de önerdiğim menüleri aşağıda madde olarak paylaşacak olursam;

* Xtreme Kutu: Zinger Burger, 2 Acılı Kanat, 4 Hot Shots, Coleslaw, Patates Kızartması ve Kola. Hot Shots genelde ufak ve kemiksiz minik tavuk toplarıdır. Patates kızartması gibi yiyebilirsiniz. Genelde dört adet verilir fakat ben bunun yerine bir adet acılı kanat tercih ederdim. Fiyatı ise 36,99 TL'dir.

* Bi Burger Kutu: Bi Burger, 2 Adet Acılı Kanat, 4 Hot Shots, Patates Kızartması ve Kola. Fiyatı ise 34,99 TL'dir.

* 9'lu Kova Kanat Menü: En favori menülerdendir. İki kişi için ideal olup yanında ek Burger veya Coleslaw salata söyleyebilirsiniz. Fiyatı ise 37,99 TL'dir.

* 5'li Acılı Kanat Menü: Tek kişi için ideal ve kemikli acılı kanat menüdür. Yanında Coleslaw salata ve Ekoburger söyleyerek harika bir damak uyumu yakalayabilirsiniz. Fiyatı ise 31,99 TL'dir.

KFC(Kentucky Fried Chicken) Hakkında Genel Bilgiler ve KFC Menü Tavsiyeleri

KFC'de Tercih Etmediğim Menüler
* Kemiksiz Kutu
* Gamer Kutu
* Best of Kutu
* Aşırı Burger Kutu
* Double Xtreme Kutu (Aşırı Fazla)
* Twister Dürüm Kutusu: Lavaş ve tavuk pek uyumlu değildir.
* Akıllı Seçim: But olmasaydı seçerdim.
* Acısız Kutu
* Orijinal Tarif Menü (But Tavuk Menüsüdür)

Son olarak ek lezzetler ve soslar bölümüne değinecek olursam; Püre ve Gravy Sos açıkçası pek ilgimi çeken yiyecekler değildir. Zaten menülerin içerisinde Patates kızartması olduğu için ekstra bir de patates püresi çok anlamsız olmaktadır. Gravy Sos ise tavuk suyu, un ve tereyağından yapılan bir sos çeşidi olup tavuk eti için genelde sunulsa da KFC'de ben bu sosu hiç sevmiyorum. Zaten Coleslaw salata daha çok tercih edildiği için bu sos her zaman daha ucuz oluyor.

Coleslaw ise lahana, havuç ve mayonezle hazırlanmış efsane bir salatadır. Her menü seçiminde mutlaka ek olarak bundan bir tanede ekliyorum. Eğer menü içerisinde yoksa uygun fiyatlı olarak sipariş kısmında ek olarak sepete koyuyorum. KFC'de ikinci tercih edilen ek aperatifi ise Biscuit'dir. Yumuşak ve çıtır bir ekmek türü olup mayonez ve ketçap ile güzel bir uyum sağlamaktadır. Genelde Coleslaw salatayı ek olarak söylediğim için Biscuit pek söylemiyorum fakat alacağım menü içerisinde Biscuit varsa da buna hayır demem asla.

Bunlar dışında birçok Fast Food zincirinde olan ortak lezzetler ise ekstra patates kızartması, soğan halkası, Hot Shots (Kemiksiz Ufak Tavuk Topları) olup bunları da damak zevkinize göre siparişinize ekleyebilirsiniz. Mayonez ve ketçap sosları menülerin içinde hazır geldiği için ekstradan acılı mayonez, sarımsaklı mayonez, barbekü sos, Ranch sos, acı sos gibi sosları söylemiyorum. Zaten evimde bu tarz soslar ekstradan vardır. Daha önceki yazım olan Yemekler için Sos Tavsiyeleri makalemi okuyabilirsiniz.

KFC'nin paylaşımlık ve fırsat menüleri de olup ileri ki zamanlarda çoklu menü söylediğim zaman bunları da yazımda güncel şekilde paylaşıyor olacağım. Şimdilik tek kişilik olan menüler üzerinde daha çok durdum. Afiyet olsun.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.