1 Şubat 2021

Red Globe Üzüm - Kırmızı Üzüm Meyvesi

Red Globe Üzüm - Kırmızı Üzüm Meyvesi

Red Globe Üzüm veya bilinen diğer adı ile kırmızı üzüm sofralık bir üzüm çeşidi olup rengi pembemsi kırmızı şeklindedir. Yeşil sofralık ve çekirdeksiz üzüme nazaran daha büyük ve etli bir üzüm olup çekirdeklidir. Siyah üzüme göre daha tatlıdır ve mayhoş bir tada sahip değildir. Kışın özellikle yiyebileceğiniz, marketlerde ve manavlarda bulabileceğiniz lezzetli bir meyvedir. Türkiye'de Akdeniz ve Ege bölgelerinde genelde yetiştirilmektedir. Birçok üzüm bağı sahipleri hem sofralık yeşil yani sultani üzüm hem de Red Globe üzüm yetiştiriciliği yapmaktadır.

Dünya'da en fazla üzüm yetiştiren ülkeleri sırasıyla; İtalya, Çin, Amerika, Fransa, İspanya ve Türkiye'dir. Red Globe üzümü rengi ve şekli bakımından Pembe Gemre ve Kardinal Üzümlerine benzemektedir. Çekirdeksiz Red Globe türü var mı bilmiyorum fakat aşırı tatlı ve güzel bir üzüm türü olup tavsiye edebileceğim bir meyvedir. Bazı kişiler üzümü çekirdekleri ile yiyorlar antioksidan özelliği bulunduğu için fakat ben tadını acımsı yaptığı için çekirdeklerini çıkararak tüketiyorum.

Red Globe Üzüm - Kırmızı Üzüm Meyvesi

Red Globe Üzüm - Kırmızı Üzüm Meyvesi

Üzüm, Asmagiller (Vitaceae) bitki ailesinin Vitis cinsinden sarılgan bitkilere verilen gene adıdır. Yeryüzünde bilinen en eski meyve türlerinden biridir. Dünya'da ve Türkiye'de birçok üzüm çeşidi üretilmektedir. Bunlar sofralık, şarapçılık, kurutmalık, pekmez gibi işlemler için kullanılır. Çekirdekli veya çekirdeksiz olarak bulunan birçok üzüm versiyonu yeşil, kırmızı, siyah, pembe, beyaz, kehribar, mor gibi renklere sahiptir.

Red Globe üzümün kilosu Ocak 2021 itibarıyla Türkiye'de 12 ile 23 TL arasında satılmaktadır. Bu fiyat aralığı üzümün kalitesi, olgunlaşma süresi ve üretim yerine göre değişkenlik gösterebilir. Pazar ve manavlardan daha uygun fiyata alırken seçkin marketlerden kilosunu biraz daha pahalıya satın alabilirsiniz.

Sonuç olarak ister içki ile isterseniz yemekten sonra tüketebileceğiniz güzel ve lezzetli bir üzüm türüdür. Özellikle buzdolabında bekletip soğuk tüketmenizi tavsiye ederim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.