25 Kasım 2020

IBM Meet Up Eğitimi: Microservis Mimarisi ve Containers Yapıları - İstanbul Marriott Hotel Asia

IBM Meet Up Eğitimi: Microservis Mimarisi ve Containers Yapıları - İstanbul Marriott Hotel Asia

IBM Meet Up eğitimleri olan Microservis Mimarisi ve Containers Yapıları ile ilgili bilgi verici eğitime geçen ay şirket olarak katıldık. IBM Developer Advocate tarafından verilen eğitimde Microservis mimarisi, REST ve SOAP servisleri, Şirketlerin Microservis yapısına geçmeli mi geçmemeli mi ayrımı, Containers yapılar olan Kubernetes, Docker gibi ürünler hakkında uygulamalı sunum şeklinde bilgiler edindim.

* Container yapıların tarihsel gelişimi ve IBM LXC, Solaris, Docker ürünleri hakkında genel bilgiler.

* Tüm Container yapıları organize eden ve yöneten altyapı olan Kubernetes uygulaması. Google'ın bir ürünü olan Kubernetes başta Twitter olmak üzere birçok kurum tarafından kullanılıyor. Kurumlarda sadece Kubernetes olması yetmez ek olarak sunucu oluşturmak için mutlaka Docker tarzı ürünlerde olması gerekmektedir. Oluşan birçok Docker'ın aslında yönetimini Kubernetes yapmaktadır fakat ekstradan Docker'ın yaptığı işi yapmaz.

* DevOps süreçleri ve bu süreçlerde Kubernetes, Docker, Jenkins, Microsoft Azure gibi teknolojilerin yeri anlatıldı.

* Docker uygulaması Konteynerleştirme olarak bilinen ve işletim sistemi seviyesinde sanallaştırma sağlayan bir programdır. Diğer sanallaştırma programları olan VMware, Virtualbox, Citrix XenServer AVM ve Docker ile farkları üzerinde de eğitimde duruldu.

* Cloud Native Computing olarak bilinen bulut bilişim yaklaşımında DevOps, Microservices, Containers ve Continuous Delivery konuları arasındaki bağa değinildi.

IBM Meet Up Eğitimi: Microservis Mimarisi ve Containers Yapıları - İstanbul Marriott Hotel Asia

IBM Meet Up eğitimini Ekim 2020 tarihinde İstanbul Marriott Hotel Asia'da yaptık. Ataşehir ilçesinde ve Kayışdağı caddesi üzerinde bulunan otele E5(D100) kara yolundan Kozyatağı Carrefour sapağına girerek kolayca ulaşabilirsiniz. Arabayla gittiğinizde otoparkı ve valesi mevcuttur. Aynı zamanda araç yıkama hizmeti de vardır. Hem kahvaltı hem de öğle yemeği hizmeti Pandemi zamanında bile gayet profesyonel şekilde hazırlanmıştı ve yemekleri lezzetliydi.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.