2 Ekim 2020

Erkek Sakal Tıraşı Seti & Tıraş Öncesi ve Sonrası Ürün Önerileri

Erkek Sakal Tıraşı Seti ve Tıraş Sonrası Ürün Önerileri

Erkeklerin sakal tıraşı öncesi ve sonrası işlemleri için kullandığı malzemeler bütünü pürüzsüz ve bakımlı bir cilt için oldukça önemlidir. Bu makalemde hem tıraş olurken hem de sakal tıraşı sonrası hangi malzemeleri kullanmalı ve sırasıyla hangi işlemleri nasıl yapmalıdan bahsedeceğim. Yüz tıraşı için Gillette markası dışında bir marka kullanmanızı da pek önermem.

1) Tıraş Bıçağı Seçimi
Sakal tıraşı olurken en önemli envanterlerimizden biri tıraş bıçağıdır. Kuaförlerde bu işlem Jilet ve Ustura ile birlikte yapılmaktadır fakat siz evde kendiniz sakal tıraşı olacağınız için asla bu malzemeleri kullanmayın çünkü cilde zarar verebilir ve tahriş edebilirsiniz. Bu tip malzemeleri kullanmak biraz ustalık isteyen bir iştir.

Tıraş Bıçağı olarak önereceğim tek marka Gillette'in 5 bıçaklı olanlarıdır. Eskiden üç bıçaklı olanları kullanırdık fakat yeni gelişen teknoloji ile birlikte Gillette'in 5 bıçaklı olanları şu an piyasadaki en iyi ürünlerdir diyebilirim. Gillette Fusion 5 ProShield (En İyisidir) veya Gillette Fusion 5 Proglide, Gillette Fusion 5 modellerinin 5 bıçak olan serisini alabilirsiniz. Genelde bir adet tıraş bıçağı sapı ve 4-5 adet başlık olarak satılmaktadır. Ortalama bir yıl hatta bir yıldan fazla kullanım ömrü vardır. Aynı bıçağı temiz kullandığınız taktirde üç aydan fazla gitmektedir.

Erkek Sakal Tıraşı Seti ve Tıraş Sonrası Ürün Önerileri

Her tıraş öncesi kolonya ile jilet kısmını yıkayıp dezenfekte ettikten sonra sakal tıraşı işlemini gerçekleştiriyorum. Sakal tıraşı için tıraş makinesi asla kullanmıyorum çünkü pürüzsüz şekilde almıyor. Fakat sakalınız çoksa önce inceltmek için tıraş makinesi ile kısaltabilirsiniz sonra tıraş bıçağı ile sakal tıraşınızı olabilirsiniz.

* Gillette Fusion5 ProShield Seti (1 Tıraş Bıçağı Sapı + 5 Jilet Başlığı) Normal Sarı, Şampiyonlar Ligi ve Chill Mavi versiyonlarına bakabilirsiniz.

Gillette Fusion Power

* Gillette Fusion Power: 5 bıçaklı ve turuncu silikon renkteki Gillette en iyi tıraş bıçaklarından biridir. Yüz kısmı için beş jilet bulunurken favori düzeltmeleri için de bir jilet bulunmaktadır. Sakal tıraşı için kesinlikle öneririm. Ekonomik olması açısından dört yedek bıçaklı olanlarından almanızı tavsiye edebilirim.

* Gillette Labs Isıtmalı Tıraş Bıçağı (Premium Üründür)

Erkek Sakal Tıraşı Seti ve Tıraş Sonrası Ürün Önerileri

2) Sakal Tıraşı Kremi veya Köpüğü
Sakal tıraşı öncesi yüz kısmı köpürtülerek tıraşa hazır hale getirilir. Bu kısım önemlidir çünkü kullanacağınız doğru malzeme ve yöntem sakal tıraşı işlemini daha da kolaylaştıracaktır. Eskiden bu işlem için ben Tıraş Jeli veya Köpüğü kullanırdım fakat bunları artık pek tavsiye etmiyorum. Tıraş sırasında Tıraş köpüğü, sabunu veya jeli gibi ürünleri artık kullanmıyorum.

Kuaförlerinde kullandığı tıraş kremi ve hazırlama işlemleri için tıraş fırçası ve kasesi seti kullanmanızı tavsiye ederim. Tıraş kremi olarak Proraso markasının ürünlerini önerebilirim oldukça kaliteli italyan menşeli bir markadır.

* Proraso Tıraş Kremi (Sandal Ağacı, Okaliptüs Yağı ve Mentollü)
* Nivea Protect & Care Tıraş Kremi
* Arko Men Cool Tıraş Kremi
* Arko Men Tıraş Kremi Sensitive
* Arko Men Hydrate Tıraş Kremi

Tıraş Fırça ve Kase seti olarak Proraso Shaving Tıraş Fırçası ve Tıraş Kasesi ürününü 125 TL'ye almıştım. Marka hakkında bilgi verecek olursak; Proraso, 1908 yılında Floransa'da Ludovico Martelli tarafından kurulan İtalyan çok uluslu bir kişisel bakım ve bakım şirketidir. Türkiye'de ürünleri satılmakta olup oldukça kalitelidir.

Hazırlanışı ise tıraş kasesi içerisine bir sıkım tıraş kremi ekleyiniz. Asla kase içine su dökmeyiniz sadece tıraş fırçasını sıcak su ile duruladıktan sonra fırçayı kaseye götürerek kremi karıştırınız. Fırça üzerindeki ıslaklık köpürtme işlemi için yeterli olacaktır. Kase içine su dökerseniz krem köpürmez ve gereğinden fazla sıvılaştığı için cilde süremezsiniz.

3) Tıraş Sonrası Ürünler
Tıraş sonrası için cildi rahatlatmak için Balsam veya Tıraş Kolonyası gibi ürünler kullanabilirsiniz. Ben genelde Balsam kullanıyorum çünkü kolonya biraz yakabiliyor. Balsam ve Tıraş Kolonyası olarak aşağıdaki ürünleri inceleyebilirsiniz. Balsam ürünü genelde sakal tıraşı sonrası çokça tercih edilir. Ferahlatıcı ve yatıştırıcı tıraş sonrası balsam, cilt tarafından kolayca emilen, ince, yağsız, balsam dokusu ile tıraş sonrası gerginleşen cildin anında rahatlamasına yardımcı olur.

Ürün: Proraso Sensitive After Shave Balsam 100 ML (Ortalama 3 Yıl Kullandım)

Sakal tıraşı sonrası Balsam ürünü olarak en bilinen İtalyan markası Proraso olup özellikle After Shave ürünlerinden Proraso Okaliptüs Özlü olanı deneyebilirsiniz. Proraso markasını marketlerde bulamayabilirsiniz. Muadil olarak NIVEA Men Hassas Tıraş Sonrası Balsam ürününü sakal tıraşı sonrası kullanabilirsiniz.

* Nivea For Men After Shave Balsam 100 ML
* Arko Tıraş Kolonyası Cool, Gold Power, Black Edition 250 ML
* Redone Extreme Tıraş Sonrası Krem Kolonya 400 ML
* Proraso Sandal Ağacı Özlü 100 ML Tıraş Losyonu
* Proraso Okaliptus Özlü Tıraş Sonrası Losyon 100 ML

Sakal tıraşı için kullandığım malzemeler ve tıraş sonrası için tercih ettiğim ürünleri sizlerle paylaşmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. İyi tıraşlar :)

Burak AVCI - Update: 18.12.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.