16 Ekim 2020

Frederik Wheat IPA Bira Değerlendirmesi ve Frederik Türk Tuborg Bira Serisi

Frederik Wheat IPA Bira Değerlendirmesi ve Frederik Türk Tuborg Bira Serisi

Türk markası Tuborg’un Danimarka’daki ilk (Brewmaster) bira ustası, imalatçısı anısına çıkarılmış bir seridir. Seride toplam dört adet bira çeşidi vardır. Bunlardan turkuaz şişede olan Frederik Wheat IPA birasını geçenlerde tadım ettim.

Frederik Wheat IPA incelemek için önce renginden başlayacak olursak koyu açık renkli bir buğday birasıdır. Rengi çok açık değildir fakat koyuda değildir, orta açık diyebiliriz. Bol köpüklü bir biradır. İçim sonu damakta hafif bakırımsı bir tat bırakıyor fakat aşırı rahatsız eden bir aroma değil, hafiften o tadı verip geri çekiliyor. Alkol oranı %5,4 olmasına rağmen hafif içimli ve %100 malt olarak sunulan bir biradır. İçim sırasında Vanilya ve turunçgil aromaların tadını içim sırasında rahatlıkla alabiliyorsunuz.

Frederik için şunu söylemem gerekir; Ne çok sıradan bir biradır Tuborg Gold, Bomonti gibi ne de pazarlanış biçimine baktığımızda Leffe gibi Premium bir biradır. Leffe ile karşılaştırmaya gerek bile duymadım hatta çünkü rakip bile olamaz. Wheat IPA ile ilgili birçok yorum okudum fakat fazla abartılmış. Wheat IPA için ortalama bir bira diyebilirim ve ikinci şişeyi açıkçası çok aramam.

Frederik Wheat IPA Bira Değerlendirmesi ve Frederik Türk Tuborg Bira Serisi

Premium klasmanında bir bira asla değildir bana sorarsanız. Normalin bir tık üstü seviyede bir bira diyebiliriz. Serideki diğer biraları henüz denemedim ama çok da farklı olacağını düşünmüyorum. Frederik India Pale Ale, Brown Ale ve Marzen Lager versiyonlarını da deneme şansım olursa yorumlarımı bu başlık altında tekrardan güncelleyeceğim. Türk Tuborg Frederik birası cam şişede satılmaktadır ve 35 CL hacme sahiptir.

Frederik Wheat IPA Bira Değerlendirmesi ve Frederik Türk Tuborg Bira Serisi

Ürün: Türk Tuborg Frederik Wheat IPA (Türkiye)
Alkol Oranı: %5,4
Fiyat: 16.50 TL (2020 Ekim)
Şişe: Turkuaz ve 35 CL
Not: 2/5

Ürün: Türk Tuborg Frederik Marzen Lager (Türkiye)
Şişe: Turuncu ve 35 CL

Ürün: Türk Tuborg Frederik India Pale Ale (Türkiye)
Şişe: Yeşil ve 35 CL

Ürün: Türk Tuborg Frederik Brown Ale (Türkiye)
Şişe: Kahverengi ve 35 CL

Burak AVCI - Update: 17.10.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.