17 Eylül 2020

Arnica Tria Pro ET13312 Dikey Elektrikli Süpürge Ürün İncelemesi ve Arnica Yetkili Servisi

Arnica Tria Pro ET13312 Dikey Elektrikli Süpürge Ürün İncelemesi

Arnica Tria Pro ET13312 dikey elektrikli süpürge ürününü var olan eski elektrikli süpürgemin bazı plastik parçaları kırılıp kullanılmaz hale gelince almaya karar verdim. Piyasada kırmızı ve mor renklerde bulabileceğiniz bu cihaz 850 Watt güce sahip olup gündelik ev temizliği için ideal bir üründür.

Ürünün en beğendiğim özelliği plastik ve filtreli olan ve Double Filter özellikli temizleme haznesidir. Eski elektrikli süpürgemde bu kısım torba şeklinde olup biriken kirleri ve tozu çıkarmak, torbanın etrafını temizlemek gerçekten zor bir işti. Ayrıca bu kısım birçok elektrikli süpürgede temizlenemez iken Arnica'da hazne kısmı plastik olduğu için kolayca yıkanabiliyor.

Kutu içerisinden üçgen başlık ve iki adet yan başlık çıkmaktadır. Biri uzanamadığınız köşeler ve perdeler için diğeri fırçalı ve dar alanları temizlemeye yarayan başlıktır. Kablo uzunluğu 7 metre olup oldukça geniş bir temizleme alanı size sağlamaktadır. İlk kullandığımda bulamamıştım fakat sonradan süpürgenin altında siyah bir çeltik olduğunu gördüm. İnternet üzerinden de birkaç video izleyince yedi metrelik kabloyu toplamak ve süpürgeyi istif hale getirme şekli aşağıdaki gibi olup cihazınızı aşağıdaki gibi istediğiniz yere kolayca ve yer kaplamadan koyabilirsiniz.

Temizleme Haznesi ile ilgili söylemem gereken; süpürgeden aşırı pratik çıkarıp takılabiliyor ve makineden ayrı portatif bir bölme gibi dışarıya çıkardıktan sonra bir toz veya kir kaçırmıyor. Filtre kısmı plastik olduğu için içini açıp kolayca temizleyebilir ve suyla durulayabilirsiniz. Hem filtre hem de iç kısmı suyla temizledikten sonra kurulayıp tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Temizleme ve kir tutma haznesini aşırı pratik yapmışlar diyebilirim.

Arnica Tria Pro ET13312 Dikey Elektrikli Süpürge Ürün İncelemesi

Elektrikli Süpürgeyi çalıştırmak için ortada Power tuşu bulunmaktadır. Fakat diğer süpürgelerde olduğu gibi emiş gücünün hızını siz tuşu çevirerek ayarlayamıyorsunuz, bu kısmı cihazda standart yapmışlar. Hem yeni aldığım hem de eski elektrikli süpürgemin fiyat ve teknik bilgilerini kısa kısa sizlerle paylaşacak olursam;

Arnica Tria Pro ET13312 Dikey Elektrikli Süpürge Ürün İncelemesi

Arnica Tria Pro ET13312 Dikey Elektrikli Süpürge Ürün İncelemesi

Ürün: Arnica Tria Pro ET13312 Kırmızı 850 Watt Dikey Süpürge

Renk: Kırmızı

Fiyat: 260 TL (Kargo Dahil)

Tedarik: İnternet üzerinden 15.09.2020 tarihinde aldım ve 2 yıl garantili üründür.

Arnica Tria Pro ET13312 Dikey Elektrikli Süpürge Ürün İncelemesi

Ürün (Eski): Bluehouse BH010H Starmax 1590 Watt (Elektrikli Süpürge) 

Renk: Kırmızı

Fiyat: 115 TL

Tedarik: İnternet üzerinden 01.07.2018 tarihinde almıştım.

Açıklama: Ürünü iki yıl kullandım fakat çok kalitesiz ve kötü plastik malzeme kullanmışlar. Temizleme haznesini çıkarıp takarken birleştirici tırnak kısmı aniden kırılabilir ve uzatma borusunu aktif etmek istediğiniz tırnak da bir süre sonra çok ince ve plastik olduğu için kırılıyor. Bir süre sonra cihaz kullanılamaz hale geliyor ve her kırılan yerden bantlamak zorunda kalıyorsunuz. Bantladığınız içinde temizleme haznesini hep açma gibi bir imkanınız kalmıyor ve iki yıl kullandıktan sonra artık kullanılamaz bir hal alınca cihazı atmak zorunda kaldım.

Arnica Yetkili Servisi, Tamir ve Garanti Kapsamı Süreci

Arnica Yetkili Servisi, Tamir ve Garanti Kapsamı Süreci
Arnica elektrikli süpürge 3 yıl garantili olup 7 aylık kullanım sonrası Power tuşuna bastığımda cihazın çalışmadığını ve temassızlık olduğunu gördüm. Arnica'nın sitesine girerek yetkili servisler listesinden bana en yakın olan şubenin İstanbul'da Pendik ilçesindeki Kutup Isıtma Soğutma olduğunu gördüm. Pendik'teki yetkili servis olan Kutup Isıtma Soğutma'nın yerini tarif edecek olursam; Pendik'te Doğu mahallesinde bulunan Aydınlı Yolu caddesi üzerindedir. Opet İstasyonunu geçince 400 metre ileride Domino's Pizza Pendik'in yanındadır. Telefon numarası (0216) 483 46 16 olup garantili ve garantisiz teknik servis ve destek hizmeti alabilirsiniz.

Yetkili servise cihazınızı götürürken mutlaka fatura ve garanti belgesini de yanınıza alınız. Garanti kapsamı sürecini başlatmak için Arnica genel merkezini veya müşteri hizmetlerini aramanıza gerek yoktur, direkt fatura ve belgeleriniz ile yetkili servise gidebilirsiniz eğer ürünü satın aldığınız tarihten itibaren garanti süresi devam ediyorsa. Yetkili servise gittiğimde ilgili belgeler ile işlem yapıp sorunu sordular ve kontrol sürecini başlatan bir belge verdiler. Toplamda 3-5 gün içerisinde cihazınızı tekrardan bu belge ile geri alabilirsiniz.

Açıkçası yetkili servisin direkt ilgilenmesi ve Arnica genel merkezi ile uğraştırmaması cidden başarılıydı fakat daha yeni alınan bir Arnica ürününün 2 yıl değil de 6 ay içerisinde mekanik arızadan dolayı bozulması biraz markanın kalitesi anlamında bana kuşku düşürdü. Genelde 2 veya 3 yıl garanti kapsamı olan elektronik ürünlerin tam da garanti kapsamı bitimine yakın bozulmasına alışkınız fakat daha bir yılını doldurmamış ürünlerde bile bu hatalar çıkıyorsa biraz kaliteyi sorgulamak gerekebilir.

Sonuç olarak 3 gün önce arızalanan Arnica Tria Pro ET13312 elektrik süpürgemi 16.03.2021 tarihinde servisten geri aldım ve garanti kapsamında olduğu için herhangi bir ücret ödemedim. Tekrardan çalıştırdığımda bir problem gözlemlemedim, servis gerçekten iyi iş çıkarmış eski emiş gücü tekrardan sıfır gibi çalışmaktadır.

Burak AVCI - Update: 16.03.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.