17 Ağustos 2020

Erkek Şampuan Markası Önerileri ve Saç Bakım, Duş Jeli Ürünleri

Erkek Şampuan Markası Önerileri ve Saç Bakım, Duş Jeli Ürünleri

Birçok erkek saç bakımına genelde özen göstermez ve saçlarının yağlımı, kurumu, kırılgan mı veya dökülme problemi ile karşı karşıya mı bilmez. Başına saçı ile ilgili bir problem geldiği zaman ilgilenmeye başlar. Normal tipte saçların ise en büyük problemi kepek sorunu olup bu sorunu aşmak için hep şampuan değiştirmişizdir. Market raflarında denemediğimiz marka kalmamıştır fakat birkaç denemeden sonra kepek problemi tekrardan nükseder ve yine başa döneriz.

Burada birinci önceliğimiz saç yapımızı tanımak ve buna göre bir şampuan seçimi yapmak olacaktır. Saçınız yağlı, kuru ve kırılgan, ince veya kalın tipli, yıpranmış, normal veya seyrek olabilir. Şunu söylemem gerekir her markanın şampuanını kullanmayınız. Kaliteli markalar cidden kullanım sonrası fark oluşturabiliyor.

Örneğin benim saçım güçlü bir saç tipi olup dökülme veya yağlanma gibi bir problemle karşılaşmıyorum. Bu yazımda da zaten dökülme ve kepek için eczanelerde satılan şampuanlardan önermeyeceğim çünkü bunlar doktor kontrolü ile kullanılmalıdır. Örnek verirken de bu markaları açıklayacağım. Benim kullandığım şampuan tipi genelde tüm saç tipleri için geçerli olan kategoride olup size bazı markaları önereceğim veya tercih etmeyin diyeceğim.

Erkek Şampuan Markası Önerileri ve Saç Bakım, Duş Jeli Ürünleri

1) Toni&Guy Şampuan Yoğun Arındırıcı 250 ML (Toni&Guy Men Deep Clean Shampoo)
İnternet üzerinden bulabileceğiniz Toni&Guy markası tüm saç tipleri için geçerli olup özellikle kepek probleminiz varsa bir sürelik kullanımdan sonra hem kepek probleminizi gideriyor hem de saçı daha canlı yapıyor. Özündeki kömür özü ile hem arındırıcı özelliği vardır hem de saç bakımı için idealdir. 

Açıklama: Saç tipi tüm saçlar içindir. Toni&Guy markası Londra, İngiltere menşeli bir üründür.
Fiyat: 40 TL (Ağustos 2020)
Kullanım: Çok az bir miktar iki defa ıslak saça uygulayınız. 1-2 Dakika saça fraksiyon yapmanız yeterlidir.

Diğer Saç Tipleri için Toni&Guy Ürünleri
* Toni&Guy Cleanse Shampoo For Fine Hair (İnce Telli Saçlar)
* Toni&Guy Cleanse Shampoo For Damaged Hair (Yıpranmış Saçlar)
* Toni&Guy Cleanse Shampoo For Dry Hair (Kuru Saçlar)
* Toni&Guy Smooth Definition Kuru Saçlar İçin Şampuan 250 ML

2) Tresan ve Otacı Markaları
Kullanmadım fakat doğal ve Paraben içermediği için öneren çok olmuş. Saç tipinize göre bu iki markayı araştırabilirsiniz.

Erkek Şampuan Markası Önerileri ve Saç Bakım, Duş Jeli Ürünleri

3) Wella Sp Men Refresh ve Sensitive Şampuan
Canlandırıcı ve Hassas baş derisi özelliğine sahip bu iki ürün tüm saç tipleri için uygun olup Wella marka erkek şampuanıdır. Birçok kaliteli erkek kuaförünün kullandığı bir markadır. Diğer Wella erkek şampuan versiyonları aşağıda olup özellikle Sensitive serisi en çok önerilen olmuştur.

Wella Sp Men Sensitive: Tüm saç tipleri için önerilen ve hassas baş derisi şampuanıdır.
Wella Sp Men Maxximum: Genelde kırılgan ve dökülmeye müsait saçlar için önerilen bir markadır.

Kısa Kısa Saç ve Vücut Bakımı Notları

* Kremli şampuanlardan kullanmayınız sadece Şampuan yazanları tercih ediniz.

* Hem Duş Jeli hem de Şampuan olarak satılan ikisi bir arada ürünleri kesinlikle kullanmayınız saçları aşırı derecede kuru yapıyor.

* Medikal şampuan olarak bilinen Sebamed, Konazol, Ketoral gibi ürünleri asla Cildiye (Dermatoloji) uzmanına görünmeden kullanmayınız. Bu ürünler her zaman ve sıklıkla kullanılacak ürünler değildir. Bilinçsiz kullanım sonucu saç dökülmesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

* Saç dökülmesine karşın kulaktan dolma Bioxcin, Bioblas, Saç Serumu, Mavi Serum gibi ürünleri direkt kullanmayınız. Cildiye (Dermatoloji) uzmanına görünüp onların tavsiye ettiği ürünleri kullanınız.

* Banyo ürünleri genelde Şampuan, Sabun, Duş Jeli gibi ürünler genelde kullanılıp bunların hepsini ayrı ayrı kullanmanızı tavsiye ederim. Tek bir ürün veya marka şeklinde satılanları tercih etmeyiniz.

* Genelde saç ve vücut bakımı ürünleri seçerken Paraben içermeyen ürünleri tercih ediniz. Paraben: Raf ömrünü uzatan kimyasal bir maddedir.

* OGX, Vichy Dercos gibi markaları denemedim. Yorumlarda görüşlerinizi bırakabilirsiniz.

* Katkı maddesi içermediği için Johnson's, Dalin gibi Bebek Şampuanlarını forumlarda öneren çok olmuş. Ben açıkçası yetişkinler için pek önermiyorum fakat kullanıp şikayeti olmayanlar olabilir.

Erkek Şampuan Markası Önerileri ve Saç Bakım, Duş Jeli Ürünleri

Tavsiye Edilebilecek Ürünler ve Markalar (Duş Jeli, Sabun ve Şampuan)

* Eyüp Sabri Tuncer Doğal Zeytinyağlı Şampuan 600 ML. Şampuan olup Paraben içermez.

* Palmolive Naturals (Hindistan Cevizi Cilt Yenileyici Sabun): Duş alırken yüz ve cilt bakımı için bu sabunu kullanabilirsiniz.

* Le Petit Marseillais markasına ait el ve yüz sabunlarını duş sırasında yüz yıkamada kullanabilirsiniz. Le Petit Marseillais Katı Sabun olarak Nar, Raisin Üzüm veya Rose Gül aromaları mevcuttur. Ben Raisin Üzüm veya Grenade Akdeniz Narı aromalı olan katı sabunları tavsiye edebilirim.

Dove Beauty Cream Bar ve Dove Gentle Exfoliating (Peeling Sabun): Duş alırken yüz ve cilt bakımı için Dove markasının bu sabunlarını kullanabilirsiniz.

* Blendax Badem Yağı Özlü Şampuan 550 ML. Fiyat ve performans bakımından tercih edilebilir. Blendax markası genelde orta segment için iyi bir markadır.

* Blendax Yasemin Özlü Şampuan (Normal Saçlar): 360 ve 500 ML, Fiyat ve performans bakımından tercih edilebilir. Blendax markası genelde orta segment için iyi bir markadır.

* Yves Rocher Shampooing Traitant Anti-Recidive Şampuan. Fransa menşeli bir marka olup tüm saç tipleri için geçerlidir. Yves Rocher ürünleri kaliteli olup saç tipinize göre tercih yapabilirsiniz. Nar özlü Traitant Anti-Recidive versiyonunu bir aralar kullanmıştım ve memnun kalmıştım.

* Le Petit Marseillais Duş Jeli Vanilya Sütü (Banyo ve Duş Jeli 650 ML): İndirimde olduğu zaman en büyük boyunu kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Fransa menşeli bir marka olup Migros'da bazen indirime girebiliyor ve yapısı hemen köpüren ve kremsi olup kaliteli bir üründür. Sadece duş jeli ve banyo olanını alınız.

Le Petit Marseillais Duş Jeli Lavanta Balı 400/250 ML. Sadece Duş Jeli olarak öneririm. Fransa menşeli bir marka olup Le Petit Marseillais markasının tüm Duş Jeli ürünlerini önerebilirim, Sadece Duş ve Saç bakım birlikte olan ürünlerden almayınız çünkü saçları kurutuyor. Duş Jelleri: Akdeniz Çileği, Lavanta Balı, Vanilya Sütü.

Erkek Şampuan Markası Önerileri ve Saç Bakım, Duş Jeli Ürünleri

Tavsiye Etmediğim Kötü Ürünler ve Markalar

Le Petit Marseillais Şampuan ve Duş Jeli (Mineraller ve Sedir Ağacı): Şampuan ve Duş Jeli birlikte kullanmayınız. Saçı aşırı kuru yapıyor ve yıpratıyor.

Le Petit Marseillais Beyaz Şeftali ve Nektarin Duş Jeli (250/400/650 ML): Çok fazla köpürmüyor ve diğer Le Petit ürünlerine göre daha kalitesiz bir aroma kullanmışlardır. Kremsi bir yapıda değildir daha çok ucuz kalite sıvı sabunlara benzemektedir ve rengi şeffaf turuncudur. Beyaz Şeftali ve Nektarin serisi tavsiye etmiyorum.

* Dove Şampuan Besleyici Bakım Kuru Saçlar 550ML ve Tüm Dove Şampuan Markaları.

* Morfose Saç Spreyi Ultra Strong 400 ML veya Morfose Saç Spreyi Normal 350 ML. Genelde Kuaförlerin saç şekillendirmek için kullandığı üründür. Günaşırı kullanmanızı tavsiye etmiyorum saçta dökülme yapabilir.

Duru Okyanus Esintisi 500 ML Duş Jeli. Tüm Duru Şampuan ve Duş Jeli Ürünleri.

Palmolive Men Sport Duş Jeli 500 ML. Duş Jeli olarak kalitesiz bir üründür.

* Blendax Isırgan Özlü Şampuan (Dökülmeye Eğilimli Saçlar): Saçı çok kuru tutuyor ve öldürüyor.

* Şampuan olarak Pantene, Head & Shoulders, Dove, Elidor, Gliss, Clear Men, Loreal Elseve, İpek, Hobby, Palmolive, Duru, Bioblas markaların hiçbir ürününü ve versiyonlarını kullanmıyorum. Tercih ve tavsiye etmiyorum. Fiyat olarak ucuz ve içeriği kalitesiz markalardır.

Burak AVCI - Update: 25.10.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.