8 Temmuz 2020

Yaz Ayları İçin Dijitsu VN10 Kule Tipi Vantilatör Ürün İncelemesi (Ayaklı Klima)

Yaz Ayları İçin Dijitsu VN10 Kule Tipi Vantilatör Ürün İncelemesi

Yaz ayları bildiğiniz gibi aşırı bunaltıcı ve nemli geçmektedir. Temmuz ve Ağustos ayları başta olmak üzere klima ve vantilatör benzeri ürünlerdeki satış rakamları oldukça fazladır. Daha önce salona klima taktırmayı düşündüm fakat hem montajı hem de her ay yaz ayına girmeden önce temizlik ve bakım işleri ile uğraşmamak için daha portatif bir ürün araştırmaya karar verdim. Ev için daha önce aldığımız ve diğer odalar için kullandığım sulu klima ürünü vardı. Su tipi klimalar da normal klimalar gibi yıllık temizlik ve bakım isteyen, arka haznesine soğuk su koyup çalıştırabildiğiniz bir üründür. Birkaç günde bir su takviyesi yapmanız lazım oluyor. Tek avantajı her odaya götürebiliyor olmanız fakat görsel olarak çok da iyi bir ürün değildir. Dijitsu markasının VN10 Kule Tipi Vantilatör ürünü ise aşırı portatif olup istediğiniz odaya hatta yazlığınıza bile kolayca götürebilirsiniz. Su ile çalışmadığı içinde ekstradan size iş çıkarmamaktadır. Sadece fişe takıp çalıştırmanız yeterlidir. Ara ara klimanın hava kanalları kısımlarının tozunu silmeniz ve temiz tutmanız yeterli olacaktır.

Araştırmalarımdan sonra Salon için su takviyeli veya normal duvar tipi klima yerine vantilatör almaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Genelde estetik ve görsellik olarak bu tip ürünleri pek sevmem fakat Dijitsu VN10 Kule Tipi Vantilatör ürününü görünce fikrim değişti.

Dijitsu VN10 Kule Tipi Vantilatör, bildiğiniz gibi su takviyesi ile çalışmıyor. Direkt fişi takıp çalıştırabilirsiniz ve temizliği de oldukça kolaydır. Bu tip ürünler için önemli bir özellik olan negatif iyon özelliği ile VN10 vantilatör toz, kir, bakteri, virüs gibi havayı size püskürtmez.

Yaz Ayları İçin Dijitsu VN10 Kule Tipi Vantilatör Ürün İncelemesi

Boyut olarak da oldukça az yer kaplayana ve solunun bir köşesinde durduğu zaman sırıtmayan estetik bir görsele sahiptir. Rengi siyahtır ve kurulumu basittir. Kurulumu kendiniz yapabilirsiniz. Ben Dijitsu servisini aradım ve bilgi aldım eğer kurulumu siz yaparsanız 24 ay geçerli garanti kapsamından çıkmamaktadır. Kurulum yaptıktan sonraki boyutları; taban olan yuvarlak kısmın çapı 32 CM olup yüksekliği ise 110 CM'dir. Oldukça az yer kaplamaktadır.

Yaz Ayları İçin Dijitsu VN10 Kule Tipi Vantilatör Ürün İncelemesi

Ürünün güç voltajı 50 Watt olup uzaktan kumanda ile istediğiniz şekilde cihazı açıp kapama, zaman ayarlı yapabilme, İyonizer özelliğini aktif veya de-aktif edebilme, rüzgar hızını değiştirebilme ve ister sabit ister belli aralıklar ile cihazı otomatik döndürerek de odayı soğutabiliyorsunuz. Son hızda açtığımda oldukça etkili bir serinleme olanağı vermektedir ve salon için yeterlidir. Ürünün üzerinde dijital panel ve tuşlar olup buradan da istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.

Ürünü internet üzerinden Dijitsu yetkili distribütöründen aldım. Ürünün fiyatı 08.07.2020 itibarıyla 619 TL'dir. Sipariş ettikten bir gün sonra geldi ve kurulum 15 dakika sürdü. Normal pervaneli vantilatör ürünler yerine daha gelişmiş ve estetik olan VN10 modelini öneririm.

Şu an için evde hem Dijitsu VN10 kule tipi vantilatör ve hem de tu tipi, takviyeli ve yeni temizlenmiş klima olduğu için duvar tipi klima ürünlerinden birini almayı düşünmüyorum. Eğer Duvar Tipi bir Klima alacaksanız her yaz dönemi başı mutlaka temizletiniz. Ayrıca Soğutma Kapasitesi 9000 BTU ve üzeri almanızı öneririm. Aşağısını asla almayınız ideal olan 9000 veya 12000 BTU arası olanlardır. Marka olarak Baymak önerebilirim duvar tipi klimalar için.

Burak AVCI - Update: 05.12.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.