19 Temmuz 2020

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 3: White Death ve Campaign Rehberi 4

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 3: White Death ve Campaign Rehberi 4

White Death bölümü Mayıs 1941'de geçiyor. Birçok müttefik gemisi Alman denizaltıları tarafından batırılmaya devam ediyordu. Batan gemilerin rekoru 700.000 ton sayısına kadar ulaştı. Kuzey Denizi olan bölge; Norveç, Danimarka ve Kuzey Almanya, müttefik gemiler için oldukça tehlike bir bölgedir çünkü Nazilerin burada birçok savaş gemisi ve üsleri vardır. Bu bölgede Naziler savaş gemileri ile hep devriye gezmektedir ve tüm limanları koruma altına almıştır.

Atlantik ve diğer Avrupa denizlerindeki üstünlüğünü İngiliz donanması kaybetmektedir ve bu bölgelere direkt girmeye cesaret edemez. Hem denizaltı mayınları hem de Alman U-Boatları ile bu bölgeler Naziler tarafından işgal edilmiştir ve korunmaktadır.

Bir önceki bölümde Fransa’dan kaçırdığımız deniz altı ile Atlantik açıklarında ilerlerken bir Alman savaş gemisi izimizi bulur ve bizi denizin yüzeyine çıkararak bizi ele geçirmeye çalışır. Komandolar Nazi askerleri ile çatışmaya girer fakat Tüm gemi mürettebatı, The Spy, The Thief ve The Geren Beret yakalanır. The Sapper ve The Diver kaçmayı başararak bölüm başlar.

İlk olarak The Diver ile bölüme başlanır ve alan temizlenip The Sapper ile iletişime geçilir. Sonra The Geren Beret’in tutsak olarak tutulduğu barınaktan kurtarılır. Barınağa girmek için kapının arkasında duran Officer’ı öldürüp anahtarı almanız gerekir. Bu arada bölge çok soğuk olduğundan her komandoya Allied Snow Clothes (Extreme Cold) elbisesini giydirmeniz gerekiyor yoksa ölürler.

Ana Nazi savaş gemisine sızdıktan sonra başta kazan dairesi başta olmak üzere, ana dişlilerin olduğu kısımlar ve torpido atar makinelerini The Sapper ile bombalayarak imha etmelisiniz. Kazan dairesini patlatarak zaten savaş gemisini komple imha etmiş oluyorsunuz.

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 3: White Death ve Campaign Rehberi 4

Gemide The Thief, The Spy, Kaptan ve Tüm Mürettebatı kurtarıp Officer’ların bulunduğu ana merkez odasından Enigma Machine, Enigma Codes, Enigma Cylinders envanterlerini alınız. Enigma kodlarını çözerek ana santral binasından radyo ile mesaj gönderiniz. Sonrasında The Thief, The Sapper, The Diver, Kaptan ve Tüm Mürettebatı geldiğiniz deniz altına bindiriniz. The Spy ve The Green Beret ile ise ikisi nazi savaş uçağına binerek bölgeden kaçacaktır.

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 3: White Death ve Campaign Rehberi 4

Enigma Makinesinden bahsedecek olursak, ikinci dünya savaşı sırasında Nazi Almanya'sı tarafından gizli mesajların şifrelenmesi ve tekrar çözülmesi amacı ile kullanılan bir şifre makinesidir. Enigma makinesi birçok Mihver devleti tarafından kullanılmıştır. Gizli askeri emir ve planları bu makine ile bildiriyorlardı.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.