18 Kasım 2017

Silk Selenium WebDriver (Free) ile Otomasyon Scriptleri Oluşturmak


Micro Focus'un ücretsiz Free ürünü olan Silk Selenium WebDriver ile Selenium Framework'ünü kullanarak Web Application ürünlerinizde kolayca otomasyon scriptleri oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz Script'in kodunu istediğiniz dilde Export ederek üzerinde çalışma imkanıda sağlıyor.

Silk WebDriver ürününü www.microfocus.com/products/silk-portfolio/silk-webdriver Adresinden Free Download diyerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Kurulumu yaptıktan sonra Mail adresiniz ile üye olup uygulamayı açabilirsiniz.

Uygulamanın kullanımından bahsedecek olursak. Record new script diyerek bir Web sitesi üzerinde Record işlemi yaparak test scriptlerinizi yazıyorsunuz. Browser olarak Default'da Google Chrome seçili gelmektedir. URL adresini yazıp OK dedikten sonra Record işlemi yaparak test steplerinizi oluşturabilirsiniz.



Test Scriptinizi oluşturduktan sonra arka planda oluşan otomatik kodu hangi dilde almak istediğinizi seçebilirsiniz. Record işlemi bittiğinden Stop diyerek SWD uzantılı Record dosyanızı kaydedebilir ve her defasında bu senaryonuzu otomatik koşabilirsiniz.


Java JUnit, Java TestNG, Ruby RSpec, Python Unittest, JavaScript Jasmine, C# Unit Testing, VB Unit Testing dillerini destekleyip bunlardan birini seçip Export ederek masa üstüne kodu indirebilirsiniz. Ben C# Unit Testing kullanıyorum.


Burada üzerine değinmek istediğim konu; Siz Silk Test Framework'ünü kullanıp Selenium Framework'ünü de içine entegre ettiğinizde, Unit Test yazan Test otomasyon mühendisleri bu araçla Unit Testlerini yazabilir ve Framework içerisinden Selenium ile de çalışmış olur. Ayrıca başka bir Tool kullanmasına da gerek kalmaz.

Burak AVCI