5 Kasım 2017

Gün içinde Zinde Kalmak için Doğal Karışım Yöntemi


Gün içerisinde yoğun mesai saatleri ve çalışma temposu hepimizi yoruyor ve akşam eve geldiğimizde yemekten sonra ister istemez bir yorgunluk çöküyor ve uyuya kalabiliyoruz. Gün içinde zihnin ve bedenin yüksek seviyede kalması için güç ve performans artırıcı Bal karışımını sizinle paylaşacağım. Bu karışım sayesinde hem grip, nezle ve benzeri kış hastalıklarına karşı daha dirençli oluyorsunuz hem de gün içindeki yorgunluk haliniz zamanla azalmaya başlıyor ve kendinizi daha dinç hissediyorsunuz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'den sabahları yorgun kalkanlar, gücümü bir türlü toplayamıyorum diyenler için güç artırıcı karışım tavsiyesini aşağıda paylaştım. Ben iki kür olarak karışımı anlatacağım.

* 1 KG veya 850 GR BAL (Süzme Çiçek Balı ile yapınız, Kestane Balı kullanmayınız, Ağır gelebilir) Gramajlar ile asla oynamayınız.

* 30 GR Çakşır Otu
* 50 GR Zencefil
* 50 GR Zerdeçal
* 20 GR Havlıcan
* 30 GR Kore Ginsengi
* 10 GR Çoban Çökerten
* 20 GR Tarçın
* 20 GR Çörek Otu
* 20 GR Adam Otu (Satışı Yasaktır, Olmasa da olur.)

Ballar
* Yöresel Malatya Pazarı Hakiki Çiçek Süzme Bal %100 Doğal (1KG)
* Balparmak Yöresel Ballar, Balparmak Yayla ve Ova Balı

Karışımı yeni kavanoz da hazırlayınız.
Paşabahçe Metal Kapaklı Cam Konserve Kavanozu 1 KG'lık: 1.25 TL olup Süzme Çiçek Balı 850 GR ile birlikte 15 TL'dir. Karışımın hazırlanması 45-50 TL olup toplamda 60 TL maliyet çıkmaktadır.

Hazırlanışı: 1 KG süzme çiçek balının içerisine toz haline getirilmiş tüm bitkileri ekleyip macun kıvamına getirin. Sonrasında cam bir kavanoza alıp 1 gün boyunca hiç açmadan buzdolabında saklayınız. Ertesi gün sabah aç karnından itibaren tüketiniz.

Her gün sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı ve akşamları yatmadan evvel 1 tatlı kaşığı tüketiniz. Bu karışımı kür olarak uygularken 15 gün boyunca uygulayıp 15 gün ara verip sonraki 15 gün tekrardan başlamanız gerekmektedir. Her 15 gün yani iki haftalık kür şeklinde ara vererek tüketebilirsiniz. Bir ay boyunca her gün asla tüketmeyiniz.

Bu karışım yerine kışın keçiboynuzu pekmezi sabahları aç karna bir kaşık tüketebilir veya yöresel ballardan birini 1 veya 2 kaşık zencefil ile karıştırıp yine aç karna tüketebilirsiniz. Bunu yapmanız ve dengeli beslenmenizde yeterli olacaktır.

Burak AVCI - Update: 11.05.2022