1 Ocak 2017

Daniel Klein Erkek Kol Saati Serisi

Daniel Klein Erkek Kol Saati Serisi

Erkek kol saati markalarından biri olan Daniel Klein son zamanlarda kaliteli malzeme kalitesi ve kendine özgü saat modelleri ile oldukça tercih edilen markalar arasına girdi. Türk firması tarafından yapılan ve ihraç edilen markanın özellikle deri kayışlı saat modellerini tavsiye edebilirim. Hem çelik hem de Genuine Leather (Gerçek Deri) kullanılarak üretilen saatler piyasadaki birçok pahalı ve markalı saatin malzeme kalitesinden daha iyidir diyebilirim. Fiyat, Marka ve Performans olarak tavsiye edebileceğim modelleri ve genel özelliklerini aşağıda sıraladım. Daniel Klein saatlerin genelde malzemesi kaliteli olup uzun yıllar kullanılabiliyor.

Mekanizma/Ekran Tipi: Japon Quartz 2030 Pilli Mekanizma/Analog (4 yıl Pil Ömrü)
Su Geçirmezlik: 3 ATM, 3 Bar (30 Metre veya 100 FT)
Kordon Deri: Genuine Leather (Gerçek Deri) Kaliteli ve Dayanıklı Deri Kayış
Kordon Çelik: 440 Solid Saf Paslanmaz Çelik Stainless Steel (Paslanma ve Kararma Yapmaz)
Cam Özelliği: Mineral Cam
Üretim: PRC People's Republic of China - Çin

Deri kayış (Genuine Leather) saatlerden bahsedecek olursak, birçok pahalı markanın deri kayışından daha kalitelidir. Fakat kaliteli saatler de olsa deri kayış saat hep kullanıldığı zaman deforme özelliği taşır. Bu yüzden tek bir deri kayış saatiniz olmasın ve hep onu takmayınız. Bileğinizi bağladığınız kısımda hep deforme oluşur. Deri malzemesi derecelerinde ise en iyi deri Full-Grain Leather olup sıra şu şeklide gitmektedir: Full-Grain Leather, Top-Grain Leather, Split-grain Leather, Genuine Leather, Bonded Leather.

Daniel Klein Premium

Daniel Klein Premium serisinden olan saatler genelde üç krono ve takvim özelliği vardır. Kadran çapları genelde 45 mm olup kasaları çelik ve kaliteli malzemeden yapılmıştır.

Model: 8680161323440 için Kullanıcı Deneyimi: Kayışın iç tarafı yani görünmeyen kısımda bir süre sonra siyahlıklar oluşabiliyor. İç kronoların yerleşimi ve işçiliği çok iyi değildir. Model 2016 yılına ait olup eski modeldir. Sürekli kullanım sonrası deri kayış da kullanılmış ve deforme oluşabiliyor.

Kadran Rengi: Beyaz
Kasa Cinsi: Çelik
Takvim: Var
Kordon: Deri Siyah
Kasa Çapı: 45 mm
Model: 8680161323440
Ortalama Fiyat: 65 TL (Excluded)

Kadran Rengi: Gümüş
Kasa Cinsi: Çelik
Takvim: Var
Kordon: Deri Bej
Kasa Çapı: 45 mm
Model: 8680161340102
Ortalama Fiyat: 75 TL

Kadran Rengi: Lacivert
Kasa ve Kordon Rengi: Gri ve Metal Kordon
Kasa Cinsi: Çelik
Takvim: Var
Kasa Çapı: 45 mm
Model: 8680161506164
Güneş Enerjisi: Var
Ortalama Fiyat: 110 TL


Kadran Rengi: Siyah
Kasa Cinsi: Çelik
Takvim: Var
Kordon: Siyah
Kasa Çapı: 47 mm
Model: 8680161301684
Ortalama Fiyat: 88 TL (Excluded)

Kullanıcı Deneyimi: Saat ayarlama kısmında plastik malzeme olduğu için çok önermiyorum ve Kadran 47 MM olup gereğinden fazla büyüktür. Deri kayış kalitesi iyidir, kadran büyük olduğu için tercih etmedim.


Kadran Rengi: Siyah
Kasa Cinsi: Çelik
Takvim: Var
Kordon: Açık Kahverengi
Kasa Çapı: 45 mm
Ortalama Fiyat: 80 TL

Kullanıcı Deneyimi: Kadran içi işçilik kaliteli. Yelkovan, akrep ve dakika renk uyumu başarılı. Sadece her deri saatte olan çok takıldığı zaman aynı yerden ve devamlı takıldığı zaman çok hafif kullanılmış hissi verir, deforme çok olmuyor ama normal deride olan bükülme izi çıkıyor. Çelik kasa olup malzeme kalitesi iyidir.


Kadran Rengi: Beyaz
Kasa Cinsi: Çelik
Takvim: Var
Kordon: Siyah
Kasa Çapı: 45 mm
Model: 8680161272083
Ortalama Fiyat: 68 TL (Excluded)

Kullanıcı Deneyimi: Bu ürünün kayış kısmı sert ve ayarlanabilir olmadığı için almanızı önermiyorum. Akrep ve Yelkovan ayarlama kısmında siyah veya benzeri renkte yukarıdaki resimdeki gibi lastik çizgi varsa bu saatleri çok tercih etmeyiniz, saati ayarlarken bazen lastik aksesuarı çıkabiliyor. Kadran ve Bezel kısmı ne kadar iyi olsa da kayış ve kullanılabilirlik açısından düşük not verdim.

Daniel Klein Erkek Kol Saati

Daniel Klein Erkek Kol Saati

Daniel Klein Erkek Kol Saati

Kadran Rengi: Yeşil (Tissot Bilardo Topu Sayıları Modeli)
Kasa Cinsi: Çelik
Takvim: Var
Model: 8680161336624
Ortalama Fiyat: 120 - 150 TL (Excluded)

Kullanıcı Deneyimi: Dört yıldan fazla kullandığım ve bana hiçbir problem çıkarmayan Daniel Klein marka saatin 8680161336624 modelini açıkçası sıkıldığım için satmıştım. Sadece üç yılda bir pilini değiştirmeniz yeterli olacaktır. Saatin takvim özelliği vardır fakat kasada bulunan alt ve üst kronalar çalışmamaktadır, sabit butonlardır. Aynı Bezel ve kasa modeli Tissot markasında da vardı. Daniel Klein markasını daha detaylı incelemek için Daniel Klein Resmi Sitesine (danielklein.com.tr) başvurabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 14.11.2021