6 Kasım 2016

YouTube Gaming ve Hacking Simülasyon Bilgisayar Oyunları

YouTube Gaming ve Hacking Simülasyon Bilgisayar Oyunları

Bir süredir yazmayı düşündüğüm Hacking simülasyon oyunlarını derlemeyi sonunda bitirdim. Araştırma yaparken YouTube'un oyuncular için Gaming projesini de görünce bu başlık altında onuda duyurmak istedim.

İnternet üzerinde Hacking Video Games veya Hacking Simulation Games olarak arama yapınca çok fazla fakat kalitesiz oyunlar çıkacaktır. Bundan dolayı hepsinin buraya yazılmasını pek gerek bulmuyorum. Hacking simülasyon bilgisayar oyunları denince akla gelen iki oyun vardır; Uplink ve Hacker Evolution oyunlarıdır. Temel olarak oyunlarda; farklı sunuculara bağlanıp o sunucuların erişimini kesmek, bazı bulmaca tarzı kriptoları ve şifreleri çözmek, aynı anda birden fazla makineye bağlanıp servis kesintisi yapmak, Firewall engellerini aşmak gibi birçok Task ile karşımıza çıkan bu iki seri en çok oynanan ve çözmesi zaman alan oyunlardır.

Eğer zamanınız varsa ve bulmaca tarzı ilerlemeyi seviyorsanız, bilgisayar dünyasındaki Hacking mantığını biraz olsun anlamak istiyorsanız, bu oyunları inceleyebilirsiniz. Oyunların kendisini ve DLC paketlerini Steam üzerinden satın alarak oynayabilirsiniz.

1) Uplink
Çıkış Tarihi: 2001
iPad/Android Çıkış Tarihi: 2012
Developer/Publisher: Introversion Software

2) Hacker Evolution Serisi
Hacker Evolution Immersion (Çıkış Tarihi: 2016)
Hacker Evolution Duality (Çıkış Tarihi: 2011)
Hacker Evolution Untold (Çıkış Tarihi: 2008)
Hacker Evolution (Çıkış Tarihi: 2007)
Developer/Publisher: Exosyphen Studios

3) Hacknet
Çıkış Tarihi: 2015
Developer: Team Fractal Alligator
Publisher: Surprise Attack Games

4) Street Hacker
Çıkış Tarihi: 2004
Developer/Publisher: VirtuWeb Interactive

5) Hackers 2016
Akıllı telefonlar için Android/iOS 2016 tarihinden yayınlanmış bir oyundur.
Developer/Publisher: Trickster Arts

YouTube Gaming ve Hacking Simülasyon Bilgisayar Oyunları

Oyunlardan bahsettikten sonra Gamer/Oyuncular için yeni proje olan YouTube Gaming'den biraz bahsedelim. Bilgisayar oyuncularının merakla takip ettiği ve canlı yayın yaptıkları platform aslında Twitch olup buradan birçok oyuncu parada kazanmaktadır. Fakat Google/YouTube bu pazarı görüp aynısını yapmaya başlamıştır. Şuan (www.youtube.com/gaming) üzerinden birçok oyuncunun paylaştığı canlı yayınları izlemeniz mümkün.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.