9 Aralık 2015

SSH ve FTP Programı: WinSCP (Sunucuya Dosya Atma Programı)

SSH ve FTP Programı: WinSCP (Sunucuya Dosya Atma Programı)

Sunucu üzerinden kolayca dosya aktarım ve düzenleme yapmak için kullanılan WinSCP aynı zamanda Hosting hesabınıza tanımlı FTP bilgileriniz ile de giriş yapabilme imkanı da tanıyor. Birçok FTP programında güvenlik sebepleri nedeniyle FTP ayarları uzun sürebiliyor. WinSCP ile bu işlem hem daha güvenli hem de hızlı. WinSCP programını winscp.net sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz. WinSCP açık kaynak kodlu bir yazılım olup SFTP, SCP ve FTP istemcisidir. Windows işletim sisteminde çalışır. Linux için başka benzer programları inceleyebilirsiniz.

1) WinSCP üzerinden Sunucu Bağlantısı

SSH ve FTP Programı: WinSCP

WinSCP programı kullanarak sunucu bağlantısı sağlamak ve sunucudaki dosyalarınızı görmek için iletişim kuralını SFTP seçtikten sonra Sunucu IP adresiniz, Kullanıcı adınız (genelde: root) ve parolanızı girerek sunucuya varsayılan 22 portu üzerinden bağlanabilirsiniz.

2) WinSCP üzerinden FTP Bağlantısı

SSH ve FTP Programı: WinSCP

WinSCP programı kullanarak FTP bağlantısı sağlamak için iletişim kuralını FTP seçtikten sonra FTP sunucu adresiniz, kullanıcı adınız ve parolanızı girerek 21 portu üzerinden bağlanabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 16.04.2023