27 Temmuz 2020

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 8: Saving Private Smith ve Campaign Rehberi 9


Commandos 2: HD Remaster Bölüm 8: Saving Private Smith ve Campaign Rehberi 9

Commandos 2: HD Remaster'da sekizinci (Saving Private Smith) bölümden serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. 6 Haziran 1944 Normandiya Çıkarması (D-Day) ile birlikte İkinci Dünya savaşında üçüncü bir cephe açılmış oldu ve Avrupa'nın kurtuluş savaşı başladı. Fransa'nın Juno, Omaha, Sword, Utah ve Gold sahillerinden ABD ve İngiliz askerleri tek tek havadan inişe geçmişti. Müttefiklerin çıkarma sonrası hedefi Normandiya bölgesine bağlı Cherbourg-Octeville kasabasını kontrol altına almak ve burayı geçici karargah ilan ederek gelecek olan takviye birlikler için bu bölgeyi hazır etmek istiyordu.

Bölüm, Fransa'nın Normandiya bölgesinin Cherbourg kentinde geçmektedir. Çıkarmadan sonra Cherbourg Muharebesi olarak da bilinen Haziran 1944'teki çatışmada ABD askerleri Fransa içlerine doğru ilerlemek istiyordu. Tabii Cherbourg bölgesinde yoğun bir Nazi direnişi vardı. Nazilerin ana ordusu olan Wehrmacht'daki general Erwin Rommel (Çöl Tilkisi) komutasındaki askerler bu çıkarma harekatını geri püskürtmek ve müttefik kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmak için yeniden örgütlenmeye ve karşı saldırıya başladı.

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 8: Saving Private Smith ve Campaign Rehberi 9

19 Haziran haftası boyunca, Normandiya sahillerinde kurulan Mulberry Harbour'da (Dut Limanları) şiddetli fırtınalar sayesinde liman çok işe yaramaz hale geldi ve takviye birlikler gecikti. Cherbourg kentinin acil alınması lazımdı çünkü Nazi birlikleri ve zırhlı Panzerler yoldaydı. Alman Panzerleri ile baş edebilmek için tank ve zırhlı takviyeye ihtiyaç vardı. Cherbourg Muharebesi İkinci Dünya savaşının en kritik muharebelerinden biridir, amaç komandoların burada başarılı olup asker Smith'i kurtarıp bölgeyi Nazi birliklerine karşı savunması gerekmekteydi.

The Thief, The Green Beret, The Sniper ve The Sapper ile bölüm başlar fakat Thief hariç diğer üçü operasyon yaparken yakalanır ve sadece The Thief kaçmayı başarır. Bu arada köprünün diğer tarafındaki evde müttefik askerleri Naziler ile çatışmaktadır. Oyunda onlara yardım edip kurtarmanız gerekmektedir.

The Thief ile İlk olarak The Green Beret’i kurtarınız. Sonra yan binaya geçip The Sapper’ı kurtarın ve en son The Sniper’ı kurtarabilirsiniz. Nehre düşen bir uçak vardır önce nehir kenarındaki tüm mayınları temizleyin ve tel örgüleri kesin sonra düşen uçağa Sapper ile girin fakat kapısını çarken kaynak, lehim makinesi lazım olacaktır.

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 8: Saving Private Smith ve Campaign Rehberi 9

Commandos 2: HD Remaster Bölüm 8: Saving Private Smith ve Campaign Rehberi 9

Daha sonra pusuya düşen ve bir evde savunma savaşı veren müttefik güçlerini kurtarın. Evin içinde Smith'i kurtarmak ana görevlerden biridir. Eve ulaşmak için nehrin altındaki kanalizasyon borularından da gidebilirsiniz. Müttefiklerin sıkıştığı evde Smith'e First Aid Kit'i ile aşı yapıp onu kurtarın. Sonra Smith ile Radyo merkezinin olduğu binaya gidin (Radio HQ) ve durumu radyodan bildirip rapor verin.

Oyunda Radyo makinesinin olduğu odadaki kilitli kasada Radio Codes kitabı vardır, bunu da almayı unutmayın. Sonrasında Nazi güçleri Tank ile birlikte köprüden gelecektir haritanın kuzey kısmından. The Sapper ile bomba ve mayınları kurup diğer askerler ile pusu kurarak bölgeyi savunun.

Oyunu Hard seviyede oynamak zor ve bu bölüm için 4 tank ve 4 tabur birlik geliyor. Sizde bir anti tank mayını ve bir uzaktan bomba var. Diğer iki tankı bazuka ile yok edeceksiniz. Ayrıca 3 ev vardır, bunların içine pusu kurun dışarı asla kurmayın hatta evlerin ortasına pusu kurun. Kesinlikle kapı diplerine pusu kurmayın çünkü tank bombalıyor. The Sniper ile de çatılardan genel alana bakarak askerleri indirin.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.