5 Haziran 2020

ARTI Sauvignon Blanc Sek Beyaz Şarap (Dry White Wine) Tadım Notları

ARTI Sauvignon Blanc Sek Beyaz Şarap (Dry White Wine) Tadım Notları

ARTI Sauvignon Blanc olarak bilinen Sek Beyaz Şarap (Dry White Wine) ürünü Türkiye'de üretilen ve fermente edilen kaliteli şarap markalarından biridir. Tadım olarak burunda yeşil elma ve kuşkonmaz ananas notaları verirken damakta ise canlı ve içimi rahat bir his bırakmaktadır.

Türkiye’nin Denizli Güney Plato civarında fermente edilir. Benim tadım yaptığım şarabın yılı 2019 olup tadı ve içim hissi oldukça iyi ve yumuşaktı. Boğaz da yakıcı bir his asla bırakmıyor. Genelde Sauvignon Blanc güçlü bir asiditeye sahip üzüm türüdür. Fakat ARTI'daki fermente edilme biçimi sayesinde diğer beyaz şaraplar gibi asidik bir his damakta bırakmaz.

Üretici yeri ise yerli üretim olan Pamukkale Şarapçılık olup alkol oranı hacmen %13’tür ve şişesi 75 CL’dir. Beyaz şarap genelde güzel bir balık yemeği veya soslu makarna ile tüketildiğinde harika bir bütünleyici oluyor. Fırında pişmiş somon balığı ile özellikle beyaz soğuk bir beyaz şarap tüketmenizi tavsiye ederim. Şarabı soğutmak için buz kullanmayınız çünkü damak notalarını tam alamazsınız.

ARTI Sauvignon Blanc Sek Beyaz Şarap (Dry White Wine) Tadım Notları

Genel olarak şaraplardan da bahsedecek olursak genel çoğu üzüm şarabı olup Beyaz, Kırmızı ve Rose(Pembe) olarak çeşitlendirilir. Blush olarak bilinen şarap ise Pembe yani Rose Şarap demektir.

Ürün: ARTI Sauvignon Blanc Sek Beyaz Şarap (Dry White Wine 75 CL Şişe)
Alkol Oranı: %13
Fiyat: Haziran 2020 itibariyle satış fiyatı 95 TL’dir.
Yıl: 2019
Üretim: Türkiye
Tadım Puan: 7/10

Burak AVCI - Update: 03.01.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.