29 Aralık 2019

Aktif Bank İştirakli Sanal Para Borsası Bitmatrix Kapanıyor


Banka destekli olan ve Aktif Bank iştirakli sanal para borsası Bitmatrix, kripto varlık alım-satım platformunun faaliyetlerinin durdurulması kararını almıştır. 31 Aralık 2019 tarihine kadar hesabınızda Türk Lirası varlıklarınızı Vadesiz Hesabınıza ve diğer kripto varlıklarınızı başka cüzdanlara transfer etmeniz gerekmektedir.

Banka destekli olan bu girişim Türkiye'de pek tutmadı ve istenilen borsa hacmi yakalanamadığı için kapatma kararı alınmıştır. Bende BTC (Bitcoin) varlıklarımı Türkiye'nin en büyük Bitcoin ve sanal para borsası olan Paribu (www.paribu.com) adresine taşıdım.

Paribu'da önce bir hesap oluşturdum daha sonra BTC Cüzdanı oluşturup onun adresini Bitmatrix'e vererek transfer işlemini başlattım. Birkaç dakika sonra ücretsiz tüm BTC hesabımdaki varlıklar Paribu hesabıma geçti. Şuan için alım ve satım işlemlerimi Paribu üzerinden yapacağım. Aynı zamanda Mobil uygulamasıda vardır. Buradan da kolayca alım ve satım yapabilirsiniz.

Google Play Store: Paribu (Publisher: PARİBU)

Aslında banka destekli Bitmatrix girişimi Türkiye'deki sanal para yatırımı için güzel bir hamle idi fakat istenilen hacme ulaşamadıkları için kapatıyorlar. Aktif Bank sanırım bir daha bu işe girmeyecektir. Girse bile bu olaydan sonra yatırımcılar tarafından tercih edilmeyecektir.

Bitmatrix Web: www.bitmatrix.com

Bitmatrix Mobil: (Publisher: Aktif Yatırım Bankası A.Ş.)

Sizlerde son güne kalmadan paranızı Paribu veya Binance gibi yerlere aktarmanızı öneririm. Bitmatrix mobil uygulamasını silip sitesini de takipten çıkardım. Bundan sonraki kripto alım ve satım işlemlerimi Paribu üzerinden yapacağım.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.