10 Ekim 2019

İstinye Park'a Nasıl Gidilir? Restoran ve Mekan Önerileri

İstinye Park'a Nasıl Gidilir? Restoran ve Mekan Önerileri

İstinye Park İstanbul’un Sarıyer ilçesinin Maslak semtinde yer alan, 2007 yılında açılan ve birçok yabancı ünlü markanın mağazasının bulunduğu güzel bir alışveriş merkezidir. İtalyanın ünlü giyim ve moda markaları olan Gucci, Versace, Moncler gibi birçok markanın moda evini barındırmaktadır. Geniş ve ferah bir alana sahiptir. Diğer AVM'ler gibi dar ve yüksek katlı değildir.

İstinye Parka Anadolu yakasından en kolay gidiş yolu; Halkalı-Marmaray-Gebze trenine binilir ve Yenikapı Durağında inilir. Buradan da M2 Yenikapı-Hacıosman Metrosuna binilir ve İTÜ-Ayazağa durağında inilir. Metro ve raylı sistemler olmasa zaten Avrupa yakasına geçmek tam bir zulüm. Metro çıkışından Taksi, Minibüs veya IETT ile 10 dakika içinde İstinye Park'a ulaşabilirsiniz. Aynı güzergah ile İTÜ-Ayazağa durağında indiğiniz zaman İTÜ'nün Maslak kampüsüne de ulaşmış olursunuz. ARI-3 olarak bilinen binası ise biraz ilerdedir.

Metro çıkışının az ilerisinde Maslak IETT durağı vardır. Buradan 29Ş, 40B otobüsüne binerek 2 durak sonraki İstinye Park durağında inebilirsiniz. Sonra alt geçitten geçerek İstinye Parka ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki markaların mağazaları olan ve ultra-zengin kesimin uğrak noktası olan bir AVM'dir. Aşağıdaki markaların hepsinin toplandığı İstanbul-Türkiye'de başka yer pek yoktur.

Mağazalar: Huawei Mağazası, Gucci, Hublot, Emporio Armani, Chanel, Hugo Boss, Louis Vuitton, Moncler, Prada, Rolex, Hermes, Fred Perry, Fendi, Etro, Dolce & Gabbana, Dior, Cartier.

İstinye Park'a Nasıl Gidilir? Restoran ve Mekan Önerileri

Restoranlar ve Yeme-İçme

* Kat -2 katına genelde Food Hall bölümü diyebiliriz. Birçok Fast-Food mekanı burada toplanmıştır.

İstinye Kahvecisi (Kat -2'de İstinye Çarşısı içindedir)

İstinye Tavukçusu  (Kat -2'de İstinye Çarşısı içindedir)
Bu mekanı tavsiye ederim. Güzel, lezzetli ve soslu tavuk menüleri vardır.

Nusr-Et (Kat 1'de)

Burak AVCI - Update: 13.02.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.