10 Ekim 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Ayazağa Kampüsüne Nasıl Gidilir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Ayazağa Kampüsüne Nasıl Gidilir?

İstanbul'un Sarıyer ilçesi maslak mahallesinde olan İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) Maslak Ayazağa Kampüsüne Anadolu yakasından nasıl gidileceğini ve hangi metro hatlarını kullanmanız gerektiğini detaylı şekilde anlatacağım. Avrupa yakasından ulaşım daha kolay olacağı için Anadolu yakasında ve benim de nasıl oraya gittiğimi sizlere aktaracağım.

1) İlk olarak M4 Kadıköy-Kartal Metrosuna binilir. M4 metrosuna ulaşmak için Pendik'ten 17B IETT hattını kullanabilirsiniz. Bir başka seçenek ise Pendik Köprüsüne giden bir IETT hattına binerek M4 metrosu Pendik istasyonuna varış sağlayabilirsiniz.

2) M4 Kadıköy-Kartal Metrosuna binilir ve Ayrılık Çeşmesi durağında inilir.

3) Ayrılıkk Çeşmesi Durağından aktarma ile Halkalı-Marmaray-Gebze trenine binilir ve Yenikapı Durağında inilir.

4) M2 Yenikapı-Hacıosman Metrosuna binilir ve İTÜ-Ayazağa durağında inilir.

Metro çıkışındaki ilk giriş İTÜ'nün ana girişidir ve buradan İTÜ Bilgi İşlem Dairesine ve Fakültelere gidebilirsiniz.

Teknokent Arı 3 Binasına gitmek için 300 metre yürümeniz gerekmektedir. 200 metre ileride araç girişi vardır ve 100 metre ileri de Teknokent Arı 3 girişini görebilirsiniz.

Eğer yürüyerek gitmek istemezseniz oradan geçen bir IETT veya Minibüse binerek İstinye Park otobüs durağında inebilirsiniz.

Teknokent Arı 3'den İTÜ'nün içinden yürüyerek ana giriş kapısından çıkıp metroya binerek dönüş yapabilirsiniz.

İstinye Park ise yolun tam karşısında olup alt geçitten geçerek İstinye Park Alışveriş Merkezine gidebilirsiniz. Genelde Teknokent Arı 3 binasında çalışanlar veya eğitim için gelenler öğle yemeği için İstinye Park'ı tercih ediyor yakın olduğu için.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Ayazağa Kampüsüne Nasıl Gidilir?

Avrupa Yakası;
Genel olarak aşırı kalabalıktır. Maslak ilçesi yerleşim ve ulaşım olarak insanı bezdirebilecek bir yapıdadır. İş imkanı veya üniversiteden dolayı mecbur olmadıkça yaşanabilir bir yer değildir.

Marmaray Yenikapı trenindeki insan kalabalığı, Metrolar günün her vakti kalabalık ve insan fazlalığı, İstinye Park'daki yemek sıraları, Trafik ve fazlası bu yakada diyebilirim.

Burak AVCI - Update: 13.02.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.