22 Eylül 2019

Apple iPhone Akıllı Telefon Model Seçimi ve Tavsiyeleri

Apple iPhone Akıllı Telefon Model Seçimi ve Tavsiyeleri

Yeni bir Apple marka iPhone akıllı telefon seçimi yapacak olsaydım hangi modeli tercih ederdim bilgisini ve tavsiyelerini sizlerle paylaşacağım. iPhone markası model X yani 10'dan sonra radikal bir tasarım değişikliği yaptı. Home tuşu kalktı ve ekran genişliği daha da büyüyerek çift kamera sistemine geçti.

iPhone 6 serisi olan birçok kullanıcı var Türkiye'de ve yeni modellerin fiyatlarından dolayı tüketicinin yeni modellere geçiş yapması çok kolay olmuyor.

Genelde bir iPhone'nun pil ömrü 3-4 yıl olup aynı telefonu biraz daha kullanmak istiyorsanız 100-200 TL bir bütçe ile telefonunuzun pilini orijinali ile yenileyip 2 yıl daha ilk gün ki hız ve performans ile kullanabilirsiniz. Bu donanımsal yenileme ile bir iPhone kullanıcısı telefonunu ortalama 5 sene kullanabiliyor.

Bundan dolayı yeni iPhone alacaklara artık 6, 7, 8 serisini önermem. Direk X ve üzeri olan modellere bakmasını tavsiye ederim. Örneğin iPhone 6s modeli olan biri 8 modeline bu saatten sonra boşuna yatırım yapmasın. Çünkü iPhone kullanıcısı Android kullanıcısına göre telefonunu 1-2 sene daha fazla kullandığı için 7 ve 8 modelleri boşuna yatırım olacaktır.

Apple iPhone Akıllı Telefon Model Seçimi ve Tavsiyeleri

Yeni iPhone modellerini incelediğimizde 4 temel model karşımıza çıkıyor;

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS
Apple iPhone XR
Apple iPhone X

Ben Apple iPhone X'i işlemci (CPU) teknolojisinden dolayı önermiyorum. Çünkü iPhone X işlemci modeli Apple A11 Bionic iken iPhone XS Max, XS ve XR'ın işlemci modeli Apple A12 Bionic olup
cihaz seçiminde yeni model Apple işlemcisi tercih etmenizi öneririm.

İkinci bir önerim ise 64 GB almamanız. Mutlaka 128 GB ve üzeri bir model seçimi yapınız. Geriye kalan XS Max, XS ve XR için düşüncelerim; Eğer maddi durumunuz kısıtlı ise XR, değil ise XS Max modelini almanızı tavsiye ederim. Çünkü Türkiye'de XS ve XS Max fiyat olarak hemen hemen aynı olduğu için XS modelini boşuna almayınız.

Apple iPhone Akıllı Telefon Model Seçimi ve Tavsiyeleri

Bu elemelerden sonra geriye XR ve XS Max kalıyor. Bu iki modeli sizlere önerip Eylül-Ekim 2019 fiyat listesini paylaşıyorum.

Apple iPhone XS Max 512 GB (13.185,81 TL)

Apple iPhone XS Max 256 GB (10.859,00 TL)

Apple iPhone XR 256 GB (7.904,51 TL)

Apple iPhone XR 128 GB (6.848,00 TL)

Son olarak; Apple iPhone XR 128 GB alacak bütçem yok 8 modelini alsam olur mu? Bence almayın onun yerine ilk paragraflar da bahsettiğim pil yenileme işlemini yapıp bütçeniz denkleştiğinde ve Apple iPhone 11 (3 Kameralı) modelinin Türkiye'ye gelişi ile fiyatlar biraz daha düşeceği için XR modelini o zaman almanızı öneririm.

Burak Avcıoğlu

1 yorum:

  1. Çift kamera sistemine X ile geçmedi 7Plus ile geçti, Iphone 3-4-5 modeli için pil ömrü 4 yıl ancak i6 ,hele i7 sonrası iphone modellerinde rahatlıkla 6 yıl diye bilirsiniz.

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.