22 Ağustos 2019

Leffe Blonde Belçika Birası Değerlendirmesi ve Türkiye'deki Bira Markası Önerilerim

Leffe Blonde Belçika Birası Değerlendirmesi ve Türkiye'deki Bira Önerilerim

Belçika birası olan Leffe, Türkiye'de satışı olan ve bira içmeyi zevkli hale getiren bir markadır. Üretici InBev firması olup 1240 yılından beri üretilmektedir. Şişe üzerinde Anno 1240 ibaresini siz de göreceksiniz. Premium Beer olarak da geçer ve bira içimi kaliteli hale dönüştürür. Manastır'da üretildiği yazılır ve tarihi Fransız devrimine kadar gider. Çeşit olarak bir çok seçeneği mevcuttur fakat Türkiye'de ki satış noktalarında bazıları vardır. Efes şuan distribütörlüğünü yürütmektedir.

Leffe Blonde; açık renkli bira olup Arpa birasıdır. Alkol oranı %6,6 olsa da yüksek alkollü bir içki değilmiş gibidir. Çünkü içimi rahat ve diğer biralardan farklı bir aroması vardır. İçerken sıradan bira değil de kaliteli bir bira içimi keyfi sunar. Genelde iki adet Efes, Tuborg alıp içiyim kafasında değil de keyif için içilmesi gereken biradır. Mangal yaparken tüketelim iki tane şundan dediğiniz biralardan değildir.

Leffe Blonde Belçika Birası Değerlendirmesi ve Türkiye'deki Bira Önerilerim

İçerken ki kaliteyi ve elma, vanilya, mısır aromasını hissediyorsunuz. Benim önerim asla şişe den içmeyin. Bol buzlu ve Leffe'nin kendine özgü bardağı olan şampanya pardağında tüketmenizi öneririm. Yanında çerez olarak sadece Kaju tüketmenizi öneririm. Yazıldığı kadar şekerli bir tadı yoktur, dediğim gibi kaliteli kendine has bir aroması vardır. Ağızda belli bir süre karakteristik bir tat bırakır. Köpüğü tatlıdır ve ilk dolduruşta fazlasıyla tadını hissedeceksiniz. Tam bir keyif birasıdır diyebilirim.

Leffe Blonde Belçika Birası Değerlendirmesi ve Türkiye'deki Bira Önerilerim

Ürün: Leffe Blonde 33 CL'lik Şişe (Açık Renkli Biradır)
Menşei: Belçika
Tadım Puanı: 4/5
Açıklama: Açık renkli biradır. Alkol oranı hacmen %6,6'dır.

Leffe Blonde Belçika Birası Değerlendirmesi ve Türkiye'deki Bira Önerilerim

Bu başlık altında Türkiye'de satılan hem tavsiye ettiğim hem de önermediğim bira markası ve serilerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Yazıyı güncel tutarak sizi bilgilendirmeye devam edeceğim.

Amerikan Budweiser (Bud) Bira Değerlendirmesi

BUD-Budweiser (Menşei: Amerika): Amerikan birasıdır. Kutu ve şişe olarak üretilmektedir. İçimi rahat açık sarı renkli ve hafif biradır. Fiyatı da ortalama biralara göre uygundur. Bomonti yerine bu markayı direkt tavsiye edebilirim. Amerikan Budweiser (Bud) Bira Değerlendirmesi makalemden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Carlsberg (Menşei: Almanya): Alman birasıdır. Kutu ve Şişe olarak üretilmektedir. Tuborg'un bir seviye üstündedir. 50 CL'lik yeşil kutuda ve 33 CL'lik şişe de satılmaktadır. Arpa birasıdır ve bar birası olarak da bilinir.

Tuborg Gold (Menşei: Türkiye) Kutuda satılan sarı renkli açık Türk birasıdır. Bence içim ve lezzet olarak en iyi Türk biralarından biridir. 50 CL Kutu için Alkol Oranı %5 seviyesindedir. Bu ürün dışında Tuborg Filtresiz'de deneyebilirsiniz.

Tuborg Kırmızı Special (Menşei: Türkiye) Kutuda satılan alkol oranı yüksek votkalı biradır. 500 ML Kutu için Alkol Oranı %7 seviyesindedir. Bu ürünün ufağı olan Tuborg Kırmızı Shot Special'da deneyebilirsiniz.

Leffe Blonde Belçika Birası Değerlendirmesi ve Türkiye'deki Bira Önerilerim

Tavsiye Etmediğim Bira Markaları ve Türkiye'deki Serileri

1) Miller (Menşei: Amerika) Türkiye'de satılan ve alkol oranı düşük en hafif biralardan biridir. Hem şişe hem de Miller Genuine Draft adında sarı 50 CL'lik kutularda satılmaktadır. Su içmek ile aynı işlevi gören bir içecektir. Genelde limon ile servis edilir.

Türkiye'de satılan Miller markasına ait ürünler;
* Miller Şişe 50 CL
* Miller Şişe 33 CL
* Miller Kutu 50 CL (Miller Genuine Draft, Sarı Kutu)

2) EFES Varım (Menşei: Türkiye) Çok hafif ve ucuz fiyatlı bir biradır.

3) BECK’S (Menşei: Almanya)

4) Amsterdam Navigator (Menşei: Hollanda) Aşırı şekerli bir biradır. Hem kutu hem de şişe versiyonu vardır. Siyah kutuda satılan 50 CL'lik olanını deneyebilirsiniz.

5) Bomonti (Menşei: Türkiye) Öğrenci birasıdır. Normal, Filtresiz, Red Ale, Black ve İpa olarak çeşitleri vardır. Ben pek tercih etmiyorum fakat Bomonti serverler mutlaka özel seri olan bira çeşitlerinden denemelerini tavsiye ederim. Bomonti Filtresiz Red Ale Bira adlı makalemde hem özel seri hem de diğer seriler için detaylı yazıma ulaşabilirsiniz.

6) Marmara (Menşei: Türkiye) Türkiye'deki en kötü bira markalarından biridir. Marmara Gold örnek ürünüdür.

7) SKOL (Menşei: Türkiye) Türkiye'deki en kötü bira markalarından biridir.

8) Grolsch (Menşei: Hollanda) Şişe versiyonun ağızlık kısmı açılır tıpalı şeklinde olup daha çok tadı gazoza benzeyen bir biradır. Ben pek tercih etmiyorum.

9) Guinness (Menşei: İrlanda) Tadı bakırımsı olan bir biradır. Ben pek tercih etmiyorum.

10) EFES Markası (Menşei: Türkiye) Efes markası Türkiye'de üretilen bir bira markası olup Efes Özel Seri birası dışında diğer serilerini pek tutmadığım bir bira markasıdır. Tuborg markası her zaman bana daha kaliteli gelmiştir. Şişe ve kutu olarak birçok çeşidi üretilmekte ve satılmaktadır. Efesin özel biraları olan Efes Winter Blue (Kışa Özel Harman 50. Yıla Özel) ve Efes Özel Seri Bira değerlendirme yazımı okuyarak da bilgi edinebilirsiniz.

Efes Bira Ürünleri: Efes Pilsen Kutu ve Şişe, Efes Fıçı, Efes Extra, Efes Extra Blend, Efes Ekstra Shot, Efes Malt, Efes Brewmaster Red Ale, Efes Brewmaster White Ale.

11) Tuborg Amber (Menşei: Türkiye) Ağızda metalik bir tat bırakır ve bakır renkli bir biradır. Ben pek tercih etmiyorum.

Türkiye'de satılan Tuborg Amber markasına ve serisine ait ürünler;
* Tuborg Amber Şişe 50 CL
* Tuborg Amber Kutu 50 CL
* Tuborg Amber Şişe 33 CL

12) Erdinger (Erdinger Weissbrau) (Menşei: Almanya) Alman bira markası olup açık altın sarısı renkli buğday birasıdır. Alkol oranı %5,3 olup buğday biralarını açıkçası pek sevmem fakat Erdinger bu konuda fena değildir. Buğday birası sevenler için önerebilirim.

Burak AVCI - Update: 03.02.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.