18 Aralık 2020

Amerikan Budweiser (Bud) Bira Değerlendirmesi - American Bud Lager Beer Since 1876

Amerikan Budweiser (Bud) Bira Değerlendirmesi - American Bud Lager Beer Since 1876

Budweiser birası veya kısa adı ile Bud, Amerikan marka Lager bir bira olup günlük veya bar birası olarak bilinen bir içecektir. Türkiye'ye son birkaç yıldır varlığı bilinen ve tüketiciler tarafından hızlıca benimsenip tüketilen bir bira markası olmuştur. Biranın ilk çıkış yılı 1876 yılı olup kökeni Amerika'nın Missouri eyaletine bağlı St. Louis bölgesidir. Genelde Amerika'da tırcıların içtiği bira markası olarak da bilinmektedir. Türkiye'de günlük bira olarak tüketilen markaların başını birkaç yıl önce Efes Bomonti markası üstlenirken bugün zirveyi Budweiser markası ile paylaşmaktadır. Hatta Budweiser'ın Türkiye'de en büyük rakibi Tuborg Gold olup ikisi arasındaki rekabetten dolayı Bomonti efsanesi baya baya unutulmaya yüz tuttu diyebiliriz.

Budweiser birası açık sarı renkli bir içecek olup Lager türünde bir biradır. Köpük oranı fena değildir ama fazla kalıcılığı yoktur. İçimi aşırı rahat ve seven için keyifli bir içim sunmaktadır. 50 CL'lik kutu veya şişe versiyonunu bir dikişte lıkır lıkır ve tıkanmadan içebilirsiniz. Fakat bu içim size su içiyormuş hissiyatını vermez. Günlük biralarda aranan içim özelliği Bud markasında birleşmiştir diyebilirim. Örneğin Tuborg Filtresiz birasını bir dikişte hemen içemezsiniz arada kesilmeler olabilir fakat Bud'da bunu yaşamazsınız. Yaz aylarında özellikle soğuk bir içecek canınız çektiğinde bir dikişte Budweiser'ın hepsini götürebilirsiniz. İşte bu özelliğinden dolayı ve su içiyormuş hissiyatı vermeyip hafif ve rahat içimli tam bir bira keyfi verdiği için tüketiciler tarafından da çok tutan bir markadır.

Budweiser markasının bugünkü sahibi Amerikan merkezli Anheuser-Busch firmasıdır. Türkiye'de ise distribütörlüğünü Anadolu Efes Biracılık yapmaktadır. Budweiser'ın içindeki alkol oranı hacmen %4.5 olup içindekiler ise; su, arpa maltı, pirinç, şerbetçi otu ve mayadır. Bud birası bugün sadece Amerika değil Avrupa, Afrika, Asya ve Avusturalya pazarında da çokça satılmaktadır. İçimi rahat günlük bira tavsiyesi isteyenlere önerebileceğim güzel bir markadır.

Amerikan Budweiser (Bud) Bira Değerlendirmesi - American Bud Lager Beer Since 1876

Ürün: Amerikan Budweiser (Bud) Lager Beer (Açık Renkli Bira)
Kutu: 50 CL'lik Kutu
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %4.5
Fiyat: 12,95 TL (Aralık 2020)
Üretim: Türkiye (Anadolu Efes Biracılık)
Barkod: 8690520545055

Türkiye'deki Amerikan Budweiser (Bud) Bira Serileri
* Budweiser Kutu 50 CL'lik (Kırmızı veya Beyaz Kutu)
* Budweiser Şişe 50 CL'lik
* Budweiser Şişe 33 CL'lik

Günlük veya bar birası olarak bilinen markaların sıralamasına Amerikan Budweiser (Bud) bira markasını da ekleyerek tekrardan listeyi güncelleyeceğim. Bud ve Tuborg markaları arasında çok kararsız kaldım fakat ikisi de iyi biralardır ve birincil tercih kişiye göre değişebilir.

Amerikan Budweiser (Bud) Bira Değerlendirmesi - American Bud Lager Beer Since 1876

A) Günlük Bar Birası Sıralaması ve Marka Tavsiyesi
1) Budweiser Budvar B:Original (Çek Cumhuriyeti)
2) Efes Özel Seri - Cold Filtered (Türkiye)
3) Carlsberg (Almanya)
4) Tuborg Filtresiz (Türkiye)
5) Amerikan Budweiser (Bud) (Amerika)
6) Tuborg Gold (Türkiye)
7) Heineken Diplome D'Honneur Amsterdam 1883 (Hollanda)

B) Farklı Deneyim
* Tuborg Kırmızı Special Kutu 50 CL (Yüksek Alkollü Bira)
* Tuborg Kırmızı Shot Special Kutu 25 CL (Yüksek Alkollü Bira)
* Efes Xtra (Extra) Bira Kutu 50 CL (Alkol %7.5)
* Efes Xtra (Extra) Shot Bira Kutu 23 CL (Alkol %9)

C) Kaybedenler
* Tuborg Amber Şişe 50 CL
* Tuborg Amber Kutu 50 CL
* Tuborg Amber Şişe 33 CL
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL
* Efes Winter Blue (Kışa Özel Harman 50. Yıla Özel)

AndTableware 240442 Bira Bardağı

Tavsiye etmediğim günlük bira markalarını aynı zamanda Türkiye'deki Bira Markası Önerilerim adlı makalemde detaylı bahsetmiştim, detaylı biçimde okuyabilirsiniz. Son olarak Budweiser birası için bira bardağı önerisi yapmak isterim. Yerli üretim olan ve internet üzerinden 55 TL'ye satın aldığım AndTableware 240442 marka bira bardağı tek seferde 50 CL'lik biralar için ideal içim sunun bir bardaktır. Dayanıklı ve kırılmaz camdan yapılmış olup böyle bir bira bardağının envanterinizde olmasını tavsiye ederim.

Burak AVCI - Update: 21.12.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.