5 Haziran 2019

UBER XL Vip Taşımacılık Hizmetini Türkiye'de Sonlandırdı

UBER XL Vip Taşımacılık Hizmetini Türkiye'de Sonlandırdı

Geçtiğimiz günlerde UBER'in üyelerine attığı mesaj ile XL Vip taşımacılık olan Siyah Mercedes Vito ile yapılan taşımacılık hizmetlerinin sonlandırıldığı duyuruldu. Bu iptalin sebebi Sarı Taksi Plaka sahiplerinin baskıları sonucu oluşan bir netice olup ilerleyen günlerde tekrardan hizmet devam edecek mi bekleyip göreceğiz.

UBER şu an Türkiye'den tamamen çekilmedi. Uygulamadan Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi çağırabiliyorsunuz. Sadece XL Vip kısmı kaldırılmış. Aslında UBER'i biraz da kalite yapan XL hizmet olduğu için Türkiye'de şu an darbe yemiş durumdadır.

Bir süre sarı ve turkuaz taksi hizmetlerini çağırmak için Türk kullanıcıları UBER'i tekel gibi kullanmaya başlayacak olursa BiTaksi, iTaksi gibi uygulamaların belki kullanım trendleri düşebilir. İlerleyen zamanlarda UBER'e XL Vito ve kişilerin kendi şahıs arabaları ile kayıt olabileceği durumun Türkiye'de oluşacağına inanıyorum. Şu an ki yerel seçim atmosferi ve plaka sahiplerinin baskı durumundan geçici olarak kaldırılmışa benziyor.

Temelde UBER'in verdiği hizmet kaliteli ve siz gelirinize göre bir hizmet alıyorsunuz. Burada taksicilerin bir kaybı yok. Siz bir mesafeye gitmek istediğinizde XL Vito daha fazla fiyat alıyor sarı taksi ise daha az. Bu sebepten ilerleyen dönemlerde UBER uygulaması Türkiye'de tekel application olup tekrardan Vip hizmetlerin başlayacağını düşünüyorum.

Burak AVCI - Update: 08.01.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.