30 Haziran 2019

Ripple (XRP) Dijital Kripto Parası Hakkında Bilgiler

Ripple (XRP) Dijital Kripto Parası Hakkında Bilgiler

Ripple veya kısa adı ile XRP dijital kripto parası; internet aracılığıyla para göndermek için kullanılan bir iletişim protokolüdür. Ripple Labs tarafından geliştirilir, yazılım dili olarak C++ kullanılmıştır ve kurucuları Jed McCaleb ve Chris Larsen'dır.

Ripple dijital kripto parası ile ilgili kısaca bilgiler vermek gerekirse;

* Ripple madenciliğe kapalıdır. Tek bir merkezden üretilir, merkez bankası mantığı gibi çalışır ve başka kimse Mining yapamaz. Bu yüzden üretim belli bir noktadan yapıldığı için Banka ve Finans kuruluşları tercih etmektedir.

* Banka ve Finsans kuruluşları tarafından tercih edilir ve yönetildiği tek bir merkezi sistemi vardır. Yabancı para transferi için kullanılır ucuz maliyetler den dolayı. PayPal, Swift ve benzeri ücretli sistemlere alternatif olmaktadır.

* İlerleyen dönemlerde Bankalar ve şahıslar yabancı para transferlerini ucuz ve hızlı yapmak için Ripple sistemini kullanacaktır. PayPal ve benzeri oluşumların sonu olabilir bu teknoloji.

* Ripple alt yapısı kullanan bankaları Partners of Ripples olarak arattığınızda ulaşabilirsiniz. Türkiye'de bu teknolojiye ilk geçen banka Akbank olup diğer bankalarda yakın zamanda Blockchain teknolojisine geçecektir.

* Başkalarının madencilik yapmasını engellemek için Ripple Labs merkezi tarafından toplamda 100.000.000.000 XRP Token dijital para üretilmiştir. Her para transferinde toplam da olan Token sayısı azalmaktadır.

* Ripple Labs'ın merkezi San Francisco, Kaliforniya, ABD'dir. Resmi sitesi olan www.ripple.com adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

* Diğer kripto paralardan en büyük farkı bir merkezi vardır. Bitcoin, Litecoin gibi paraların merkezi yokken Ripple bir merkez tarafından üretilir ve yönetilir.

* Diğer kripto paralar gibi yükse fiyat volatilitesi görülmez. En fazla 3 $ seviyelerini gören Ripple 30.06.2019 itibariyle 0,41 $ seviyelerinde dir.

* Uzun vadeli ve güvenilir bir kripto para yatırımı yapmak için tercih edilebilir. Bitcoin ve diğer Alt Coin'ler deki gibi yüksek fiyat volatilitesi yaşanmadığı için stabil kripto para diyebiliriz.

* Ripple'da yüksek fiyat artışının yaşanması ve değerinin artması için bankaların transfer işlemlerinde Ripple protokolünün daha fazla kullanması ile gerçekleşir. Bu yüzden uzun vadeli Ripple yatırımı yapılabilir, Kısa vadeli yatırım olarak Ripple kripto parasını çok düşünmeyiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.