12 Temmuz 2018

Mobile Test Automation Locator Spy Tool: Appium Studio Experitest


Mobil Test Otomasyon gün geçtikçe daha da ihtiyaç duyulan teknolojilerden biri oldu. Özellikle Appium Framework ile çalışan kişiler hem Android hemde iOS için nesnelerin bilgisine ulaşmada zorluk çekebiliyor.

Appium'un kendi Object Spy'ı çoğu zaman yetersiz olabiliyor. Hele ki iOS telefonlar da bu iş daha da zor hal alıyor. Biraz araştırma yaptım ve MAC bilgisayara da ihtiyaç kalmadan Windows bir bilgisayarda hem Android hemde iOS cihaz bağlayarak istediğiniz Application'ın Obje bilgilerini Appium Studio ile artık alabilirsiniz.

Experitest firmasına ait olan Appium Studio ürünü Free olup direk Windows üzerinde çalışma imkanı bize sunuyor. https://experitest.com/mobile-test-automation/appium-studio adresinden uygulamayı indirip kurabilirsiniz.


Android cihazınızı direk bağlayarak ve APK seçimi yaparak ilgili uygulamayı açabilirsiniz. APK seçmeden de ana menüden ilgili uygulamayı açıp içerisine girebilirsiniz.

iOS'da ise işler biraz farklı. İlk olarak Apple iTunes'i Bilgisayara Kurun ve Apple Account ile iTunes’e giriş yapınız. Developer Account olması gerekmiyor. Daha sonra Appium Studio yeniden başlatın ve Add Device kısmından iOS cihazı ekleyin. Aşağıdaki gibi bilgiler otomatik gelecektir.



Yukarıda çıkan ekranda Register diyerek cihazı ekleyin ve Locator Spy otomatik açılacaktır. Aşağıdaki gibi Obje özelliklerini alabilirsiniz.


Burak AVCI