5 Mayıs 2018

Test Otomasyon Open Source Ürünlerinin Genel Özellikleri ve Tiberium Framework


Yazılım Test Otomasyon sektörü ve Open Source Framework ürünleri gün geçtikçe Enterprise ürünler kadar olmasa da gelişmeye ve duyulmaya devam ediyor.

Piyasada Ücretli Open Source Framework hizmeti sağlayan firmaların hemen hemen hepsi aynı iki alt yapıyı kullanarak hizmetlerini sağlamaktadır. Bunlardan Web çözümleri için kullanılan ürün Selenium iken Mobil çözümlerde Appium Framework'ü karşımıza çıkmaktadır.

İki Framework'de Enterprise ürünlere nazaran ne kadar Basic kalsa da, kompleks olmayan temel test senaryolarını işletmekte oldukça iyiler. Sauce Labs firmasının kendi Mobil çözümlerini pazarlamak için Appium Framework'ünü Development olarak destekleyip elinde tuttuğunu da ek bilgi olarak vermek gerekir.



Open Source ürünleri ile geliştirilen Ücretli Framework hizmetlerinde genel olarak birden fazla ortam (Web, Desktop, Image, Mobil) ve Test yönetiminin koordinasyonunda çok başarılı olmadıklarını söyleyebiliriz. Hele ki Continuous Integration, Continuous Delivery gibi uçtan uca çözümlerde yetersiz kalabilmektedirler.



Open Source ile uğraşanların genel olarak ilgilendiği teknolojiler: BDD, Cucumber, Selenium, Appium, Cpybara, Atata, Ruby, Ruby Mine, Java, IntelliJ IDEA

Github'da da sunduğum ve Mobil Appium'u da eklediğim Framework olan Tiberium (github.com/burakavcioglu/Tiberium) ürününü aslında bunun için paylaştım. Size sunacağım resimler ve Mimari resim aslında bir çok firmanın size sunduğu Open Source çözümlerinin genel resmidir.

Ben ek olarak Advanced OOP olan Microsoft Visual C# teknolojisi ile bu örneği size sundum.

Burak AVCI