3 Mart 2017

Philips BG105 Badygroom Erkek Bakım Kiti ve Erkek Kişisel Bakım Ürünleri ve Vücut Temizliği (Güncellendi)

Philips BG105 Badygroom Erkek Bakım Kiti

Philips BG105/10 - BG105/11 Badygroom Series 1000 erkek bakım kiti, vücut temizliği için tercih edilen ve kullanımı kolay, şarj yerine pille çalışan Philips'in erkek bakım setlerinden biridir. Kutu içeriğinden bahsedecek olursak: Philips AA kalem pil, 3 MM Vücut başlığı, 0.5 MM vücut ve yüz başlığı, temizleme fırçası ve bileklik vardır. Fiyatı ise 55 TL olup 2 yıl garantilidir. Kullanması basit ve tavsiye edebileceğim bir üründür.

Kullanım ve özelliklerden bahsedecek olursak ince başlık cilde zarar vermez, ayrıca tüm başlıkları çıkarıp sadece yanak ve kaş çevresindeki tüyler için kullanabilirsiniz, onun dışında sakal almak için kullanmayın. Duşta kullanabilir ve başlığı yıkayabilirsiniz asla su geçirmez. Bıçak değişimine gerek duymaz. Vücut temizliği ve koltuk altı için vücut başlıklarını kullanabilirsiniz. Toplamda iki başlığı olup bakım yapacağınız kısımda uygulayabilirsiniz. 0,5 MM'ye kadar yakın düzeltme yaparken cildinizi korur.

Erkek bakım kitlerinden başka marka ve ürün önermeden önce şunu diyebilirim, Bu tip ürünlerde marka olarak Philips veya Braun seçmenizi öneririm. Çünkü uzun ömürlü ve kaliteli ürünleri bu iki marka genelde üretiyor.

Philips BG105 Badygroom Erkek Bakım Kiti ve Erkek Kişisel Bakım Ürünleri ve Vücut Temizliği (Güncellendi)

1) Philips 3000 Serisi Multigroom QG3340/16 7'si 1 Arada Saç ve Sakal Kesme Makinesi

2) Braun BT5090 Sakal Tıraş ve Şekillendirme Makinesi

Philips BG105 Badygroom Erkek Bakım Kiti ve Erkek Kişisel Bakım Ürünleri ve Vücut Temizliği (Güncellendi)

Erkek Kişisel Bakım Ürünleri ve Bakım Tavsiyeleri

Genel erkek vücut temizliği hakkında önce şunu söylemem gerek, Koltuk altı için tek bıçaklı jilet veya Philips BG105 Badygroom ürününü kullanabilirsiniz. Koltuk altı için kullandığınız jilet ile vücudun diğer bölgelerinin temizliği için kullanacağınız yerlerdeki jilet aynı olmasın. Bu bölgeleri yine başka ve tek kullanımlık olan jiletler ile yapınız. Sonrasında işiniz bitince bu jiletleri atınız ve tekrardan kullanmayınız.

Banyo jiletleri olarak bilinen ve tek kullanımlık olan bu jilet markaları: Gillette Permatik, Mentor, Derby, Arko, Samurai, Wilkinson Sword, Bic Banyo ürünleri olup tek kullanımlıktır ve tek bir bölge için kullanınız. Hem koltuk altı hem de diğer bölgeler için kullanırsanız, ciltte mikrop ve sivilceye sebep olur. Genelde tek veya çift bıçaklı olan bu tek kullanımlık jiletleri marketlerde alabilirsiniz veya Permatik olarak aratırsanız internet üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Erkekler için diğer bir kişisel bakım ürünü olan Tüy Dökücü Sprey ve Kremleri ben kesinlikle önermiyorum. Bu tip ürünleri kullanmak yerine vücut tüy ve kıl temizliği için Philips BG105 Badygroom gibi bakım kitlerini kullanınız.

A) Erkek Günlük ve Haftalık Cilt Bakımı

* Himalaya Herbals Besleyici Cilt Kremi Tüm Gün Nemlendirme Aloe Vera-Winter Cherry. Sabahları tıraştan sonra sürebilirsiniz. Tüm ciltler için kullanılabilir.

* Tıraş sonrası kuru cilde haftada 1 defa Naturface veya Zenix Soyulabilen Siyah Maske uygulayarak yüzdeki siyah noktaları temizleyebilirsiniz.

B) Tinades Powder Spray

Pudralı Ayak Spreyidir. Terlemeye ve ayak kokusuna karşı önerebilirim.

C) Morfose Saç Spreyi
Fön sonrası Saç şekillendirme için kullanabilirsiniz. Saça yoğun bir parlaklık verir.
Morfose Saç Spreyi Ultra Strong 400 ML
Morfose Saç Spreyi Normal 350 ML

Philips BG105 Badygroom Erkek Bakım Kiti ve Erkek Kişisel Bakım Ürünleri ve Vücut Temizliği (Güncellendi)

D) Sakal Tıraşı ve Sonrası
Sakal tıraşı için 5 bıçak öneriyorum, 3 bıçak artık önermiyorum. Gillette dışında asla bir ürün kullanmayınız sakal tıraşı olurken. Bu bilgi için daha detaylı olarak hazırladığım Erkek Sakal Tıraşı Seti ve Tıraş Sonrası Ürün Önerileri yazımı inceleyebilirsiniz.

Burak AVCI - 10.01.2022