17 Eylül 2016

Android Telefonunuzdaki Rehberi iPhone ve iCloud Hesabına Aktarmak

Android Telefonunuzdaki Rehberi iPhone ve iCloud Hesabına Aktarmak

Android telefonunuzdaki tüm rehberi iPhone aktarmak bazen büyük sorun olabiliyor. Bunun için taşıma uygulamaları olsa da en basit yoldan vCard (.vcf) dosyasını iCloud hesabına nasıl aktaracağınızı anlatacağım.

İlk olarak Android telefonunuzda rehber kısmına girerek Ayarlar kısmından Dışa Aktar diyerek tüm telefon numaralarını Rehber.vcf olarak dahili hafızaya çıkartın. Daha sonra bu dosyayı bilgisayarınıza alın. USB Kablo yardımıyla veya dosyayı paylaş diyerek e-posta yolu ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

iCloud hesabınıza giriş yapıp kişiler kısmına gelin (www.icloud.com/#contacts) sol köşedeki ayarlar simgesinden vCard'ı İçe Aktar diyerek Rehber.vcf dosyasını yüklemeye çalıştığınızda Bazı Kişiler İçe Aktarılamadı hata mesajını alırsınız. Bunun sebebi her vCard formatı her telefona uyumlu değildir. Bizde Android için olan bu dosyayı Apple'ın görmesi için uyumlu hale getireceğiz.

Android Telefonunuzdaki Rehberi iPhone ve iCloud Hesabına Aktarmak

Bunun için boş veya yeni açılmış bir Gmail hesabından giriş yapın. Rehber kısmına gelin ve İçe aktar kısmından CSV veya vCard dosyası seçeneğini seçin. Eski Google Kişiler'den içe aktarılsın mı? Uyarı mesajı gelir. Eski Kişiler'e Git diyerek devam ediniz.

Açılan sayfada sol menüden Kişileri İçe Aktar kısmından Rehber.csv dosyasını seçin ve İçe Aktar diyerek upload edin. Aynı kişiler varsa bunları birleştir diyerek tek kişi yapabilirsiniz. Tüm kişileri yükledikten sonra hepsini seçin ve Diğer menüsünden Dışa Aktar kısmına tıklayın.


Kişileri dışa aktar penceresi gelecektir. Tüm kişileri seçtikten sonra vCard biçimi (Apple Adres Defteri’ne veya başka bir uygulamaya içe aktarmak için) seçeneğini işaretleyin ve Dışa Aktar demeniz yeterli. Yeni VCF uzantılı dosya bilgisayarınıza inecektir. iCloud hesabınıza giriş yapıp kişiler kısmına gelin (www.icloud.com/#contacts) sol köşedeki ayarlar simgesinden vCard'ı İçe Aktar diyerek yeni vCard dosyanızı artık yükleyebilirsiniz. Tüm rehberiniz iCloud hesabınıza yüklenmiş olacaktır. iPhone'dan artık tüm rehberinizi görebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 06.02.2022