27 Şubat 2016

Finansbank Enpara Stratejileri

Finansbank EnPara Stratejileri

Finansbank'ın İnternet bankacılığında bir devrim niteliği olan yeni nesil bankacılık hizmeti olan ENPara hakkında güncel bilgileri burada yazmaya çalışacağım.

1) İlk olarak Vadesiz TL hesabınızın her zaman 0 TL olarak bırakmanızı tavsiye edeceğim. Anlık harcama ve müdahale edeceğiniz parayı bir birikim hesabında tutun. Örneğin bu miktar 3000 TL olsun ve Harcama adında bir birikim hesabı oluşturun. Harcama yapacağınız zaman harcama miktarını ENPara mobil uygulamasından Harcama hesabından Vadesiz hesaba anlık parayı aktarın kalan parayı tekrar Harcama hesabınıza geri atın.

2) ENPara mobil uygulamasını telefonunuza mutlaka kurun ve kullanın. Dışarıda alışveriş yaparken Birikim ve Vadesiz TL arası anlık para aktarımı için işe yarayacaktır.

Her an dokunabileceğiniz ve birikim yapabileceğiniz hesap türü Birikim hesabıdır. Sadece Akşam 23:00'dan sonra paraya dokunamazsınız, onun dışında gün içinde parayı çekebilirsiniz. Bunun dışında limitler ise şu şekildedir;

Encard’la ATM’lerden günlük para çekim limiti 7.500 TL

ENPara ATM'den günlük para yatırma limiti 50.000 TL olup tek seferde en fazla 40 banknot alıyor.

3) ENPara kampanyalarını takip ediniz. Özellikle Steam, Android ve Kitap gibi ürünlerde güzel kampanyalar ve geri ödemeli indirimler olabiliyor.

4) 50.000 TL ve üzeri paranızla ENPara üzerinde paranızı değerlendirmek istiyorsanız Finansbank'dan Vadesiz mevduat hesabı açmanızı öneririm.

5) Yatırım yapmadan önce paranızı aylık dilimlere göre Mevduat faizi oranları üzerinden net faizi katlayarak hesaplayıp o şekilde vadeli zamanını seçin.

6) O anki aylık vadeli faiz oranını baz alarak 1 yıllık katlamalı şekilde geliri gösteren bir yatırım paneli henüz ENPara'da yok. Aradığımda bunun olmadığını söylediler. Ama ileri de gelirse daha iyi olur. Siz bunu katlamalı şekilde tek tek yapabilirsiniz.

7) Kısa vadeli araba ve ev dışındaki alınacak için Birikim hesabını kullanın. Genelde aylık geliri olan birinin birikim için izleyeceği politika Gelir - Birikim = Gider olmalıdır her ay ve bu oran size bağlı olup genel olarak Gelir'in %10 veya %25 kısmını en az birikime ayırabilirsiniz.

8) Finansbank Enpara ile başka bir bankaya yani vadesiz hesaba para gönderirseniz kesinti olmaz. Farklı bankalara para gönderdiğinizde 17:15'ten sonraki transferler ertesi gün sabah 09:00'a kalır. Finansbank'a yapılan gönderimler ise 7/24 geçerlidir. Başka bankaya para gönderimini mesai saatleri içinde yapınız.

9) Akbank, Garanti gibi bankalarda maaş hesabınızdan (Vadesiz Mevduat) mesai saatleri içinde ENPara'ya para göndermek ücretsizdir, işlem ücreti veya kesinti alınmaz. Fakat mesai saatleri dışında işlem ücreti alınır.

10) Enpara'da Gecelik Faiz oranı (Günlük Birikim) 32 günlük vadeli faiz oranından 1 puan düşük olmalıdır. Örnekle 32  günlük vadeli hesabın faiz oranı %11 ise Birikim hesabının faiz oranı %10 olmalıdır. Üç adet fatura tanımlandıktan sonra bu oran %11'e çıkartılmalıdır.

11) Diğer banka ATM'lerinden ayda 1 kez para çekmek ücretsiz. Yurt içi ATM'lerden ayda 1 defa Vadesiz TL hesabınızdan para çekebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 28.03.2021