26 Eylül 2013

Samsung Galaxy S4 i9500 Root Yapmak

Galaxy S4 i9500 Root Yapmak

Samsung Galaxy S4 i9500 telefonumuzu en yalın anlatımı ile nasıl Root yetkisine kavuştururuz onu anlatacağım. T20 telefonundaki mantık ile aynı. Önce CWM yüklüyoruz sonra root yapıyoruz. Şunu söylemem gerekir, Galaxy S4 için asla Rom veya işletim sistemi olayın girmeyin çünkü telefonun Android yazılımı zaten en son olanıdır ve otomatik güncelliyor kendisini. Galaxy S4'ler için yapacağınız tek işlem Root yani Süper yetki olayıdır. Bunun dışında başka bir şey yapmanıza gerek yok. Ekstradan telefonu hızlandırmak için Touchwiz Performans Ayarı yapabilirsiniz.

Önemli: Root işlemi yaptıktan sonra yazılım güncellemesi yapamıyorsunuz. Çünkü telefonunuzun cihaz durumu Resmi değil Özel oluyor. Yazılım güncelleştirme yapacağınız zaman size "cihazınız modifiye edildi yazılım güncellemeleri mevcut değil" şeklinde uyarı veriyor. Tekrar resmi yapmak için orijinal ROM atmanız gerecek. Bu yüzden Root yapmadan önce bunu bir kez daha düşünün.

Samsung Galaxy S4 i9500 için Root işlemine başlayalım;

1) Telefonunuzda AYARLAR >DİĞER MENÜ> CİHAZ HAKKINDA >YAPIM NUMARASI yazan sekmeyi en az 7 defa üst üste tıklayın ve geliştirici modu etkinleştirin. Sonra Ayarlar menüsüne geri dönün ve burada “Geliştirici SeçeneklerindeUSB Hata Ayıklama Modunu” aktif edin.

2) Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve bir süre Driver’ların yüklenmesini bekleyin. Aynı zamanda Galaxy S4 Driver dosyasını indirip bilgisayarınıza yükleyin.

3) Yükleme işlemi bittikten sonra telefonun USB kablosunu bilgisayardan çıkarın ve bilgisayar ile bağlantısını kesin.

4) CWM kurmak için Odin programını bilgisayara indirin. İnen dosyayı klasör şeklinde masa üstüne çıkarın.

Galaxy S4 i9500 Root Yapmak

5) Telefonunuzu kapatınız. Telefon kapalıyken  Alt Ses Düğmesi(Ses kısma) + Home tuşu + Güç düğmesine aynı anda basılı tutun. Birkaç saniye sonra Warning yazılı bir ekran gelecek, Bu ekranı görünce Üst Ses Düğmesine(Ses Açma) basın ve Android logolu yükleme ekranı gelecektir ikinci resimdeki gibi.

Galaxy S4 i9500 Root Yapmak

Galaxy S4 i9500 Root Yapmak

6) Telefonunuzu USB kablosu ile tekrar bilgisayara bağlayın. Windows uyarı vermezse veya Donanımınız başarı ile kuruldu türünden mesaj aldığınızda telefonunuz bağlanmıştır.

7) Masa üstüne çıkardığımız cofface-odin dosyasının içindeki Odin3.exe programını çalıştırın. Açılan programda sadece PDA sekmesine tıklayın ve cofface_S4_recovery_en_V3.0.rar dosyasını seçin. Aşağıdaki resimde olduğu gibi her şey tamam ise Start tuşuna basarak CWM yükleme işlemini yapacaktır. Bitince yeşil şekilde Done yazarak programda uyarı verecek ve Telefon yeniden başlayacaktır.

Galaxy S4 i9500 Root Yapmak

8) Telefon yeniden başlatılıp CWM ekranı önünüze gelecektir. USB kablosunu bilgisayardan artık çıkarabilirsiniz. Gelen Recovery menüsünde aşağılarda root/unroot your phone kısmına güç tuşu ile basarak onaylıyoruz. Daha Sonra Root your phone(New) diyoruz. En son Reboot system Now diyerek telefonu yeniden başlatıyoruz.

Galaxy S4 i9500 Root Yapmak

9) Artık telefonumuz süper kullanıcı yetkisine sahiptir. Menüye girerek SuperSU uygulamasının yüklendiğini göreceksiniz. İstemediğiniz uygulamaları ise Link2SD programı ile rahatlıkla kaldırabilirsiniz.