8 Haziran 2024

Pendik Devlet Hastanesi (Pendik Köprüsü Yönü) Durağı & Pendik Köprüsü ve Metrosuna Gidiş Rotaları

Pendik Köprüsü ve Metrosu

İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Pendik ilçesi için merkezden Pendik Köprüsüne gidebileceğiniz IETT otobüs hatlarını paylaşacağım. Bildiğiniz gibi Metro ve Marmaray İstanbul içinde en çok kullanılan raylı sistemler olup bu araçlara ulaşım bazen o kadar basit veya bir yürüme mesafesi kadar kolay olmuyor. Bende merkezde yaşayan kişiler için bu yazıyı yazıyorum. Özellikle Pendik ilçesinin sahil kesimlerinde oturan, Doğu ve Batı mahallesinde ikamet edenler için bu ulaşım rota yazımın yararlı olacağını düşünüyorum. Pendik merkezden metroya gidiş olarak Pendik Devlet Hastanesi (Pendik Köprüsü Yönü) Durağını ana kalkış konumu olarak seçtim. Çünkü bu durak hem bekleme açısından daha avantajlı hem de hem sahil hem de Kartal tarafından gelen otobüslerin ortak geçiş güzergahı olduğu içindir. Pendik merkezden Marmaray durağına yürüyerek ulaşmanız mümkündür fakat M4 Metro olarak bilinen E-5 (D100) kara yolu altından geçen metro hattına ulaşmak içinse mecbur ara bir ulaşım aracı kullanmanız gerekmektedir. Aşağıda sizlere bazı güzergahlar ve duraklar hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Merkezden giden önemli duraklar için ara ara yazıma eklemeler yapacağım.

1) Pendik Devlet Hastanesi (Pendik Köprüsü Yönü) Durağı ve Durak Kodu: 210342 olup Pendik Köprüsü Durağına giden otobüslere buradan binebilirsiniz. Aşağıdaki otobüslere binip Pendik Köprüsünde inerek M4 Metro girişine direkt ulaşabilirsiniz. Duraktan indikten sonra  birkaç adım aşağı doğru yürüyerek M4 metrosuna 2 Numaralı Orta Mahalle girişinden metroya gidebilirsiniz.

Pendik Devlet Hastanesi (Pendik Köprüsü Yönü) Biniş ve Pendik Köprüsü Durağı İniş olan IETT Otobüsleri: 132, 132A, 132B, 132D, 132E, 132G, 132H, 132K, 132P, 133GP, 133Ü, KM18, 251 (Çift Katlı ve İki Bilet)

Pendik Köprüsü ve Metrosu

2) PENDİK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (Aydınlı Yolu Caddesi) Durağına giden otobüsler aşağıdaki gibi olup Pendik Emniyet Müdürlüğü durağında inenler yürüme mesafesi ile Özel Pendik Balkanlar Koleji, Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü, İkbal Koleji, Pendik Mezarlığı gibi konumlara gidebilir. Her otobüs Pendik Köprüsünden geçmez ve çoğu Pendik İŞKUR olarak bilinen dört yol ağzından dönerek Mostar Kavşağı yönüne hareket eder. Emniyet Müdürlüğü durağına giden otobüslerde buradan geçmektedir.

* Pendik Devlet Hastanesi (Pendik Köprüsü Yönü) Biniş ve Pendik Emniyet Müdürlüğü Durağı İniş olan IETT Otobüsleri: 132F, 132V, 133A, 133AK, 133K, 133KT, 133T, 133Ş, 16D (Çift Katlı ve Tek Bilet)

Pendik Köprüsü ve Metrosu

Pendik Köprüsü ve Metrosu

Pendik Köprüsü ve Metrosu

Pendik ilçesine M4 Metrosu ile gelirseniz metrodan çıkacağınız çıkış numaraları ve konum bilgilerini de ayrıca sizinle paylaşmam gerekirse; Çıkış 5 numaradan çıkarsanız Pendik Köprüsü Durağı (Pendik Yönü) kısmına çıkarsınız. Pendik merkeze gelmek isteyenler 5 numaralı çıkıştan çıkmalıdır. Oradan yürüyen merdivenle durak kısmına çıkarak Pendik Merkeze giden otobüslere veya YHT tarafına giden minibüslere binebilirsiniz.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.