29 Nisan 2024

Multinet Kart Geçen Marketler, Multinet ile Alışveriş ve Multinet Bozdurma İşlemleri

Multinet Yemek Kart

Multinet kartı şirketlerin çalışanları için verdikleri ve günlük bedeline göre aylık çalışma günleri hesaplanarak maaş gibi ödenen bir yemek kartıdır. Multinet yemek kartları sadece restoran, kafe ve benzeri yemek yenen yerlerde geçmez aynı zamanda marketlerde de geçmektedir ve aylık ev masrafını karşılamak için market alışverişinde sıkça kullanılan bir ödeme yöntemidir. Marketten Multinet ile alışveriş yaparken ister mobil uygulamasından QR kod ile ödeme yapabilirsiniz veya şirketin size verdiği Multinet kart varsa market POS cihazından temassız şekilde ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Multinet bakiyenin günlük harcama limitleri yüksek olup harcama limitini mobil uygulamadan öğrenebilir ve ayarlayabilirsiniz. Bazı durumlarda 3 bin TL ürün alıp kasaya geldiğinizde limit sorunu yaşamayın diye bunu size söylüyorum. Multinet, en bilinen yemek kartı olup mobil uygulaması ve ödeme seçenekleri olsun oldukça kaliteli ve işini bilen bir firmadır. Multinet dışında en bilinen diğer yemek kartları ise; Sodexo, Ticket Edenred, MetropolCard, SetCard, Paye Kart gibi firmalar olup birçok markette bu yemek kartları geçmektedir. Multinet kart büyük market zincirleri olan BİM, Migros, A101, ŞOK, Tarım Kredi Kooperatif Market, CarrefourSA, Macrocenter marketlerde geçmemektedir. Multinet kartın geçtiği en iyi ve ürün gamı geniş market Çağrı Market olup ben Çağrı Market Pendik ve diğer şubelerini kullanıyorum. Yazımda da Çağrı Marketin ürünlerinden bahsedeceğim. Çağrı Market dışında Multinet yemek kartının geçtiği marketler ise; Mopaş, Happy Center, Gümüş, Oruç Market, Namlı Hipermarketleri, Kim Market, Peynirci Baba gibi marketlerde geçmektedir. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız kesinlikle Multinet geçen market olarak Çağrı Marketi seçmenizi öneririm. Multinet kartlarda aynı zamanda anlaşmalı restoranlarda Tatlı Para uygulaması olup bir miktar geri ödeme veya para puan kazanabilirsiniz. İleriye dönük olarak yemek kartları anlaşmalı bir Benzin İstasyonu ile Benzin ve Mazot alınsa bu durumda çok iyi olurdu derdim. Belki artan enflasyon sebebiyle yemek kartları bu yöntemi düşünebilir.

Multinet yemek kartı ve Çağrı Market ürünleri hakkında yazımda kısa bilgiler sizlere sunacağım. Belki ürünler bu yazım için yetmez ise ikinci bir makale de yazabilirim.

* Multinet uygulamasını Google Play üzerinden Mobil ortama yüklemek için MultiPay (Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş.) uygulamasını yüklemeniz yeterlidir.

* 2024 yılı itibariyle Multinet günlük şirketlerde 339 TL olmuştur. Kimi şirket daha düşük veya bir miktar yüksek verebilir. Multinet bakiyeleri ayın ilk günü hesaba yatmaktadır. Hafta sonu ve resmi tatil günleri çalışılmayan gün olarak hesaplanır.

* Multinet Bozdurma veya Bakiye Bozdurma işlemi genelde bazı market sahipleri tarafından yapılan ve %30 komisyon ile çalışan bir sistemdir. Örneğin 1000 TL bakiyeniz var. Multinet Bakiyesi bozan kişi sizi kart bilgilerinizi alır ve hesabınızdaki 1000 TL bakiyeyi çeker size nakit havale yolu ile 700 TL yatırır. Özellikle Multinet bakiyesini nakit paraya çevirmek isteyenler bu yolu tercih eder. Fakat ben artan market fiyatlarından sonra direkt alışveriş yapmanızı öneririm.

* Çağrı Markette indirimli ürünlerden yararlanmak için mutlaka Çağrı Kart çıkarmanızı tavsiye ederim. Migros Kart mantığı ile çalışır. Cumartesi günleri genelde indirim günü olup kampanyalı birçok ürünü Cumartesi alabilirsiniz.

* Benim genelde Alışveriş yaptığım market Çağrı Market Pendik Sapan Bağları Şubesi olup oldukça büyük bir markettir ve ürün gamı Migros ile aynı olup geniştir.

Çağrı Market Efor Çay

1) Dökme Çay
Çay alırken Lipton Earl Grey Dökme Çay almanızı önerebilir. Fiyat ve Performans açısından Efor Çay markası da oldukça iyidir. Çaykur Altınbaş Bergamotlu Teneke alma çünkü teneke olduğu için ekstra gereksiz ve pahalı kutu maliyetine para veriyorsun.
* Efor Tiryaki Çayı 1000 Gram (Kırmızı Paket)
* Efor Harman Çayı 1000 Gram (Mavi Paket)

2) Beyaz Çamaşırlar (Toz Deterjan)
* OMO Matik Oxygen 6 KG

3) Renkli Çamaşırlar (Toz Deterjan)
* Bingo Toz Çamaşır Deterjanı Renkli 10 KG
* ABC Markasını asla tercih etme kalitesiz deterjan markasıdır.

Çağrı Market Et Ürünleri (Çağrı Kasap)

4) Çağrı Market Et Ürünleri (Çağrı Kasap)
Et ürünü alırken kapalı ambalajlı, hazır pişmiş veya dondurulmuş gıda almayın onun yerine taze direkt marketin içindeki Kasap reyonundan alınız.
* Dana Antrikot
* Pastırma Yağsız Antrikot (Kilo veya gramaj olarak söylemenize gerek yok 100, 200 TL pastırma kesebilir misiniz demeniz yeterlidir.)
* Kıyma Yağsız: Çekilmiş şekilde yarım kilo veya fiyat söyleyerek alınız.
* Dana Kuşbaşı: Etin daha kalın doğranmış haline denmektedir. Etli yemekler için genelde alınır.
* Dana Sote
* Kuzu Şiş
* Kuzu İncik
* Dana Tbone Steak
* Kuzu Şiş
* Dana Straganof
Kuzu Pirzola

* Asla paketlenmiş ve işlenmiş et olarak satılan (İşlenmiş Et Ürünleri) Sosis, Salam, Jambon, Paket Pastırma, Piliç Füme, Hindi Füme veya Salam, Isıl İşlem Görmüş Sucuk almayınız. Onun yerine kasaptan Antrikot Pastırma kestirebilirsiniz. En sağlıklısı budur.

5) Su
* Bahçe Saray Su 5 Litre (PH 7)

6) Tuvalet Kağıdı
* Aqua Tuvalet Kağıdı (Orta İyi Kalite)
* Senso Tuvalet Kağıdı (Orta Kalite)
* Drop Tuvalet Kağıdı Natura (Orta Kalite)
* Familia Tuvalet Kağıdı (İyi Kalite)
* Lily Tuvalet Kağıdı (İyi Kalite)
* Solo Beyaz Tuvalet Kağıdı (İyi Süper Kalite)

Mevsim Meyveleri

7) Meyve
Meyve seçimi yaparken özellikle buzdolabında özellikle iki günden fazla kalabilecek dayanıklı meyveleri almanızı öneririm. Hemen bozulan ve iki günden fazla dolapta kalınca yumuşama, çürüme eğilimi gösteren meyvelerden günü birlik alınız.

* Nektar (Nektari): Şeftalinin tüysüz ve olgunlaşmamış hali olup üç günden sonra yumuşayan ve tadı bozulan bir meyvedir. Buzdolabında bir hafta saklayamazsınız bu yüzden günlük alınız veya almayınız direkt Şeftali mevsimi gelince şeftali alınız.

* Kayısı: Aynı şekilde kayısı meyvesi buzdolabında iki gün kalamayan meyveler arasında olup hemen yumuşama ve çürüme yapmaktadır.

* Erik Papaz: Erik meyvesi de 4-5 gün buzdolabında durduktan sonra buruşma ve bozulma yapmaktadır. Bu yüzden iki üç gün içerisinde tüketeceğiniz kadar alınız.

* Dayanıklı Meyveler: Kırmızı Elma (Starking), Deveci Armudu, Muz (Yerli/İthal), Elma Golden (Sarı Elma) olup bu meyveler buzdolabında bir hafta hatta 10 gün boyunca bozulmadan durabiliyor.

Multinet kart ve alışveriş hakkında bu ilk makalemde birçok bilgi ve detay sizlere vermeye çalıştım. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Son olarak siz okurlara önerim şudur; eğer çok nakit ihtiyacınız yoksa Multinet bakiyenizi boşuna bozdurmayın ve önerdiğim marketlerden eviniz için alışverişi yapınız.

Burak AVCI - Update: 14.05.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.