9 Nisan 2024

Hamam Gebze 365 ve The Green Park Pendik Otel Hamam İncelemesi

The Green Park Pendik Otel Hamam

Bugün The Green Park Pendik oteline geldim. Bu yazımda daha önce gittiğim Hamam Gebze 365 ve tam adı ile The Green Park Pendik Hotel & Convention Center otelinin hamam ve ıslak alan hizmetinden söz edeceğim. İlk olarak The Green Park Pendik ile yazıma başlamak isterim. Burada Kese, Köpük Masajı ve Islak Alan Hizmeti 900 TL olup açıkçası normal hamamlara göre çok da bir farkı yoktur. Sauna ve buhar odası var fakat normal daha önce gittiğim hamamları göre özellikle Kervansaray Hamamına göre çok da iyi değil. Beş yıldızlı bir otele göre ortalama bir hizmeti var ve çok bakımlı değil yani biraz bakımsız kalmış burası diyebilirim. Güya işletmesi el değişiyormuş ama hani çok da bir fark olmamış diyebilirim. Green Parka eskiden gelirdim masaj veya hamam hizmeti için fakat ıslak alanı kullanımı yoktu bu sefer onu dahil etmişler. Artık masaj veya kese ve köpük hizmetinden sonra havuzu kullanabiliyorsunuz fakat şöyle bir durum var havuzu kullanmak istediğimde havuz kısmı zaten ortalama bir havuz hani çok büyük bir Olimpik Havuz değil 1.35 yüksekliğinde normal sıcakta havuz değil daha çok ılık yüzme havuzları sıcaklığında diyebiliriz. Ortalama havuzun 9-12 derece arası bir sıcaklığı var. Şunu söylemem gerekir; Havuz çok aman aman güzel bir havuz değil ortalama bildiğiniz hatta klasik benim gittiğim hamamlarda bile görebileceğiniz boyutta bir havuz. Ekstradan iki tane jakuzisi var Fakat ben geldiğimde jakuzileri aktif değildi ve bu durum kötü oldu. Jakuzi kısmı En azından biraz daha ıslak alanda zaman geçirmeye yarıyor fakat ben bu hizmetten maalesef yararlanamadım. Söylediklerine göre bakımdaymış ve parçaları eksikmiş. Tekrar gelir miyim buraya bilmiyorum ama hani gelirsem En azından jakuziler aktif mi değil mi sorarım. Eğer jakuziler aktif değilse girmeyi düşünmem bile.

Kese ve köpük masajı hizmeti  kötü değil fakat daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi İstanbul Kervansaray hamama gidip daha iyi kese köpük ve hamam hizmeti alabilirsiniz. Onun dışında Hani ben buraya bayan masajı için geleceğim ondan sonra da kendim sauna ve buhar odası kullanıp sonrasında yıkanıp kese olacağım ve ıslak alan kullanacağım derseniz o zaman deneyebilirsiniz. SPA Masajı olarak bilinen masaj hizmeti ise 45-55 Dakika olup 1400 TL olarak fiyat verdiler. Belki masaj hizmeti için gelenler olabilir onun dışında kese, köpük masajı ve hamam dediğimiz hizmet için asla gelinmez ve 900 TL verilmez. The Green Park Pendik otele gelirken ekstradan yanınıza terlik, bone, deniz gözlüğü, deniz şortu ve bir adet havlu getirebilirsiniz. Onun dışında yanınızda kesinlikle su getirin. İki tane ufak su veya bir tane büyük su olabilir. Genelde otellere gittiğinizde bazı envanterleri kendiniz götürüyorsunuz hani klasik hamam gibi olmuyor mesela hamama gitseniz örnek veriyorum yine Kervansaray hamamına girdiniz yanınızda hiçbir şey götürmezseniz de olur adamlar size terliğinizin den deniz şortuna kadar hepsini veriyor. Fakat oteller böyle çalışmıyor maalesef.

The Green Park Pendik Otele tekrar gelirsem büyük ihtimal kese köpük hamam hizmeti almayacağım onun yerine belki masaj hizmeti alırım şunu da söyleyeyim mesela ben buraya eskiden çok geldim hem masaj hem hamam hizmeti için, sıcak taş dediğimiz Tepideryum vardı fakat o da aktif değil hatta kırılmış gördüm yani ona yazık olmuş o iyi bir hizmetti. Onun dışında dediğim gibi hani buhar odası böyle çok aman aman değil sauna da ışıklar yanmıyor çalışıyor ama ışıklar yanmıyor. Dediğim gibi hani Pendik ilçesinde oturup masaj hizmeti alacağım ondan sonra da en azından kendim yıkanırım ondan sonra da ıslak alan kullanırım derseniz o zaman olabilir ama masaj hizmeti dışında ben asla önermiyorum. The Pendik Green Park otele araç ile gelenlere önerim otel girişinin hemen önünde araç park edebileceğiniz ücretsiz bir cep alanı vardır. Aracınızı buraya park edebilirsiniz. Otele araçla girerseniz otopark ücreti ödemek zorundasınız. Otelin direkt karşısında park imkanı olduğu için burayı kullanmanızı tavsiye ederim.

Son olarak The Green Park Pendik Otel için şunu söyleyebilirim; ıslak alanda kapalı havuz karışık yani bay bayan karışık girebiliyorsunuz. Bu arada dışarıda da açık havuz var ve burası da yazın aktif oluyor. Burası da gene aynı şekilde bay bayan karışık fakat hamam kısmı sadece erkeklere özel yani orası bayanlara özel değildir. Özellikle sauna, buhar odası, kurna ve hamam alanı gibi kısımları erkekler kullanıyor ama dediğim gibi ıslak kalan kısmı bay bayan karışıktır. Bir de Fitness kısmı var fakat bu hizmetten sadece üyeler yararlanabiliyor. Günübirlik gelenler spor yapılan alanları kullanamıyor.

Hamam Gebze 365

Hamam Gebze 365 ise Kocaeli ilçesine ait Gebze bölgesinde olup Hamam, Kese ve Köpük nakit fiyatı içecekler dahil 430 TL vermiştim. Kredi Kartı ile komisyon ödemek istemezseniz nakit ödemenizi tercih ederim. Ortalama bir hamam olup tekrar gideceğimi düşünmüyorum. Hemen aynı lokalizasyon üzerinde Marmara Olimpik Gebze Hamamı olup belki ona giderim. Fakat onunda yorumlarını okuduğumda oranında artık eskisi gibi olmadığı yazıyor. Belki Hamam hizmeti için artık Gebze ilçesini hiç tercih etmeyebilirim. Hamam Gebze 365 Hamamı için ekstra yorum yapmayacağım çünkü bana göre biraz basit bir hamam olup belki Gebze ve daha geri lokalizasyonlarda yaşayanlar burayı tercih edebilir. Pendik ilçesinden buraya gelmenizi gerektirecek olağanüstü bir durum yok. Eğer yolunuz düşerse dönüşte ise Gebze Çayırova McDonald’s şubesine uğrayarak yemek yiyebilirsiniz. Hamam çıkışından 10 dakika sonra buraya rahatlıkla gelip hamam sonrası yemek yiyebilirsiniz.

Yazımı bitirmeden önce Hamam keyfi için halen önerim İstanbul Sultanbeyli Kervansaray Hamamı olup gitmeyi düşünmediğim hamamları aşağıda liste halinde size sunacağım ve makalemde güncel tutmaya çalışacağım.

* Hamam Gebze 365 (Gebze)
* Marmara Olimpik Hamamı (Gebze)
* Tarihi Menzilhane Hamamı (Gebze)
* Kaynarsu Hamamı (Pendik)
* Anadolu Olimpik Hamamı (Pendik)
* Hamam Mavi Kule (Pendik)
* Sahil Sauna Hamam (Pendik)

Burak AVCI - Update: 18.04.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.