6 Mayıs 2022

Marlboro Touch Less Smell ve Harvest Sweet Coffee İthal Sigara Markaları İncelemeleri

Marlboro Touch Less Smell Sigara

İthal sigara incelemelerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazıyı paylaştığım gün itibariyle Tekel sigaraların hepsine 2 TL zam gelmiş bulunmaktadır. Şu an Camel Slender ve içilebilir en ucuz sigaranın fiyatı 25,5 TL iken Marlboro Touch sigarasının fiyatı 28 TL oldu ve Parliament ise 29,5 TL olmuştur. Sigara zamları bu şekilde devam ederken Makaron ve tütün ürünlerine de büyük olasılıkla zam gelebilir. Çoğu vatandaş işlenmemiş tütüne yönelmektedir fakat bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi bu tip Makaron içerisine sarılmış tütünleri pek tüketmenizi tavsiye etmiyorum. Fabrikasyon sigaraya göre 10 kat daha fazla Nikotin alıyorsunuz. Başlıkta da bahsettiğim gibi bu yazımda Marlboro ve Harvest sigaralarının incelemesini yapacağım. İlk olarak Marlboro Touch Less Smell ile başlamak istiyorum. Eski koyu mavi Marlboro Touch Slender paketlerinde satılan bu sigara Duty Free ürünü olup paketin açılacağı kısımdaki jelatininde şeffaf olarak Turkey Duty Free ibaresi bulunmaktadır. Marlboro Touch'ın mentollü versiyonu bulunduğu gibi normal versiyonu da bulunmaktadır. Mentollü paketin rengi turkuaz iken normalinin rengi koyu mavidir.

Marlboro Touch Less Smell sigarasının boyutları Slender paket şeklinde olup paketin üzerinde Selected Fine Tobaccos yazmaktadır. Marlboro sigaraların üzerinde yazan bir ibare olup seçilmiş iyi tütünler anlamına gelmektedir. Ön yüzde bizim eski sigara paketlerinde olan uyarıcı ibare ve resimler bulunmaktadır fakat Marlboro yazısı ve logosu da paket üzerinde mevcuttur. Sigara Türkiye'de TAPDK izniyle üretilmiştir ve yurt dışına satışı yapılmak üzere eski paket versiyonu kullanılmıştır. Burada şöyle bir durumda var acaba bu sigaralar eskiden yani 3-4 sene önce üretilmiş sigaralar olabilir mi? Belki depolarda beklemiş sigaralardır diyeceğim fakat bu markalar çok sirkülasyon olan ve alıcısı çok olan sigara markaları olduğu için pek beklediğini de düşünmüyorum. Bu konuda bilgisi olan yazı altına yorumlarını bırakabilir. Paket içerisinde klasik Slender boyutlarda 20 adet sigara bulunmaktadır ve zifir, nikotin, karbonmonoksit gibi değerler paket üzerinde yer almaktadır.

Marlboro Touch Less Smell Sigara

Marlboro Touch Less Smell Sigara

Marlboro Touch Less Smell Sigara

Marlboro Touch Less Smell normal versiyonunda Firm Filter bulunmaktadır ve paket üzerinde Pro Fresh ibaresi yer almaktadır. Sigaranın üzerinde ise gümüş renklerle yazılmış şık bir Marlboro yazısı vardır ve Marlboro logosu ile birlikte Touch ve Firm Filter ifadeleri filtre kısmına işlenmiştir. Tasarım olarak oldukça şık duran bir sigaradır. Filtre kısmındaki gri tasarımsal çizgilerde oldukça güzel bir detay olmuştur. Filtresi dayanıklı olup 2.5 CM ezilmeye karşı kendini bırakmayan kaliteli ve ucunda kömür tanecikleri olan pamuk yapısına sahiptir. Tadı ise orta sert olup kesinlikle orta hafif değildir. Sert sigara arayanları tatmin edecek fakat orta hafif sigara içim hissiyatı arayanlara ağır gelebilecek bir sigaradır. Ben hafif veya orta hafif sigara kullandığım için bana biraz ağır geldi diyebilirim. Sigara Türkiye'de üretilmiştir ve barkodu da Türkiye numaralıdır. Zaten paket üzerinde Philip Morris Brands Sarl lisansıyla İzmir Türkiye tesislerinde üretilmiştir ibaresi yazmaktadır.

Marlboro Touch Less Smell Sigara

Marlboro Touch Less Smell Sigara

Sigara: Marlboro Touch Less Smell (Türkiye)
Filtre: Slender Beyaz (Firm Filter)
Üretim: Philip Morris Brands Sarl (İzmir, Türkiye)
Paket: Slender Paket ve 20 Adet Sigara.
İçerik: Zifir: 7 MG | Nikotin: 0.6 MG | Karbonmonoksit: 7 MG
Fiyat: Karton 190 veya 200 TL. Tanesi 20 TL'dir.
Barkod: 8693823742732

İkinci inceleyeceğimiz sigara ise puro türevi olan bir Sigarillo tütün mamülüdür. Aromalı yapıya sahip Harvest Sweet Coffee sigarası bir arkadaşım tarafından getirildi bu yüzden fiyat bilgisi veremeyeceğim. Harvest Sweet Coffee, içerisinde kahve ve hafif karamel, çikolata tatları barındıran hafif içimli kahve ile muhteşem giden bir tütün mamülüdür. Normal klasik sigara boyutlarında olup paket içerisinde 10 adet mevcuttur. Açıkçası kokusunu çok beğendim diyebilirim. Aromalı ve kokulu bir sigara olduğu için hem bay hem de bayanlar tarafından tercih edilmektedir. Paketi tanıtmak gerekirse; kahverengi ve siyah renklerin hâkim olduğu bir paket olup Slim bir paket yapısına sahiptir fakat boyutu klasik sigara boyutu ile aynıdır paket içerisinde 10 adet bulunduğu için paket Slim gibi gözükmektedir. Paket üzerinde Harvest Sweet Coffee ve Little Aroma Cigars yazıları mevcuttur. Uyarı olarak sadece Smoking Kills ibaresi vardır.

Harvest Sweet Coffee

Harvest Sweet Coffee

Harvest Sweet Coffee paketi üzerinde Made in Germany yazar ve Alman menşeli bir sigaradır. Almanya'nın Lübeck kentinden bulunan Von Eicken Germany firması tarafından bu tütün mamülü üretilmektedir. Sigaranın tadı ve içim hissiyatı oldukça kaliteli olup çikolata ve kahve karışımlı bir aroma tüketmek istiyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Sigaranın tasarımı da çok şık olup Captain Black Sigarillo tütün mamüllerinde olduğu gibi kahverengidir ve filtre kısmı sanki altın suyuna batırılmış gibi altın sarısı renktedir. Bu renk bayanları oldukça cazip etmektedir. Aynı şekilde filtre üzerinde Harvest ibaresi yer almaktadır. Bence kahve veya güzel bir kokteyl ile tüketilebilecek bir tütün mamülüdür kesinlikle bulursanız almanızı tavsiye ederim. İçim hissiyatı ise orta sertlikte olup hafif sıcak ve yumuşaktır.

Harvest Sweet Coffee

Sigara: Harvest Sweet Coffee - Little Aroma Cigars (Almanya)
Filtre: Sigarillo Normal Filtre
Üretim: Von Eicken GmbH Germany (Lübeck, Almanya)
Paket: Slender Paket ve 10 Adet Sigara.
Barkod: 4012922838278

Harvest marka sigara veya puroları merak edenler aynı zamanda Harvest Super Slim Sweet Vanilia, Harvest Original, Harvest Coconut (Hindistan Cevizli), Harvest Sweet Menthol ve Harvest Sweet Cherry (Vişne/Kiraz) çeşitlerini de deneyebilir.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.