14 Ocak 2022

Netflix'deki Narcos: Mexico, Marseille ve Oktoberfest: Beer & Blood Dizileri & Önerdiğim ve İzlemekten Vazgeçtiğim Dizi ve Filmler

Narcos: Mexico

Netflix'de izlediğim dizi ve film önerileri yazıma bu sefer daha önce izlediğim popüler serilerin yeni sezonlarını ve bazı keşfettiğim yapıtları sizlerle paylaşacağım. Bu sene birçok popüler dizinin yeni sezonu yayınlandı. Bu diziler; Narcos: Mexico, Vikings, The Witcher ve La Casa De Papel olup hepsi alanında başarılı ve izlemenizi tavsiye ettiğim dizilerdir. The Witcher özellikle alanında tek kelimeyle mükemmel olan serilerden biridir. Uzun süredir Amerika'daki uyuşturucu operasyonlarının konu olduğu diziler pek yayınlanmıyordu ve popüler seri olan Narcos: Mexico'nun üçüncü sezonu gelerek diziyi beğenenleri sevindirdi. Tabii eski bölümleri kadar heyecanlı olmasa da gene de konusu bakımından geçer puan almıştır. Yazımda genelde Türkçe Dublaj olan dizi ve filmleri paylaşmaya çalışıyorum. İlk olarak Narcos: Mexico ile yazıma başlayacağım.

Narcos: Mexico (3. Sezon): Daha önceki Narcos ve Narcos Mexico bölümlerine nazaran heyecan ve aksiyon oranı biraz daha düşük olsa da gene de izlemeye değer on bölümlük üçüncü sezon Eylül ayı itibariyle Netflix’de Türkçe Dublaj olarak yayınlanmaya başlamıştır. Dizide Felix’den sonra boşalan Meksika’daki uyuşturucu pazarını Amado Carrillo Fuentes doldurmuştu fakat onun da sonu hazin olmuştur ve dizi sonunda yüz değiştirme operasyonuna kalbî yenik düşüp ölmüştür. Dizi'de pazara hakimiyet kurmak isteyen iki oyuncu olan Benjamín Arellano Félix ve Joaquín "El Chapo" Guzman kalmıştır. Dizinin son bölümünde dördüncü sezonun gelme ihtimali emaresi verilmiştir. Dördüncü sezon gelirse büyük ihtimal bu iki kartel lideri arasındaki savaş konu olacaktır.

Designated Survivor: 2016 yılında çekimleri başlanmış, Kanada ve Amerikan yapımı olan ve Netflix’de 3 sezon şeklinde Türkçe Dublaj olarak seyredebileceğiniz Amerikan politik dizisidir. Amerika, Beyaz Saray ve politika denildiği zaman House of Cards akla gelir ve dizi gerçekten çok başarılıydı. House of Cards dizisini izledikten sonra bu dizi yanında çok amatörce kalıyor. Hatta ilk bölümden senato binasının bombalanması canlandırılmış fakat bana aşırı heyecanlı ve aksiyon dolu bir durum gibi gelmedi yani dizi bu psikolojiyi size yansıtamıyor. Yersiz duygusallıklar ve amatör çekimde yapılınca inanın diziyi dördüncü bölümden sonra izlemeye tahammül edemedim ve olumsuz puan vererek listemden kaldırdım. Belki House of Cards dizisini izlemeden önce bunu izleseydim ilk sezonu bitirebilirdim fakat sonradan izlediğim için hiç tat vermedi. Beğenenler olabilir fakat benim için amatörce kalan, hafif pembe diziye de benzeyen bir dizidir ve zaman kaybı yaratmaması için listemden çıkardım.

La Casa De Papel (5. Sezon 2. Bölüm): Aralık 2021 itibariyle Netflix'de beşinci sezonun son beş bölümü de Türkçe Dublaj olarak yayınlanmıştır. Dizinin son sezonu olarak bilinmektedir. Tekrardan bu efsane dizi devam eder mi bilemeyiz fakat İspanya Merkez Bankası soygunu bizim ekibin son işi olacak gibi duruyor. İlk sezonu 2017'de yayınlanmaya başlamış ve diğer adı Money Heist olan dizinin son sezonu da 2021 Aralık itibariyle tamamlandı. Açıkçası Tokyo'nun ölümü ve dizideki mantık hataları bir kenara bir sezon daha bu dizi izlenir mi bilemiyorum çünkü tadında bırakmak gerekir. Altıncı sezon biraz zorlama gibi olur diye düşünüyorum.

Eğlenceli Tarih Dersleri (History 101): Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebileceğiniz ve 2020 yılında İngilizler tarafından yapılmış 10 bölümden oluşan tarih ve belgesel içerikli fakat bölümleri bir YouTube videosu gibi sıkıştırılmış özet bir şekilde anlatan güzel bir yapım olmuş. Videolarda hazır yemek sektöründen nükleer enerjiye kadar birçok konuya değinilmiştir.

Marseille

Marseille: Netflix'de Türkçe dublaj olarak seyredebileceğiniz fransız yapımı politik bir dizidir. Dizi 2016 yılında çekilmiştir ve 2 sezondan oluşmaktadır. Fransız yapımı yerel bir dizidir ve Federation Entertainment firması tarafından yapılmıştır. Politik dizileri genelde severim fakat House of Cards dizisinden sonra bu dizi biraz daha pembe dizi boyutunda kalıyor. Fakat Fransızlar o kadar da kötü iş çıkarmamış çünkü ilk 4 bölümü izledim ve fena değildi. Biraz yavaş tempolu ve yerel Marsilya belediyesi içinde dönen bir politik dizi olduğu için izlemekten vazgeçtim. Dizinin de temel konusu Marsilya belediye başkanının en yakın adamını seçimler için aday göstermesi fakat istediği kumarhane ve liman projesini belediye kongresinden geçirmediği için tekrar onla politik savaşa tutuşmasıdır. Sonuç olarak fransız yapımı dizi sevenlere kesinlikle önerebilirim, bana biraz pembe dizi tadında yerel politik bir yapım olduğu için çok ilgimi çekmedi.

Dunkirk (Film): 2017 yılında İngiliz, ABD, Fransa ve Hollanda ortak yapımı bir filmdir. Netflix’de Türk Dublaj olarak seyredebileceğiniz film ikinci dünya savaşında Dunkirk limanında sıkışan İngiliz askerlerini ve onların Alman hava kuvvetlerinden deniz üzerinden kurtarılışını, tahliyesi konu alınmıştır.

The Witcher

The Witcher

The Witcher (2. Sezon): İlk sezonu izlemiştim ve Aralık 2021 itibariyle ikinci sezonda macerada kalındığı yerden devam ediliyor. Fantastik fakat çok da muzip olmayan hatta oyun serisi de bulunan güzel bir dizidir. Son bölümde de üçüncü sezonun geleceği şimdiden bellidir. The Witcher evrenine ait aynı zamanda kamera arkası çekimleri, şömine keyfi, derin bakış, karakterler ve bölüm sonu çıkan canavarları konu alan kısa kısa video serilerini de izleyebilirsiniz.

Vikings (6. Sezon): Efsanevi serinin son sezonudur. Ivar son İngiltere seferine çıkar ve burada ölür. Kardeşi Hvitserk ise Hristiyan inancına katılır ve yenilgiyi kabul eder.

Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus

Cem Yılmaz: Diamond Elite Platinum Plus: Yılbaşına özel 2022 yılında gösterime giren Cem Yılmaz'ın Stand-up gösterisidir.

II. Dünya Savaşı: Zafere Yolculuk (Renkli) (WWII in Color: Road to Victory): İkinci dünya savaşında Japonya cephesi, Berlin'in ele geçirilmesi gibi önemli konuları renkli video ve resimlerle birleştirerek anlatılan belgesel niteliğindeki güzel bir yapıttır. Aynı belgeselin benzeri II. Dünya Savaşı'nın En Önemli Olayları (Renkli) (Greatest Events of WWII in Colour) olup bunu da izleyebilirsiniz.

The Spy: Gerçek hayattan uyarlanan 2019 yapımı olan bir casus mini dizisidir. Suriye'de görev alan Mossad ajanı Eli Cohen anlatılmaktadır.

En Soğuk Oyun (The Coldest Game): 2019 yapımı soğuk savaş zamanında Amerikan ve Rusya arasındaki satranç müsabakasını konu alan bir filmdir.

Oktoberfest: Beer & Blood

Oktoberfest: Beer & Blood (Dizi & 2020): Alman yapımı olan dizi Almanya'nın bira tarihçesini anlatmaktadır. Oktoberfest nasıl dünyaca ünlü bir festival oldu ve bira üreten Alman aileler arasındaki kanlı rekabet anlatılmaktadır.

Traitors (Dizi & 2019): Pek beğenmediğim bir casusluk dizisi. Konusu ve oyuncu kadrosu vasat.

New Amsterdam: Doktorlar dizisi benzeri bir yapım olduğu için izlemekten vazgeçtim.

Van Helsing (2016-2021 & Türkçe Dublaj): 2016 yılında çekimleri başlanmış 5 sezonluk bilim kurgu ve vampir konulu dizidir. 2004 yılında filmini izlemiştim ve belki dizisi güzeldir diye tahmin ettim fakat bir dizi bence ilk bölümden devam edecek mi yoksa etmeyecek mi izlenmeye kendini belli ediyor. Çekim kalitesi olsun, kurgu, amatörce sahneler, oyuncu kadrosu benim pek ilgimi çekmedi. Biraz zorlasan arka sokakların vampir versiyonu diyeceğim çünkü çekim kalitesini hiç sevmedim. Kurgu ve heyecanda az olduğu için bir sonraki sahnede veya bölümde acaba ne olacak merakı siz de uyandırmıyor. IMDb puanı da 7'den düşüktür ve izlemenizi tavsiye etmem.

Ferry Netflix

Ferry (Film): 2021 yılında Netflix'de yayınlanmış Türkçe Dublaj bir film olup filmin konusu tamamen Undercover dizisi ile ilgilidir. Eğer dizinin ilk iki sezonunu izlemediyseniz filmden hiçbir şey anlamazsınız ve bomboş bor film gibi gelir. Filmin ana konusu dizideki baş karakterimiz olan ve Amsterdam'da yaşayan Ferry Bouman'nın nasıl bu işlere başladığını, akıl hocasını ve dizideki sevgilisi ile nasıl tanıştığı anlatılmaktadır. Akıl hocası yani patronunu öldürdükten sonra da işler ona kalmaktadır. Dediğim gibi Undercover dizisini izlemezseniz filmden hiçbir şey anlamazsınız.

High Score: Netflix'de yayınlanan ve 2020 yapımı olan video oyunlarını konu alan bir belgesel dizisidir. Toplamda altı bölümden oluşan dizi video oyun konsolları olan Atari 2600, Pong, Fairchild Channel F, Nintendo Family Computer (NES), SEGA gibi araçları tanıtırken çocukluğumuzun oyunları olan Pac-Man, Space Invaders, Doom, Mario, Zelda gibi birçok atari oyunu hakkında da bilgi vermektedir. Dördüncü nesil oyun konsollarına kadar olan ki video oyunlarının gelişim süreçleri, o zamanki programlama ve dönemin şartları anlatılmaktadır. Eğlenceli ve sizi geçmişe götüren güzel bir dizi olmuştur.

Wu Assassins: 2019 yapımı ve Türkçe Dublaj olan Çin temalı dövüş sahneleri içeren ve efsanevi karakter yaratarak üzerinden dizi yapılmaya çalışılan başarısız bir yapıttır. İlk bölümü izledim ve hem çekimler olsun hem de efektler bildiğiniz Türk yapımı dizi olan Hakan: Muhafız benzeri bir dizi yapmışlar. Sadece dövüş sahnelerinin bol olduğu onun dışında anlamlı bir hikâyesi olmayan zaman kaybı bir dizidir.

Tavsiye Etmediğim Marvel Entertainment ve DC Comics Dizileri
* Iron Fist (2 Sezon & 2017)
* Titans 3. Sezon (3 Sezon & 2018)
* Daredevil (3 Sezon & 2015)
* Marvel's Jessica Jones (3 Sezon & 2015)
* Marvel's The Defenders (Dizi)

Netflix'de Eski İzlediğim veya İzlemekten Vazgeçtiğim Dizi ve Filmler
* Hometown Cha-Cha-Cha (Türkçe Altyazılı)
* Somos. (Türkçe Altyazılı)
* The Chosen One (Türkçe Altyazılı)
* La Victima Numero 8(Ocho) (Türkçe Altyazılı)
* Control Z (Türkçe Altyazılı)
* Edha (Türkçe Altyazılı)
* İnsanın Krallığı (The Kingdom) (Türkçe Altyazılı)
* Get Even (Türkçe Altyazılı)
* Call My Agent! (Menajerimi Arayın!) (Türkçe Altyazılı)
* Rugal (Türkçe Altyazılı)
* The Witcher: Nightmare of the Wolf (Anime ve Çizgi Fim)
* He-Man ve Kâinatın Hâkimleri (Anime ve Çizgi Fim)
* Age of Tanks (Türkçe Altyazılı & 2017)
* The Liberator (Türkçe Altyazılı & 2020)
* Jurassic World Kretase Kampı (Anime ve Çizgi Fim)
* Star Trek (Eski Dizi)
* Terrorism Close Calls (Teröre Kıl Payı) (Türkçe Altyazılı)
* Hababam Sınıfı Kıbrıs'ta: Yaz Oyunları (Film)
* Modern Family (Sitcom)
* Aranyak (Türkçe Altyazılı)
* Vendetta: Truth, Lies and the Mafia (Türkçe Altyazılı)
* Emily in Paris (Beğenmedim)
* Chicago Med (Beğenmedim)
* The Dark Crystal: Age of Resistance (Siyah Kristal: Direniş Çağı)
* Serial Cook (Sofra Sırları) (Film)
* Truva (Eski Film & 2004)
* Aksiyon Takımı (Action Pack) Çizgi Dizi
* No One Killed Jessica (2011 & Türkçe Altyazılı)
* Cobra Kai (2018 & 4 Sezon): The Karate Kid benzeri komedi ve aksiyon dizisidir.
* Watership Tepesi (Watership Down)
* The Blacklist (8. Sezon) (Türkçe Altyazılı)
* The Good Doctor (3 Sezon)
* The New Legends of Monkey (Maymun Kral'ın Yeni Efsaneleri)
* Asi Yıllar (Rebelde)

Son olarak şunu söylemeliyim; genelde Türkçe Dublaj özelliği olmayan film ve dizileri seyretmiyorum. Ayrıca Ocak ve Şubat ayları içerisinde izlediğim veya izlemekten vazgeçtiğim yapıtları da ara ara bu listede güncel tutmaya çalışacağım veya yeni bir inceleme yazısı yayınlarsam oradan liste paylaşamaya devam edeceğim.

Burak AVCI - Update: 16.01.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.