15 Ocak 2022

İthal Tütün Mamülü Drum Bright Blue (Açık Mavi) ve Rocks M Purple Puro Sigarillo İncelemesi & Fiyatları

Drum Bright Blue (Açık Mavi) ve Rocks Puro

İthal tütün mamülleri ve yasal Tekel bandrollü puro ve sigarillo paylaşımlarımda bu hafta açık mavi olarak da bilinen ve sarısı özellikle (Yellow) çok tutulan bir tütün markası olan Drum'ı deneme fırsatım oldu. Bildiğiniz gibi sarma sigara, normal fabrikasyon sigara olsun artık hepsini daha önceki makalelerimde bahsettiğim siyah metal tabakamda taşıyorum. Yanımda kahve ile birlikte tüketmek için plastik ağızlığı olmayan sigarillo yani puro türevi tütün mamüllerinden de taşımaya karar verdim. Tabakamda genelde normal Tekel'de satılan fabrikasyon sigaralardan Camel Slender Gray Line ve Winston Slender Dark Blue taşıyorum. Yine aynı tabakada birkaç tane sardığım ithal tütün mamülü ve Sigarillo taşıyorum. Yeni zamlardan ötürü sigara fiyatları 21.5, 22 TL olduğu içinde çoğu kişi sarma sigaralara yönelmiş durumda. Puro ve Sigarillo tütün mamüllerindeki fiyatlar ise daha uçuk olup tüketici tarafından satın alma tercihi azalmış durumdadır. Bazı Tobacco dükkânlarını gezdiğimde Puro çok satılmadığı için rafta haftalarca bekliyor ve soranda olmadığı için işletme sahibi de hani puro hangi aromalı çok bilgisi yok. Ben de denk geldiğim ve denediğim puro mamüllerini sizlerle paylaşarak bilgi vermeye çalışıyorum.

Makaleme ilk olarak ithal tütün mamülü olan Drum Bright Blue (Açık Mavi) ile başlayacağım. Drum tütün markası 1956 yılında piyasa sürülmüş Hollanda menşeli ince kıyım kesilmiş bir tütün mamülüdür. İlk olarak Douwe Egberts firması tarafından üretimi yapılmıştır. 1998 yılında İngiltere'deki Imperial Brands firmasına satılmıştır ve bugün de Sara Lee Corporation firması tarafından üretimine ve satışına devam edilmektedir. Özetle Hollanda menşeli bir tütün mamülüdür. Koyu mavi, açık mavi ve sarı renkte türleri vardır. İçerisinde Burley ve Virginia tütünlerinin karışımı bulunur. Drum Original olarak bilinen seri koyu mavi pakette satılan olup aşırı ağır bir tütün olduğu söylenmektedir. Drum Yellow ise kesinlikle satın alacağım ve sizinle de paylaşacağım içimi çok hafif bir tütün mamülüdür. Birkaç defa deneme fırsatım oldu, çok hafif olduğu için genelde Drum Yellow ve Old Holborn Yellow tütünlerinin ikisini karıştırıp çoğu kişi bu şekilde tüketmektedir. Tabii hangi orada karıştırdıklarını çok bilmiyorum büyük olasılıkla yarı yarıyadır. Bildiğiniz gibi Adıyaman Tütünü olarak da bilinen ve piyasada 8-9 TL'ye satılan yirmili hazır sigaralarda da genelde Royal Tobacco firmasının tütünleri olan Instark Blue ve JXB tütünleri harmanlanıp satılıyor.

Drum Bright Blue ithal tütününe dönecek olursak; benim aldığım paket eski versiyon olduğu için biraz kuru bir tütündü fakat havalandırınca biraz açıldı ve nemlendi. Tütünü içtiğimde ise bana biraz ağır geldi açıkçası. Beklediğinden dolayımı bilemiyorum fakat şunu da belirtiyim mutlaka ithal tütün alırken yeni üretim paket almaya çalışınız. İçerisindeki jelatin açılmamış bile olsa eski paket almamaya özen gösteriniz. Bu uyarım aynı şekilde puro mamülleri içinde geçerlidir. 50 gramlık paketini on gün önce almıştım. Eğer çok tütün tüketen biri değilseniz ve arada normal paket sigara alıyorsanız 50 gramlık tütün paketleri size 10-15 gün arası gidebilir. Dediğim gibi bana içimi biraz ağır geldi bu yüzden tekrardan denemeyeceğim, kuru olduğu içinde tütün ağırlaşmış olabilir mi çok bilmiyorum bilen varsa yorumda bizimle paylaşabilir.

Drum Bright Blue 50 Gram (Premium Quality - Açık Mavi)

Drum Bright Blue 50 Gram (Premium Quality - Açık Mavi)

Paket: Drum Bright Blue 50 Gram (Premium Quality - Açık Mavi)
Barkod: 8710900061156
Üretici: Imperial Brands - Nottingham, İngiltere
Fiyat: 80-90 TL

Drum Bright Blue tütünü içerisinde 2/6 oranında Dark Kentucky, 5/6 oranında Bright Virginia ve 3/6 oranında Burley & Oriental tütün mamülleri harmanlanarak yapılmıştır. Fakat dediğim gibi bana biraz içim ağır geldiği için tekrardan almam gibi veya alırsam da yeni üretim paketini alıp sizle tekrardan düşüncelerimi paylaşırım. Sarma sigara envanterleri olan sarma sigara kağıdında ise kırmızı çizgimiz Gizeh Super Fine (Yeşil Paket Vegan, 12.0 Gram/M2 (Slow Burning) olup fiyatı 13-15 TL arası değişmektedir. Zıvana yani filtre olarak da kesinlikle Old Holborn Yellow Slim Charcoal Filters (Kömürlü) tek geçerim. Zıvana alırken uzunluğu mutlaka 2 CM olmalıdır çünkü daha aşağısı sarma sigarada kurtarmıyor. Kalınlık olarak 6 MM ve Uzunluk olarak 2 CM altı bir pamuk alırsanız mutlaka ikisini üst üste koyarak sarma sigara yapınız. Zıvana markalarında Old Holborn Yellow biraz pahalı olduğu için Mascon Long Slim Premium Tütün Filtresi önerebilirim.

İkinci tütün mamülü incelemem ise puro türevi olan Sigarillo ürünü Rocks M Purple'dır. İçerisinde 10 adet Sigarillo vardır ve metal tabakada satılır. Yaban mersini aromalı olup kokusu ve tadı bence oldukça iyidir. Muadili olan Cafe Creme marka purolardan daha iyidir. Hatta fiyat olarak Rocks markası biraz daha pahalıdır. CHE'nin yeni üretimi olan ufak ve ağızlıksız Sigarillo mamüllerinden henüz denemedim fakat deneyince sizle paylaşacağım. Dediğim gibi kahvenin yanında harika giden ve taşıma zorluğu da olmayan sigara gibi tek içimlik güzel bir puro türevidir. Tabakamda diğer tütün mamülleri ile birlikte taşıyorum. Genelde ağızlıksız Sigarillo markalarında Cafe Creme markasının çok ürünü vardır fakat ben Rocks markasına göre daha kalitesini düşük buluyorum.

Rocks M Purple Puro

Rocks M Purple Puro

Rocks M Purple Puro

Puro: Rocks M Purple (Yaban Mersini)
Fiyat: 42-45 TL
Barkod: 8697940243714
Paket: Metal Paket İçerisinde 10 Adet Sigarillo Vardır ve Ağızlıksızdır.
Üretici: TEKA (TEKA Puro Üretim ve Ticaret A.Ş.)

Rocks M Purple purosu makine yapımı bir Sigarillo olup TEKA firması tarafından Türkiye'de üretilmektedir. Metal kabın arkasında üretim tarihi yazmaktadır. Puro alırken buna mutlaka dikkat edin ve en son tarihte üretilen purolardan almaya çalışınız. Paketi açtığınızda o tazeliği hissedeceksiniz.

Burak AVCI - Update: 16.01.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.