13 Ocak 2022

Starbucks ve Gloria Jean's Coffees Uzaktan Çalışma Yerleri 2 (Remote Working)

Starbucks

Uzaktan çalışma sürecinde ev dışında çalışılabilecek kafeleri sizlerle paylaşamaya çalışıyorum. Genelde Self Servis hizmeti olan kafeleri tercih ediyor ve öneriyorum. Önerdiğim kafeler ise Starbucks, Gloria Jean's, Caffe Nero, Caribou Coffee, Kahve Dünyası gibi yerler olup buralar genelde Starbucks benzeri kafeler olarak da bilinir. Ayrıca Türkiye'de şubeleri yavaş yavaş yaygınlaşan ve kaliteli olan Robert's Coffee, EspressoLab, Coffee Chefs gibi yerleri de tercih edebilirsiniz. Bunlar dışında Mado'da iyi bir yerdir fakat Self servis değildir bu yüzden her yerdeki Mado kafeyi pek önermiyorum. Kafe Franchising olarak Kahve Diyarı, Gönül Kahvesi ve Türkiye'den çekilen At Origin Coffee'de vardır fakat buraları ben pek tercih etmiyorum. Konsept ve çalışma alanı bakımından Starbucks'dan ziyade Caribou Coffee ve Gloria Jean's daha uygundur. Tabii şubeye göre durum değişebilir. Örneğin Pendik Marina'da bulunan Caribou Coffee oldukça uzaktan çalışmaya müsait iken Tuzla Marina'da bulunan şubesi ufak olduğundan hiç tavsiye etmediğim bir yerdir.

Yakın zamanda Pendik Yenişehir bölgesinde bulunan Osmanlı Bulvarı üzerindeki köşe Starbucks şubesinden uzaktan çalışma fırsatı buldum. Tam köşeye konumlanan bir kafe olduğu için balkon kısmı oldukça büyüktür fakat iç kısımda birkaç alanda çalışabileceğiniz yerler mevcuttur. Hafta içi eğer öğlen bir iki gibi giderseniz çalışma alanı rahatlıkla bulabilirsiniz. Civarda Teknopark, Banka IT Merkezleri, Netaş ve Pegasus'un genel merkezi olduğu için beyaz yakalı kitle çoktur ve genelde buradaki Starbucks'a saat 17:00'den sonra kalabalık olmaktadır. Gece 12'ye kadarsa kafe açıktır ama dediğim gibi öğlen giderseniz rahatlıkla mesai saatlerinde uzaktan çalışabilirsiniz. Kafe içerisinde lavabo mevcuttur ayrıca AVM'ler de olduğu gibi dışarı gitmenize gerek yoktur. Balkon kısmı oldukça geniş olup yaz aylarında özellikle tercih edilen bir mekândır. İnternet olarak Starbucks Wifi ağı mevcuttur ve oldukça hızlıdır. Mesela Pendik Marina'daki Caribou Coffee'nin İnternet'i biraz daha yavaştı. Tek problem park yeri olabilir fakat öğlen saatlerinde yol üzerinde kaldırım kenarı bir park yeri bulabilirsiniz onun dışında İspark paralı alanları mevcuttur.

Pendik Yenişehir bölgesinde bulunan Starbucks şubesinin bulunduğu ortak meydanda Mado kafede vardır ve buradaki Mado şubesi gerçekten büyük olup uzaktan çalışma için tavsiye edebileceğin bir yerdir. Eğer Starbucks'da çalışmak istemezseniz burayı tercih edebilirsiniz. Aynı bölgede Netaş ve Pegasus genel merkezlerinin olduğu kısımda Caffe Nero'da vardır fakat buradaki kafe bu iki firmaya genelde hizmet verdiği için mesai saatleri sonrası kapanmaktadır. Mesai saatleri içerisinde bu genel merkezlerde bir işiniz olursa uzaktan çalışma ve bağlantı için buradaki Nero'yu kullanabilirsiniz. Pendik'ten bu bölgeye araçsız gelmek içinse merkezden 132P Veysel Karani/Sultanbeyli - Kartal otobüsüne binerek Engin Sitesi IETT durağında inmeniz yeterli olacaktır. Kurtköy bölgesine Pendik merkezden ulaşım genelde bu vasıta ile sağlanmaktadır.

Caffe Nero

Pendik Yenişehir bölgesindeki Starbucks, Caffe Nero ve Mado'dan bahsettiğimize göre ikinci yer olarak Tuzla Marina'daki kafeleri önerebilirim. Tuzla Marina için öncelikle şunu söylemelim, Pendik Viaport benzeri büyük bir AVM ve kompleks olup hafta sonu buraya gitmenizi pek tavsiye etmem çünkü aşırı kalabalık oluyor. Hafta içi eğer uzaktan çalışma için burada bulunacaksanız kesinlikle Gloria Jean's kafeye gidin. Tuzla Marina'daki Gloria Jean's şubesinin iç kısmı oldukça büyük ve ferah olup uzaktan çalışmaya çok müsaittir. Tam tersi burada da Caribou Coffee ve Starbucks'ın alanları ufaktır. Tuzla Marina'daki Caribou Coffee'nin tek artısı balkon kısmının deniz manzaralı olmasıdır fakat dediğim gibi ufak bir şube olduğu için hafta sonu çok kalabalık olup belki hafta içi gitmeniz daha mantıklı olacaktır. Tuzla Marina'da park alanı dışarda açık otopark olup içerideki lavabo mesafeleri de oldukça uzaktır. Bu yüzden mecbur kalmadıkça veya Tuzla'da ikamet etmiyorsanız burayı pek tercih etmenizi önermem. Eğer gidecek olursanız da buradaki Gloria Jean's şubesini tercih ediniz.

Bulunduğum civara yakın olan Kartal İstMarina AVM'de ise Starbucks, Kahve Dünyası ve Gloria Jean's Coffee bulunup bunlardan çalışma için en uygunu Gloria Jean's kafedir. Diğer ikisindeki alanlar hem yetersiz olup hem de Starbucks şubesi her daim kalabalıktır. İstMarina'da kapalı ücretsiz otopark vardır ve süre kısıtı yoktur. Aynı şekilde lavabolar AVM içi kafelere yakın mesafelerde olup Tuzla Marina'daki gibi uzun uzun yürümezsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.