28 Mart 2021

Wella SP Men Maxximum Şampuan İncelemesi, Proraso Tıraş Kremi ve Güncel Deodorant, Duş jeli, Yüz Sabunu Önerileri

Wella SP Men Maxximum Şampuan İncelemesi, Proraso Tıraş Kremi ve Güncel Deodorant, Duş jeli, Yüz Sabunu Önerileri

Kişisel erkek bakım ürün incelemelerini ara ara ve yeni ürün aldıkça yapıyor ve sizlerle paylaşıyorum. Bu yazımda aldığım birkaç ürün ve kategoriden oluşan geniş bir inceleme ve tavsiye yazısı yazacağım. Yeni aldığım Wella SP Men Maxximum şampuandan, Proraso tıraş kreminden, deodorantlardan, duş jelleri ve yüz sabunu önerisi olmak üzere beş ana başlıkta hepsini toparlamaya çalışacağım. Şampuan markası seçimi olarak şu an Wella SP ile yola devam ediyorum ve saç tipime en uygun olanını sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Yine aynı şekilde diğer vücut ve yüz bakımı için kullandığım ürünler arasında fiyat ve performans bakımından hangisini tercih etmeniz gerektiğini de fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum.

1) Wella SP Men Maxximum Şampuan
Wella SP marka şampuanlar arasından daha önce Refresh olanını kullanmıştım. Bildiğiniz gibi Wella SP Refresh şampuanı mavi renkte şeffaf jel bir yapıda olup hem saç hem de vücut jeli olarak da kullanabiliyordunuz. Temel olarak şampuan seçiminde hem saç hem de vücut için olarak satılan ikili kombin kimyasal ürünlerini pek tavsiye etmiyorum. Ben de Wella'nın başka bir şampuan türü olan Wella SP Men Maxximum modelini kullanmayı denedim. Wella SP Men Maxximum, saç dökülmesine karşın etkili ve güçlü yapıya sahip bir şampuandır. Sadece saç için kullanılmakta olup vücut için kullanılmaz. Wella SP Men Maxximum 250 ML olarak satılan şişesinin fiyatı ortalama 75 TL olup internet üzerinden satın alabilirsiniz.

Wella SP Men Maxximum, dökülme önleyici bir şampuan olup asıl görevi saç diplerini beslemek ve kırılan, dökülen saç problemlerini azaltmaktır. Şampuanın amacı saç çıkarmak değildir dökülen ve çabuk yıpranan saçı onarıp daha dayanıklı bir yapıya kavuşturmaktır. Açıkçası Wella'nın Refresh ürününe nazaran daha etkili ve saçı güçlü yaptığı için tavsiye edebilirim. Günlük kullanım için uygun olan şampuanı kullanırken ve saçınızı yıkarken iki defa fraksiyon yaparak yıkamanızı tavsiye ederim.

2) Proraso Sandal Ağacı ve Shea Yağı Özlü Tıraş Kremi
Sakal tıraşı için tıraş jelleri ve köpükleri yerine tıraş kremi ve fırçası kullanımını daha önceki yazılarımda da önermiştim. Özellikle tıraş kremi seçerken sakalınız sert ve gür ise Proraso'nın ürünlerini sizlere tavsiye edebilirim. Klasik Arko ve Nivea markaları dışında tıraş kremi olarak İtalyan marka Proraso tıraş seti diğerlerine nazaran daha profesyonel bir üründür. Proraso Sandal Ağacı ve Shea Yağı Özlü Tıraş Kremi 150 ML olan tüpünü internet üzerinden 49 TL'ye satın aldım.

Proraso'nın tıraş kremi az kullanımda hemen köpürebilen ve ciltte yumuşak bir hissiyat veren bir kremdir. Aynı zamanda özündeki aromasından dolayı kokusu da güzeldir. Az kullanım ile tek seferli uzun bir tıraş imkanı veren ürünün 150 ML'lik kutusu eminim uzun süre gidecektir. Tıraş Kremi olarak marketlerde satılan ARKO markasının tıraş kremlerini önerebilirim. Sakal tıraşından sonra da tıraş kolonyası ve sonrasında balsam kullanabilirsiniz. Tıraş sonrası birkaç losyon önerisinden bulunacak olursam;

* Proraso Tıraş Sonrası Losyon (Sandal Ağacı)
* Arko Tıraş Losyonu Platinum
* Arko Men Tıraş Kolanyası Cool (Denenmiştir, Orta Kalite)
* Arko Men Tıraş Kolanyası Comfort (Denenmiştir, Orta Kalite)

3) Deodorant Önerileri
Deodorant tercihi olarak genelde Roll On veya Pump Sprey özelliği olanlarından kullanıyorum. Erkek deodorantı seçerken asla Stick Deodorant ve Pudralı Sprey Deodorant olanlardan seçmeyiniz. Kıyafette ve koltuk altında iz ve yıpranma yapabiliyor. Bu seferlik pudrasız ve şeffaf sprey olan L'Oreal Paris Men Expert Cool Power Sprey Deodorant 150 ML ve Axe Deodorant Sprey Africa 150 ML ürünlerini kullanma şansım oldu. Açıkçası ikisi de elbisede bir iz bırakmıyor ve yapıları biraz Pump Sprey türüne benzemektedir.

Klasik Sprey Deodorantların temel özelliği hem koltuk altı hem de vücut yüzeyine sıkarak kullanmanızdır. Genelde sadece koltuk altı teri değil vücudu da çok ter salgılayan biri iseniz o zaman Roll On veya Pump Sprey yerine kokusu güzel ve parfüm etkisi oluşturan Axe Africa benzeri sprey deodorantlar kullanmanızı öneririm. Eğer vücudunuz bir koku veya salgı yaymıyor ise o zaman Roll On veya Pump Sprey kullanmaya devam edebilirsiniz. Kullanıcı deneyimi olarak yorumlarımı eklemem gerekirse; L'Oreal Paris markasının Sprey Deodorantlarını pek önermem ve beğenmedim fakat Roll On deodorantlarını bir sonraki sefere deneyip sizlerle yorumlarımı paylaşacağım. Axe'nin ise kokusu güzel olduğu için hem koltuk altı hem de vücut için kullanmayı düşünenlere önerebilirim.

Önermediğim Deodorant Markaları
* L'Oreal Paris Men Expert Cool Power Sprey Deodorant 150 ML (Klasik Sprey)

4) Duş jeli Önerileri
Duş jeli önerisi yaparken birinci önereceğim husus yapısı şeffaf ve jel gibi olanlar değil de biraz daha dolgun ve kremsi gibi olan duş jellerini tercih etme yönünde olacaktır. Bir de hem şampuan hem de duş jeli olarak satılan ikili karışım ürünlerinden asla satın almayınız, onun yerine sadece tek bir işlevi yapan yani vücut temizliği için üretilen duş jelini tercih ediniz. Saç için şampuan ayrı vücut için duş jeli ayrı ürünler her zaman kullanınız.

Önerdiğim ve Fiyatı İndirime Girebilen Duş Jelleri
* Palmolive Spa Therapy Clay Detox Duş Jeli 500 ML (Kremsi Yapıda)
* Palmolive Spa Therapy Clay Rejuvanation Duş Jeli 500 ML
* Komili Bergama Duş Jeli (Şok Market & Fiyat ve Performans Ürünü)
* Komili Anadolu Kaplıcaları Ladik Duş Jeli (Şok Market & Fiyat ve Performans Ürünü)

Önermediğim, Yapısı Şeffaf ve Jel Kıvamındaki Duş Jelleri
* Palmolive Aroma Sensations So Firm Duş Jeli
* Palmolive Luminous Oils İncir & Beyaz Orkide Özleri Banyo ve Duş Jeli
* Rebul Dark Spice Duş Jeli
* Le Petit Marseillais Organik Karpuz Fesleğen Duş Jeli
* Le Petit Marseillais Men Ardıç Ağacı ve Füjer Duş Jeli
* Le Petit Marseillais Beyaz Şeftali ve Nektarin Duş Jeli

Duş Jeli olarak indirime girmediği sürece tercih etmediğim markalar: Duru, İpek, Activex, Head&Shoulders, Sanex, Rock Face, Pure Line.

5) Yüz Sabunu Önerileri
İnsan vücudu bölgesindeki yüz kısmı ve cildi hassas bir tabakaya sahip olup yüzünüzü duş sırasında temizlerken asla şampuan ve duş jeli kullanmanızı önermem. Yüzünüze ve cildinize uygun bir yüz sabunu kullanmanız daha doğru olacaktır. Yağlı, kuru, yumuşak veya sert yüz cildi tipine göre bir yüz sabunu seçmeniz gerekmektedir. Sabun seçerken de mutlaka yüz sabunu olmasına dikkat ediniz klasik satılan banyo, el sabunu asla almayınız. Banyo sabunları genelde el yıkama ve vücut için kullanılan ürün tipleridir.

Önerdiğim ve Fiyatı İndirime Girebilen Yüz Sabunları
* Olivos Keçi Sütü Sabun
* Le Petit Marseillais Katı Sabun Üzüm
* Le Petit Marseillais Katı Sabun Nar
* Duru Natures Treasures Zeytinyağlı

Önermediğim ve Kalitesiz Yüz Sabunları
* Dove Sabun Beauty Cream Bar Original
* Palmolive Hindistan Cevizi El ve Vücut Sabunu

Son olarak şampuan, tıraş kremi, deodorant, duş jeli ve yüz sabunu kategorileri için güncel kullanım bilgimi paylaşamaya çalıştım. Bu başlık altında bir süre yeni aldığım ürün olursa önerdiğim veya önermediğim listelemeler altında güncellemeyi düşünüyorum. Bir süre uzun bilgiye sahip bir başlık olarak kalacaktır ve ara ara güncel tutmaya çalışacağım.

Burak AVCI - Update: 18.12.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.