4 Mart 2021

Papara Black Card Nedir ve Nasıl Alınır? Papara Cashback Özelliği ve Faydaları, Netflix Paketine Yarı Fiyatına Abone Olmak

Papara Black Card Nedir ve Nasıl Alınır? Papara Cashback Özelliği ve Faydaları

Papara projesi bir elektronik ödeme sistemleri altyapısı olup Türkiye'de son zamanlarda kullanımı yaygınlaşmıştır. Özellikle her ATM'de Papara Card ile para yatırma, çekme işlemleri ve alışverişlerdeki Cashback özelliği ile cazip bir ödeme sistem olmuştur. Ben de yakın zamanda Papara Black Card başvurusunda bulundum ve Netflix üyeliğim için Cashback özelliğinden faydalanmaya başladım. Sizlere hem başvuru sürecini hem de Cashback sisteminin faydalarından bahsedeceğim. Papara'nın aynı zamanda birçok ödeme alanında da yaptığı geliştirmeler vardır. Bunları da denedikçe sizlerle paylaşacağım.

1) Papara Black Card Nedir ve Nasıl Alınır?
Papara dijital cüzdanınızı fiziksel banka kartı gibi kullanabileceğiniz Papara Black Card başvurusunu Papara mobil uygulamasından yapmanız gerekmektedir. Papara mobil uygulamasına giriş yaparak Papara Card sekmesinden Yeni Kart talebinde bulunabilirsiniz. Papara'nın fiziksel kart olarak; Black Card, Metal Card, Sanal Kart, Edu Card, Lite Card seçenekleri vardır.

Papara'da Sanal Kart seçeneğini pek kullanmıyorum çünkü Papara zaten sanal bir oluşum olduğu için pek gerek duymadım. Fakat tek kullanımlık bir hesap kartı açıp kapatmak için bu özelliği kullan at yapabilirsiniz. Papara Lite Card ve Edu Card ise ATM'de para çekme özelliği olmayan özellikleri biraz daha düşük kartlar olduğu için bunlara da hiç başvurmadım. Metal Card şu an beta aşamasında olup bu özellik açıldığında özellikle başvuracağım. Geriye kalan Papara Black Card'a Başvur diyerek süreci başlatabilirsiniz.

Papara Black Card

Papara Black Card başvuru sürecinde ev adresinizi ve bilgilerinizi doğru girmeniz gerekiyor çünkü kredi kartlarında olduğu gibi evinize gelip kartı teslim ediyorlar. Kartın basım aşaması, kurye teslim kısmı gibi tüm aşamaları mobil uygulamadan takip edebiliyorsunuz. Ben Black Card başvurusu yaptıktan bir hafta sonra kartı teslim aldım.

Papara Black Card, tüm dünyada geçerli olan VISA özelliğine sahip bir karttır. Kart ücreti, aylık ücret veya aidat yoktur. Başvuru süreci tamamen ücretsizdir. Herhangi bir ATM'den para yatırma ve çekme işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. QNB Finansbank ATM'den bunu deneyimleyip sizinle paylaşacağım. Temassız ödeme teknolojisi olan bir karttır. Son olarak Cashback özelliği ile nakit para kazanabilirsiniz. Black Card size siyah şık bir zarfta teslim edilmektedir. Zarfı açtığınızda kartı aktif edebilmek için mobil uygulamadan Papara Card kısmına gelerek zarftan çıkan mektubun üst köşesinde bulunan barkodunu QR ile mobil uygulamadan okutarak kartınızı aktif edebilirsiniz. Doğrulama işleminden sonra 4 haneli ATM şifre kodunuzu da sizden girmenizi isteyecektir. Bu şifre ile kartınız ile ATM'den işlem yapabilirsiniz.

Papara Black Card tasarımından biraz bahsedecek olursak; kart rengi tamamen siyah olup Premium bir kart özelliğine sahiptir. Ön kısımda herhangi bir kişisel bilgi veya kart bilgileri bulunmaz. Kredi kartı veya banka kartlarında olduğu gibi kartın arkasında 16 haneli kart numaranız, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu yazmaktadır. Bu bilgiler ile normal kredi kartında olduğu gibi internet üzerinden veya POS cihazlarından rahatlıkla alışveriş ve harcama yapabilirsiniz.

Papara Cashback Özelliği ve Faydaları

2) Papara Cashback Özelliği ve Faydaları
Papara Cashback özelliği anlaşmalı kurumlardan yapılan harcamanın belirlenen oranda nakit para iadesi demektir. Papara Cashback şu an YouTube Premium, Netflix, Spotify, Eczane ödemelerinde %50 yani yarı yarıya Cashback imkanı sunuyor. Aynı zamanda Martı, Teknosa, N11, GittiGidiyor ve benzeri diğer firmalar ile de Cashback anlaşması vardır. Kullandığım hizmetleri deneyimledikçe ayrıca detayları sizlerle paylaşacağım.

Papara Black Card Nedir ve Nasıl Alınır? Papara Cashback Özelliği ve Faydaları, Netflix Paketine Yarı Fiyatına Abone Olmak

Cashback özelliğini ilk olarak Netflix hesabıma tanımladım. Bunun için öncelikle Netflix hesabınıza giriş yapıyorsunuz (www.netflix.com/YourAccount) ve ödeme bilgilerini yönet kısmından ödeme yöntemi ekleyin diyerek Papara Black Card arkasında bulunan kart bilgilerinizi buraya giriyorsunuz. Sonrada Netflix sizden 1 TL çekip iade ediyor ve kart tanımlanmış oluyor. Artık her ay sonu Netflix ödeme planınızın yarısı Papara hesabınıza iade olmuş oluyor. Bu arada eski kayıtlı kartınızı da Netflix'den silmeyi unutmayınız.

Netflix Paketler

Netflix firması Türkiye'deki paketlerine 04 Mart 2021 itibarıyla zam yapmıştır. Tam da Papara kartımın geldiği güne denk gelmiştir. Bence bu zam ile birlikte Papara kart daha da ilgi gören bir teknoloji olacaktır. Yeni Netflix zamları ile birlikte Temel paket 26,99 TL, Standart Paket 40,99 TL ve Özel Paket 54,99 TL olmuştur. Örneğin siz Netflix'de Temel pakete kayıtlısınız ve Papara hesabınızdan her ay önce 26,99 TL çekilecektir ve hemen ardından Papara hesabınıza 13,49 TL geri yansıyacaktır. Bu sayede siz her ay sonu Temel pakete 13,5 TL ödemiş olacaksınız. Şu an ben Netflix ile Papara kartımın ilişkilendirmesini yaptım ve Cashback bildirimleri geldikçe sizlerle bu durumu paylaşacağım.

Papara Hesabına Kendi Banka (IBAN) Hesabından Para Yatırma İşlemi

3) Papara Hesabına Kendi Banka (IBAN) Hesabından Para Yatırma İşlemi
Papara hesabına internet ve mobil uygulama üzerinden sadece kendi adına kayıtlı bir banka hesabı ile para yatırabilirsin. Sanal bir IBAN oluşturup bu IBAN numarasını başkasına vererek para transfer işlemi şu an için yoktur.

Para yatırma işlemini gerçekleştirmek için Para Yatır kısmına gelerek Kendi banka hesabından Havale/EFT ile yatır seçeneğini seçiniz. Hesap Sahibi kendi adınız olmalıdır. Devam et yönergelerini izleyerek ilerleyin ve bankanızı seçiniz. Uygulama size Papara IBAN Numarası verecektir. Örneğin ben QNB Finansbank kullanıyorum ve Enpara'da IBAN ile para transferi yapma kısmına gelerek parayı göndereceğim IBAN hesabı kısmına Papara'nın verdiği IBAN numarasını giriyorum. Açıklama kısmına ise Papara Hesap Numaranızı girmeniz gerekmektedir bunu unutmayınız. Sonrasında parayı göndererek birkaç dakika içerisinde Papara hesabınıza parayı transfer etmiş olursunuz.

4) ATM'den Papara Hesabına Para Yatırmak
Papara Black Card ile istediğiniz bankanın ATM cihazından ücretsiz para yatırma ve çekme işlemi yapabilirsiniz. Bugün Garanti ATM makinesi gidip Papara Black kartım ile belirlediğim 4 haneli şifreyi girerek para yatırma işlemi yaptım. Bunun için banka herhangi bir ücret kesmedi ve yatırdığım para birkaç dakika sonra Papara hesabıma yansıdı, mobil uygulamadan kontrol ettim. ATM'den sadece bakiye sorgulama yapmayınız çünkü 25 kuruş ücret kesiyor. Zaten bunu yapmanıza zaten gerekte yok Papara bakiyenizi mobilden görebiliyorsunuz. Bakiye sorgulama dışında para yatırma ve çekme işlemleri tamamen ücretsizdir.

Sonuç olarak Papara sistemi kendini oldukça geliştiren ve hızlı ödeme kolaylığı sağlayan bir teknolojidir. Papara'da aynı zamanda İstanbul Kart bakiye yükleme, Elektrik, Su ve Doğal gaz faturası ödeme, cep telefonu ve internet aboneliği faturaları ödeme gibi seçeneklerde bulunmaktadır. Bunları da deneyimledikçe sizlere aktarmaya çalışacağım.

Burak AVCI - Update: 27.03.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.