24 Ocak 2021

Hammer Jack Günlük Ayakkabı, Ev Terliği Önerileri, Ayakkabı Bakımı ve Kış için Ayakkabı Tabanlık Malzemeleri

Hammer Jack Günlük Ayakkabı, Ev Terliği Önerileri, Ayakkabı Bakımı ve Kış için Ayakkabı Tabanlık Malzemeleri

Günlük ve Casual ayakkabı, ev ve banyo terliği, kış ayları için ayakkabı tabanlık malzemesi gibi birkaç farklı konuyu aynı makale içerisinde sizlerle paylaşacağım. Öncelikle yaz ve ilkbahar ayları için günlük ve Casual ayakkabı önerisinden başlamak istiyorum. Boyner'den internet üzerinden satın aldığım Hammer Jack marka günlük ve Casual ayakkabı modeli genelde ilkbahar ve yaz ayları için ideal bir ayakkabı tipi olup ister iş yerine giderken isterseniz iş dışı günlük yaşantınızda rahatlıkla giyebilirsiniz.

Hammer Jack model ayakkabının derimsi yüzeyli olan modelinin siyah ve taba renkleri mevcut iken aynı modelin kadife yüzeylisi de olup krem, kahverengi, mavi ve siyah renk modelleri mevcuttur. Boyner'den ürün adını aratarak Hammer Jack markasına ait günlük ve Loafer model ayakkabı modellerini inceleyebilirsiniz. Loafer model demek; ökçe bölümü kısa, bağcıksız tasarıma sahip ayakkabıdır. Yaygın bir biçimde "mokasen" olarak da adlandırılmakta. Günümüzde tabansız veya taban kısmı sıfıra yakın olarak bilinen ayakkabı modellerine denmektedir.

Loafer model ayakkabı seçerken bağıcıklı olan modellerden seçmemenizi tavsiye ederim. Hem giyimi zor oluyor hem her dakika bağıcık kısmını ayarlamak zaman kaybı yaratıyor. Ben şahsen ayakkabı seçimi yaparken Spor ve Outdoor model ayakkabı dışında Casual, Business ve Bot model tip ayakkabılarında asla bağıcıklı ayakkabı tercih ermiyorum.

Hammer Jack Günlük Ayakkabı (Loafer Model)

Hammer Jack Günlük Ayakkabı (Loafer Model)

Hammer Jack Günlük Ayakkabı (Loafer Model)

Hammer Jack Günlük Ayakkabı (Loafer Model)

1) Hammer Jack Günlük Ayakkabı Bilgileri

Ürün: Hammer Jack Günlük Ayakkabı (Loafer Model)

Açıklama: Siyah ve Taba renkleri olup tabanı Sert Kauçuktur. Yaz ve ilkbahar ayları için ideal günlük bir ayakkabıdır. İki sezon yoğun şekilde kullanırsanız ön dikiş kısmı yıpranıyor ve rengi soluyor bu yüzden iki maksimum üç sezon sonra kullanım ömrünü dolduran kısacası eskiyen bir ayakkabıdır. Yaz aylarında açıkçası Loafer model artık pek tercih etmiyorum. İki ayakkabının kullanım ömrü bittiği için yeni yaz sezonunda tekrardan Loafer model almayı düşünmüyorum.

Fiyat ve Tedarik: Boyner'den aldım ve internet üzerinden sipariş ettim. Taba renk daha şık durmaktadır. Loafer modellerde siyah renk klasik ayakkabı gibi durabiliyor.

* 11.07.2019 tarihinde 140 TL'ye Siyah Renk Modeli Alınmıştır.
* 15.07.2020 tarihinde 120 TL'ye Taba (Kahve) Renk Modeli Alınmıştır.

Numara Seçenekleri: 40-45 Arasıdır.

Açıklama: Boyner'de günlük ayakkabı kategorisinden Hammer Jack markasının Loafer modellerine bakabilirsiniz. Deri materyal olarak siyah, lacivert, yılan derisi modelli, koyu kahverengi olan renkleri pek tercih etmiyorum. Tekstil (Süet) materyal olarak bilinen Taba, Vizon renkleri almanızı daha çok önerebilirim.

Erkek ayakkabısı alırken şu uyarıyı da yapmak isterim; Türkiye dışından asla internet üzerinden ayakkabı almamaya çalışınız. Çünkü hem ayak ölçüsü ve numaraları farklı olabiliyor hem de iade süreci çok zor bir süreçtir. Özellikle AliExpress'den Çin menşeli ayakkabıların numaraları hem farklı oluyor hem de malzemesi aşırı kalitesiz olabiliyor. Örneğin Türkiye'de satılan ayakkabı modellerinin klasik beden seçenekleri 40,41,43 iken Çin'den 6,7,8 gibi numaralandırılıyor. Siz buna karşılık geleni bulmaya çalışsanız bile çoğu zaman uyumsuzluk gösterebiliyor.

AliExpress'de Oxford Shoes olarak satılan ve Loafer model bazı ayakkabı markaları: WIKILEAKS, BIGTREE, DECARSDZ olup bu ürünlerin hem ayak ölçüleri Türkiye'ye göre farklıdır hem de malzemesi kalitesiz ürünlerdir.

2) Erkek Ev ve Banyo Terliği Önerileri
Ev ve banyolar için kullanabileceğiniz iki tip terlik modeli sizlerle paylaşacağım. Erkek ev terliğinde birincil aranan özellik dayanıklı, ayağı rahat ettiren ve soğuktan koruyan kısacası yalıtım özelliği olan terlikler seçmenizi tavsiye ederim. Tabanı aşırı yere yakın ve derimsi olan klasik eski tip modeller soğuğu hemen geçiriyor ve çok kullanışsız terliklerdir. Banyo terliklerinde ise en önemli özellikle suya dayanıklı ve sudan dolayı yıpranma özelliği göstermeyen terlik türleridir.

Polaris Erkek Ev Terliği

Ürün: Polaris Erkek Ev Terliği. Ürün kodu olarak Polaris 150520 olarak da aratabilirsiniz. Dayanıklı bir ev terliği olup ortalama iki yıl rahatlıkla kullanabilirsiniz, fiyat ve performans ürünüdür diyebilirim.

Renk Seçenekleri: Siyah, Kahverengi ve Taba

Beden Seçenekleri: 40-44 Arasıdır.

Tedarik ve Kullanım Ömrü: FLO Mağazasından aşağıdaki ürünler alınmıştır. Ortalama fiyatları 40-70 TL arasında değişmektedir. Genelde Kahverengi ve Taba renklerinden 3-4 adet satın aldım ve birkaçını halen kullanmaktayım.

Ürün Modeli: Polaris Comfort (91.150520.M)

Açıklama: Ürünün taban kısmı sert kauçuk olup yüzeyi suni deridir. Soğuktan korur fakat tek handikapı 1 veya 1,5 yıllık kullanımdan sonra ayak bileğinin olduğu kauçuk taban kısım ikiye ayrılabilir ve her terlikte olduğu gibi taban kısmından terlik ikiye bölünmüş olur. Her gün giyen birisi için terliğin ortalama kullanım ömrü 1,5 yıldır.

Diğer Erkek Ev ve Banyo Terliği Model Önerileri;
* Pierre Cardin (PC-6209 Siyah Deri Erkek Terlik) Ev Terliği
* Polaris (160273.M Siyah Erkek Terlik) Ev Terliği
* Tommy Hilfiger (EM0EM00284 Beyaz veya Siyah) Banyo Terliği

U.S. Polo Assn. Pearl Lacivert Erkek Terlik

Ürün: U.S. Polo Assn. Pearl Lacivert Erkek Terlik

Renk Seçenekleri: Lacivert

Beden Seçenekleri: 40-45 Arasıdır.

Tedarik: FLO Mağazasından 22.01.2021 tarihinde 54 TL'ye satın aldım.

Ürün Modeli: U.S. Polo Assn. (257 PEARL-M)

Ayakkabı Bakımı ve Kış için Ayakkabı Tabanlık Malzemeleri

3) Ayakkabı Bakımı ve Kış için Ayakkabı Tabanlık Malzemeleri

Ayakkabı bakımı, boyası ve temizliği önemli bir süreç olup ayakkabının ömrünü uzatan bir işlemdir. Ayakkabı boyamadan önce kuru bezle temizleyip üzerindeki tozu aldıktan sonra boyama işlemi yapabilirsiniz. Ayakkabı boyarken veya temizlerken tek kullanımlık Latex eldivenlerden kullanabilirsiniz. Bu sayede elinize ayakkabı boyası bulaşmamış olur.

Ayakkabınızın türüne ve yüzey malzemesine göre boya kullanabilir veya boyasız olarak Ayakkabı Süngeri kullanarak temizlik yapabilirsiniz. Örneğin Süet ayakkabı temizliği yaparken ayakkabı fırçası ile tek yöne doğru bir temizlik yapınız ve Süet ayakkabılarda asla boya kullanmayınız.

Kış için ayakkabı tabanlık malzeme önerilerine geçmeden önce birkaç ayakkabı taban tipi hakkında bilgi vermek isterim. Birkaç ayakkabı taban materyali örneği;

Poliüretan: Sıkıştırılmış lastik taban olup kalitesizdir.
Kösele: Tahta deri taban tipidir. Yapısı oldukça sert ve dayanıklı taban tipidir.
EVA: Sıkıştırılmış sert lastik taban.

* Meşin Astar Ayakkabı Tabanı (Delikli): Deri yapıda olup aşırı ince olduğu için kayganlık hissiyatı verir ve asla önermem. 1 MM’den bile ince bir tabanlık olduğu için soğuktan korumaz ve bir işe yaramaz. (Önerilmez)

Kuşçuoğlu Kumaş Kaplı Eva Ayakkabı Tabanlık (Siyah Renk 41-42 Numara): Tek bir çiftinin fiyatı ortalama 1 veya 1,40 TL civarlarında olup 2 MM’lik tabanlıklardır. Belli bir kullanımdan sonra yenisi ile değiştiriniz. Kullanışlıdır ve pratiktir.

Kuşçuoğlu 3 Katlı Suni Deri, Keçe ve Evalı Patiklik Örgü Tabanlık: Siyah ve Camel renklerde olup 3 MM’lik tabanlıktır. Kış ayları için ideal bir tabanlık olup soğuktan fazlasıyla korumaktadır. Ortalama 5 veya 10 çift alabilirsiniz. Uzun kullanımlı olup bir çiftinin fiyatı ortalama 2,5 veya 3 TL’dir.

Sonuç olarak günlük ayakkabı modeli olan Loafer serisinden, erkek ev ve banyo terlik çeşitlerinden, ayakkabı bakımı, ayakkabı taban malzeme örnekleri ve kış için ayakkabı tabanlığı için önerilerde bulundum Bir sonraki yazımda ayakkabı modelleri hakkında sizleri tekrardan bilgilendirmeye çalışacağım.

Burak AVCI - Update: 03.10.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.