14 Aralık 2020

Efes Xtra (Extra) Bira Değerlendirmesi - Yüksek Alkollü Türk Birası (Strong Beer)

Efes Xtra (Extra) Bira Değerlendirmesi - Yüksek Alkollü Türk Birası (Strong Beer)

Efes'in kırmızı kutuda satılan ve yüksek alkollü birası olan Efes Xtra (Extra) serisini geçen gün deneme fırsatım oldum. Yüksek alkollü biralar günlük biralardan biraz daha sert olup tek bir kutusu bile gün içinde yorgunsanız içim için yeterli olacaktır. Efes Xtra'nın bir diğer özelliği ise biranın ekstradan dinlendirilmiş olmasıdır. Bu işlem neden önemlidir derseniz genelde yüksek alkollü biraların içimi sert olur Tuborg Kırmızı Special serisinde olduğu gibi fakat Efes Xtra'nın içimi rahat olup sizi yormuyor ve keyifli bir içim şansı sunuyor. Strong Beer kategorisindeki biralarda bu özelliği bulmak biraz zordur. Efes buradan fazladan dinlendirme metodu ile bunu sağlamış gözüküyor.

Efes Xtra birası 50 CL'lik kendine has mavi ve kırmızı renkli kutuda satılmaktadır. Alkol oranı ise hacmen %7.5 olup tamamen malt bir biradır. İçindekiler ise; su, arpa maltı, şerbetçi otu ve mayadır. Yüksek alkollü biralar için halk dilinde votkalı bira tabiri de çokça kullanılmaktadır. Günlük bira tüketiminde tek bir tanesi yetebilir. İkinci kutuyu tüketirken dayanıklı değilseniz pek önermem çünkü yüksek alkol almış olursunuz. Efes Xtra birasını herhangi bir sıralamaya eklemedim çünkü günlük içim veya bar birası olarak nitelendirdiğimiz biralar dışında Strong biralar biraz daha kişiye özgü bir seçim olup ayrı bir alan ve tercih biçiminde değerlendirilmesi gerekir.

Sonuç olarak içimi keyifli ve yorucu olmayan yüksek alkollü Strong bir bira tercih ederseniz Efes Xtra serisini sizlere önerebilirim. Tuborg Kırmızı Special serisi ile kıyaslayacak olursak içimi biraz daha rahattır. Biranın köpük ve bardaktaki gövde oranı yeterli derecede olup açık renkli bir biradır.

Ürün: Efes Xtra (Extra) Bira Kutu 50 CL (Yüksek Alkollü Açık Renkli Bira)
Kutu: 50 CL'lik Kutu
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %7.5
Fiyat: 17,50 TL (Haziran 2020)
Üretim: Türkiye (Anadolu Efes Biracılık)
Barkod: 8690520252953

Efes Xtra (Extra) Bira Serileri
* Efes Xtra (Extra) Bira Kutu 50 CL (Alkol %7.5)
* Efes Xtra (Extra) Shot Bira Kutu 23 CL (Alkol %9)

Burak AVCI - Update: 02.06.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.