11 Aralık 2020

Bomonti Black Bira Değerlendirmesi - İrlanda Stout Birasına Bomonti'ye Özgü Yorum

Bomonti Black Bira Değerlendirmesi - İrlanda Stout Birasına Bomonti'ye Özgü Yorum

Efes grubuna ait Bomonti markasının özel seri biralarından biri olan Bomonti Black birasının değerlendirmesini ve tadım notlarını sizlerle paylaşacağım. Bildiğiniz gibi Bomonti serisini günlük veya Premium bira değerlendirme ve sıralama listesine eklemiyorum. Bomonti sevenlerinin sadece tercih edeceği bir marka olup bir önceki yazım olan Bomonti Filtresiz Red Ale bira değerlendirmesini de ek bilgi olarak inceleyebilirsiniz.

Bomonti Black birası adından da anlaşılabileceği gibi siyah renkli bir biradır. İçim sırasında karamel tadı fazlasıyla gelmektedir. Koku kısmında kahve aromalarını alabilirsiniz. Bira içerken tatlı bir damak arıyorsanız Amsterdam ve Bomonti Black bira serilerini sizlere önerebilirim. Black serisini özel yapan diğer durum ise İrlanda Stout birasının Bomonti'ye özgü harmanlama metodudur. Stout bira kavrulmuş arpa maltı ya da kavrulmuş sek arpayla yapılan siyah bir bira türüdür. Stout biranın tatlı, sek, yulaflı, çikolatalı, Oyster ve Imperial olmak üzere altı çeşidi vardır. Türkiye'de başka marka Stout sek bira denemek isterseniz Guinness Draught birasına göz atabilirsiniz.

Bomonti Black, Stout bira serileri arasından tatlı olanı olup içindeki alkol oranı ise hacmen %4.5'dir. İçindekiler ise su, arpa maltı, buğday maltı, şerbetçi otu ve mayadır. Köpük oranı oldukça yoğundur. Kişisel yorumum; tatlı bira sevmediğim için pek tüketmekten yana değilim fakat Black serisi niş bir bira olduğu için özellikle de tatlı bira severlerin tutkunu olacağı bir biradır diyebilirim.

Bomonti Black Bira Değerlendirmesi - İrlanda Stout Birasına Bomonti'ye Özgü Yorum

Ürün: Bomonti Black Bira Şişe 33 CL (Siyah Bira)
Kutu: 33 CL'lik Siyah Buğulu Şişe
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %4.5
Fiyat: 12,50 TL (Aralık 2020)
Üretim: Türkiye (Anadolu Efes Biracılık)
Barkod: 8690520578176

Türkiye'deki Bomonti Marka Bira Serileri;
* Bomonti Şişe 50 CL (Depozitolu ve Depozitosuz)
* Bomonti Filtresiz Şişe 50 CL (En Çok Tercih Edilen Şişesi)
* Bomonti Filtresiz Kutu 50 CL (Fabrika Kutu)
* Bomonti Filtresiz Red Ale Şişe 33 CL (Bomonti Özel Seri)
* Bomonti Filtresiz İpa Şişe 33 CL (Bomonti Özel Seri)
* Bomonti Black Şişe 33 CL (Bomonti Özel Seri)

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.