1 Kasım 2020

Erdinger Dunkel ve Erdinger Weissbier Alman Bira Değerlendirmesi

Erdinger Dunkel ve Erdinger Weissbier Alman Bira Değerlendirmesi

Alman biralarını incelemeye devam ediyorum. Bu hafta buğday birası olan ve Almanya'da üretilen Erdinger markasından bahsedeceğim. Türkiye'de satılan iki ürünü olan Erdinger'in normal ve açık renkli birası olan Erdinger Weissbier ve siyah koyu birası olan Erdinger Dunkel hakkında bilgiler ve tadım notları vereceğim.

Erdinger markası 1886'da Johann Kienle tarafından kurulmuştur ve Almanya'nın önemli buğday birası üreten markalarından biridir. Dünyanın en büyük buğday birası fabrikası unvanına sahiptir aynı zamanda. Alman birası denildiği zaman akla gelen ilk markalardan biridir. Türkiye'de de satışı birçok market tarafından yapılmaktadır. Markanın ilk olarak klasik ve açık sarı renkli birası Erdinger Weissbier ile tadım notlarıma başlamak istiyorum. Öncelikle biranın içimi çok hafif ve köpüklü bir biradır. Fakat Erdinger birasının herhangi karakteristik bir özelliği yoktur. İçerken size ekstra bir haz veya damak farklılığı sunmaz. Hafif ve açık renkli bir bira içiyormuş hissiyatı verir.

Erdinger Dunkel ve Erdinger Weissbier Alman Bira Değerlendirmesi

Erdinger Dunkel ve Erdinger Weissbier Alman Bira Değerlendirmesi

Erdinger Dunkel ise siyah koyu renkli bir biradır. Alkol oranı hacmen %5,3 olup yapımında su, buğday maltı, arpa maltı, kavrulmuş arpa maltı, maya ve şerbetçi otu bulundurmaktadır. Bardağa ilk koyduğunuzda köpüğü bolca olan bir biradır ve gövde oranı iyidir. İlk içim sırasında sanki soğuk bir içecek içiyormuş hissiyatı vermektedir. İçimi hafiftir fakat klasik modelde olduğu gibi Dunkel'de de karakteristik bir özellik yoktur. Sanki soğuk ve hafif bir içecek içiyorum hissiyatı vardır onun dışında tadım ve haz olarak size ekstra bir özellik sunmaz. Bana göre Weihenstephaner markasının bir tık gerisinde olan bir Alman birasıdır. Erdinger birasından bir daha içmek ister misin diye sorarsanız hayır derim. Bu yüzden benim için Premium bira listesinde olmaması gereken bir markadır. Aynı fiyatlara daha kaliteli ve Premium bira almak varken Erdinger bence pek tercih edilmeyecektir.

Erdinger Dunkel ve Erdinger Weissbier Alman Bira Değerlendirmesi

Ürün: Erdinger Dunkel
Fiyat: 18,95 TL (Kasım 2020)
Üretim: Privatbrauerei Erdinger Weissbier Werner Brombach GmbH
Açıklama: Koyu Kahverengi Şişe, 330 ML, Alkol Oranı %5.3
Menşei: Almanya, Erding
Tadım Puanı: 2/5
Barkod: 4002103302520

Ürün: Erdinger Weissbier
Açıklama: Sarı Şişe, 330 ML, Açık Sarı Renkli Buğday Birası, Alkol Oranı %5.3
Üretim: Privatbrauerei Erdinger Weissbier Werner Brombach GmbH
Menşei: Almanya, Erding
Tadım Puanı: 2/5

Erdinger Dunkel ve Erdinger Weissbier Alman Bira Değerlendirmesi

Son olarak kaliteli bira içimi için sizlere iki adet bira bardağı modeli önereceğim. Paşabahçe markasına ait bardaklar hacmi sayesinde tüm birayı tek seferde alabilmektedir ve buz takviyesi ile birlikte keyifli bir içim size sunmaktadır.

* Paşabahçe Bistro Ayaklı Bira Bardağı (Fiyatı: 26 TL - Kasım 2020)

* Paşabahçe Craft Lager/Ale Bira Bardağı 440 ML (4 Bardak Set) (Fiyatı: 30 TL - Kasım 2020)

Burak AVCI - Update: 03.11.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.