29 Kasım 2020

Amstel 1870 Hollanda Yapımı Bira Değerlendirmesi - Slow Brewed & Extra Matured

Amstel 1870 Hollanda Yapımı Bira Değerlendirmesi - Slow Brewed & Extra Matured

Amstel Beer, Hollanda birası olup 1870 yılında Amsterdam'daki Mauritskade bölgesinde kurulan bir Hollanda bira fabrikasıdır. Şu an üretimini yine Hollanda bira markası olan Heineken yapmaktadır. Türkiye'de de satışı olan birayı bugün deneme şansım oldu. Açıkçası tadını çok beğenmedim ve itici bir tadı var. Çok acımsı olmasa da içerken bir daha içme isteği pek yaratmayan bir biradır. Bira açıklamasında Slow Brewed ve Extra Matured ibarelerini kullanmıştır.

Slow Brewed ibaresi Lager Bira yaparken de kullanılan bir tabir olup biranın kademeli şekilde hazırlanışı veya mayşeleme işlemlerinden geçirildiğini vurgulamak için söylenir. Bu yüzden içimi olgun bir bira hissiyatı oluşturup Extra Matured ibaresini de yer verilmiştir. Amstel birası açık sarı renkli bir bira olup alkol oranı ise hacmen %5 kadardır. Türkiye'de yeşil şişede 33 CL'lik olarak satılan versiyonları vardır. Biranın içindekiler ise su, arpa maltı, şerbetçi otu, bira mayası bulunur.

Sonuç olarak Amstel hakkında çok bir şey yazmayacağım çünkü pek beğenmedim, tekrar alıp içmem hatta. Light versiyonunu denemedim eğer deneme şansım olursa onu da paylaşırım. Amstel birası Premium bir bira değildir, Heineken gibi bir biradır, günlük içim ve bar birası olarak bilinen biralardan. Hatta Heineken birasının tadı bana daha güzel gelmişti, Amstel'in garip acımsı ve itici tadı açıkçası içim sırasında sizi biradan soğutuyor ve keyif vermiyor.

Ürün: Amstel Beer 1870 (Açık Renkli Bira)
Kutu: 33 CL'lik Yeşil Şişe
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %5
Fiyat: 17,75 TL (33 CL Şişe - Kasım 2020)
Üretim: Hollanda
Barkod: 8712000039196

Türkiye'de Satılan Seriye Ait Ürünler;
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL

Amstel 1870 Hollanda Yapımı Bira Değerlendirmesi - Slow Brewed & Extra Matured

Günlük bira sıralamasında önereceğim biralar arasına eklemeyeceğim için sadece kaybedenler kısmına Amstel'in adını yazacağım. Yine de son listeyi görmek isterseniz Tuborg Filtresiz bira değerlendirme makaleme bakabilirsiniz.

C) Kaybedebler
* Tuborg Amber Şişe 50 CL
* Tuborg Amber Kutu 50 CL
* Tuborg Amber Şişe 33 CL
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.