15 Ağustos 2020

Kokusuz Splash Küllükler ve Seramik Küllük Önerisi

Kokusuz Splash Küllükler ve Seramik Küllük Önerisi

Kokusuz küllük olarak bilinen Splash küllükler genelde plastik ham madde den yapılmış olup izmariti söndürmeden içine attığınız küllük çeşididir. Bu ürünler genelde iç kısmı metal ve plastik olarak ikiye ayrılmaktadır. Genelde fiyatları 10 TL civarında olup piyasada birçok çeşidini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Ben iç aksamı metal ve plastik olanlarını denedim. Metal olan ile başlayacak olursam; kesinlikle önermem çünkü içi metal aksamlı olan Splash küllükleri illaki yıkamanız gerekecektir ve birkaç ay sonra metal kısım oksitlenip, paslanıyor ve kullanışsız bir hal alıyor. Metal aksam dan ziyade plastik aksam daha kullanışlıdır fakat iç tasarımı tamamen plastik olan tasarımların da genel problemi izmariti içinde söndürmeye çalıştığınız için iç plastik kısımda yanıklar oluşuyor ve bir süre sonra küllük kullanışsız oluyor.

Splash küllük kullanıyorsanız mutlaka izmariti söndürmeden içerisine atınız çünkü içeride kendisi havasız kaldığı için otomatik sönecektir.

Kokusuz Splash Küllükler ve Seramik Küllük Önerisi

Sonuç olarak plastik hammaddeli ve iç aksamı hem plastik hem de metal olanları ben denedim ve ikisinin de pek önermiyorum. Bunun yerine Seramik, Beyaz porselenden yapılmış ve yıkaması kolay olan küllükleri tavsiye ediyorum. Piyasada 35 TL'ye bulmanız mümkündür. Hem yıkaması kolay hem de oksitlenme veya paslanma gibi bir durum olmuyor. İzmariti içinde söndürseniz bile plastik bir ham madde olmadığı için malzemede erimede olmuyor.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.